6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDaniela Mincă se aşteaptă la un început greu

Daniela Mincă se aşteaptă la un început greu

Voleibalistele de la SCM-U Craiova vor juca primele două meciuri din Divizia A1 în deplasare, în compania unor echipe puternice, Penicilina Iaşi şi campioana en-titre CSU Galaţi.

Echipa feminină de volei SCM-U Craiova va debuta peste o săptămână, mai precis pe 27 septembrie, în Divizia A1, eşalon unde a promovat în vară. Formaţia din Bănie se prezintă în prima divizie cu un lot aproape complet schimbat faţă de campionatul trecut, dar şi cu un antrenor nou. Dintre jucătoarele care au pus umărul la promovare au rămas la echipă doar Toma, Paraschiv, Udubaşa şi Simovici, iar Daniela Mincă l-a înlocuit pe Adrian Cotoranu în funcţia de antrenor principal. Antrenor secund a rămas în continuare Puşa Dina. Obiectivul SCM-U în noul sezon este evitarea retrogradării.
Debutantă în antrenorat, multiplă campioană naţională Daniela Mincă, de 37 de ani, a venit la Craiova pentru a alcătui o echipă competitivă, care să nu se facă de râs în campionat.
„A fost destul de dificil să fac lotul. În România găseşti greu tinere valoroase, iar cele câteva care sunt au acorduri cu echipele mari. Am apelat la străine, am adus două jucătoare din Bulgaria, două din Serbia, iar astăzi (n.r. ieri) a venit o voleibalistă din Ucraina. Rezultatele din amicale nu au fost prea bune, deoarece jucătoarele au venit pe rând. Multe dintre ele nu au făcut pregătirea de vară cu noi“, a spus noua antrenoare a SCM-U Craiova.

A venit şi o ucraineancă

Daniela Mincă, considerată cea mai bună ridicătoare româncă, a adăugat că echipa sa are nevoie de timp pentru a se crea relaţii de joc între componentele lotului: „La început va fi greu, pentru că jucătoarele trebuie să se cunoască, să-şi contureze un stil de joc. Avem ca obiectiv rămânerea în A1 şi ne vom lupta cu Rapid, Lugoj, Sibiu şi Dacia Mioveni. Mai avem nevoie de o jucătoare puternică în zona 4“. În primele două meciuri din campionat, oltencele vor avea deplasări grele, la Iaşi şi Galaţi, şi abia în etapa a treia vor evolua în faţa propriilor suporteri. „În primele două etape avem meciuri extrem de grele. Debutăm la Iaşi, cu Penicilina, apoi vom juca pe terenul campioanei en-titre, CSU Galaţi. Abia partida cu Piatra Neamţ se anunţă mai echilibrată“, a spus Mincă. Lotul craiovean cuprinde în prezent jucătoarele: Mariana Dimitrova (Bulgaria), Lora Ilieva (Bulgaria), Ana Mozgon (Serbia), Una Pajovic (Serbia), Ioana Toma, Despina Paraschiv, Ana Udubaşa, Ioana Simovici, Georgiana Popovici, Raluca Bucur, Ioana Vasincă şi Corina Sturzu. La antrenamentul de ieri s-a prezentat şi o jucătoare din Ucraina, Nadya Naumenco şi rămâne de văzut dacă va semna cu clubul oltean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU