Acasă Sport Luptă pentru supravieţuire

Luptă pentru supravieţuire

Pandurii Târgu Jiu – CS Otopeni
Stadion „Municipal“
, astăzi, ora 21.00 (GSP TV).
Formaţii probabile:
Pandurii: Stanca – Popete, Rus, Chibulcutean, Cardoso – Tremonti, Vancea, Păcurar, Fl. Stângă – Simion, Tilincă. Antrenor: Eugen Neagoe.
CS Otopeni: Cr. Munteanu – Scarlatache, L. Ivan, Ardeleanu, Muşat – Chiacu, Cr. Negru, S. Pană, Cr. Constantin – Kalle, L. Ganea. Antrenor: Marian Bucurescu.
Vor arbitra: T. Crăciunescu – D. Demetrescu, Fl. Păunescu.

Aflate în zona retrogradării, Pandurii şi CS Otopeni ar putea fi „resuscitate“ de o victorie. Jocul de la Târgu Jiu este capital pentru Eugen Neagoe, care are nevoie de cele trei puncte pentru a-şi păstra postul de antrenor principal. 

Pandurii Târgu Jiu traversează o perioadă grea, dar nici CS Otopeni nu stă mai bine. Cu zero puncte din şapte etape, echipa de la periferia Capitalei încearcă să se menţină în Liga I. Aceeaşi miză o au şi pandurii lui Eugen Neagoe, deşi la ei aşteptările erau mult mai mari.
„Meciul cu CS Otopeni este la fel de important pentru noi ca şi pentru ei. Nici nu mă gândesc cum ar fi să pierdem. Otopeniul, deocamdată, este în cărţi, poate să-şi facă planuri de viitor, deci va fi foarte greu. Este clar că şi noul antrenorul care a venit la Otopeni, şi jucătorii îşi dau seama de şansa lor de a evita zona retrogradării“, a declarat preşedintele clubului Pandurii, Marin Condescu.

Finală pentru Neagoe

Vinovaţii pentru situaţia grupării din Târgu Jiu, locul 16 în Liga I, antrenorul Eugen Neagoe şi jucătorii, s-au angajat să scoată echipa din criză în următoarele patru meciuri, adevărate finale pentru gorjeni. Dacă nu obţine nouă puncte în acest răstimp, „Geană“ va renunţa la postul de antrenor principal. „Eu şi jucătorii suntem vinovaţi că evoluăm sub presiune, dar am ajuns iarăşi în situaţia ca orice meci să fie ca o finală pentru noi. Dacă nu voi obţine nouă puncte în următoarele patru etape, voi avea o discuţie cu domnul preşedinte în ceea ce priveşte continuarea muncii mele la Pandurii“, a declarat Neagoe.
Totuşi, acesta ar putea fi demis înainte de termenul de patru etape, chiar după jocul cu CS Otopeni, dacă echipa sa nu obţine victoria. „Avem posibilitatea ca sâmbătă (astăzi – n.r.) să acumulăm trei puncte în clasament şi apoi să mergem încrezători la următorul meci, cel de la Buzău. Dacă vom câştiga aceste două jocuri, vom putea să ieşim din zona periculoasă în care ne aflăm acum“, a spus „Geană“.
Absenţii acestei etape pentru Pandurii sunt Alexandru Piţurcă, suspendat, Vasilache, Arrieta, L. Mihai şi Iordache, accidentaţi. Obligat să atace, Neagoe poate conta pe aportul lui Cosmin Tilincă, marcatorul cel mai bun al gorjenilor în acest sezon. „Îmi doresc doar să câştige echipa, indiferent ce fac eu. Trecem prin momente grele şi cu o victorie am reuşi să mai descreţim frunţile jucătorilor şi ale conducerii, pentru că toţi sunt supăraţi din cauza rezultatului din etapa trecută. Acum avem un meci greu acasă cu CS Otopeni, dar trebuie să obţinem victoria“, a declarat Tilincă.

Exit mobile version