Daniela Mincă se aşteaptă la un început greu

Autori


Voleibalistele de la SCM-U Craiova vor juca primele două meciuri din Divizia A1 în deplasare, în compania unor echipe puternice, Penicilina Iaşi şi campioana en-titre CSU Galaţi.

Echipa feminină de volei SCM-U Craiova va debuta peste o săptămână, mai precis pe 27 septembrie, în Divizia A1, eşalon unde a promovat în vară. Formaţia din Bănie se prezintă în prima divizie cu un lot aproape complet schimbat faţă de campionatul trecut, dar şi cu un antrenor nou. Dintre jucătoarele care au pus umărul la promovare au rămas la echipă doar Toma, Paraschiv, Udubaşa şi Simovici, iar Daniela Mincă l-a înlocuit pe Adrian Cotoranu în funcţia de antrenor principal. Antrenor secund a rămas în continuare Puşa Dina. Obiectivul SCM-U în noul sezon este evitarea retrogradării.

Debutantă în antrenorat, multiplă campioană naţională Daniela Mincă, de 37 de ani, a venit la Craiova pentru a alcătui o echipă competitivă, care să nu se facă de râs în campionat.

„A fost destul de dificil să fac lotul. În România găseşti greu tinere valoroase, iar cele câteva care sunt au acorduri cu echipele mari. Am apelat la străine, am adus două jucătoare din Bulgaria, două din Serbia, iar astăzi (n.r. ieri) a venit o voleibalistă din Ucraina. Rezultatele din amicale nu au fost prea bune, deoarece jucătoarele au venit pe rând. Multe dintre ele nu au făcut pregătirea de vară cu noi“, a spus noua antrenoare a SCM-U Craiova.


A venit şi o ucraineancă

Daniela Mincă, considerată cea mai bună ridicătoare româncă, a adăugat că echipa sa are nevoie de timp pentru a se crea relaţii de joc între componentele lotului: „La început va fi greu, pentru că jucătoarele trebuie să se cunoască, să-şi contureze un stil de joc. Avem ca obiectiv rămânerea în A1 şi ne vom lupta cu Rapid, Lugoj, Sibiu şi Dacia Mioveni. Mai avem nevoie de o jucătoare puternică în zona 4“. În primele două meciuri din campionat, oltencele vor avea deplasări grele, la Iaşi şi Galaţi, şi abia în etapa a treia vor evolua în faţa propriilor suporteri. „În primele două etape avem meciuri extrem de grele. Debutăm la Iaşi, cu Penicilina, apoi vom juca pe terenul campioanei en-titre, CSU Galaţi. Abia partida cu Piatra Neamţ se anunţă mai echilibrată“, a spus Mincă. Lotul craiovean cuprinde în prezent jucătoarele: Mariana Dimitrova (Bulgaria), Lora Ilieva (Bulgaria), Ana Mozgon (Serbia), Una Pajovic (Serbia), Ioana Toma, Despina Paraschiv, Ana Udubaşa, Ioana Simovici, Georgiana Popovici, Raluca Bucur, Ioana Vasincă şi Corina Sturzu. La antrenamentul de ieri s-a prezentat şi o jucătoare din Ucraina, Nadya Naumenco şi rămâne de văzut dacă va semna cu clubul oltean.Comenteaza acum

Un comentariu;

  1. 2 fun said:

    mult succes pentru reprezentativa de volei feminin! domnisoara DM baietii de la baschet asteapta cu nerabdare ancheta gazetareasca pentru a-si primi primele restante…..

Alte stiri

22 martie 2019

Cum s-au împărțit banii din impozitul pe venit și TVA la CJ Olt

Primarii din județ pot începe de joi să-și facă planurile pentru 2019, Consiliul Județean aprobând, în ședință extraordinară, repartizarea sumelor din impozitul pe venit și TVA care revin județului. Consilierii județeni din Olt au avut de ...

Sumarul ediției de vineri, 19 septembrie 2008

Actualitate

» Dascălii, dezamăgiţi de guvernanţi
» Terenul şcolilor, la mezat
» CEZ – altă placă, aceeaşi beznă
» Duelul pledoariilor s-a încheiat în procesul dintre România şi Ucraina

Local

» Scurte ştiri
» Geoană, premier de Oltenia
» Centrele de permanenţă „renasc“ greu
» Primarii, invitaţi la curăţenie
» Peste 100 de familii ar putea fi expropriate
» Şcolile nimănui
» UPSC şi Fundaţia „Aici“ pun accentul pe cultură
» Mandate prelungite pentru şefii DNA
» Moarte suspectă
» Cadavrul unei femei, descoperit în pădure
» „Impresie“ se vrea liber
» Haiduci informatici, virusaţi de poliţişti
» Scurte ştiri
» Controale în spitale
» Dezbatere istorică la Craiova

Gorj

» Traseismul politic ia avânt în Gorj
» Fometescu şi Banţa, marş pe biciclete
» Casa lui Brâncuşi, în paragină

Sport

» Scurte ştiri
» Hamilton ştie ce nu trebuie să facă
» Daniela Mincă se aşteaptă la un început greu
» România şi India, pentru un loc în Grupa Mondială
» Municipalul intră în reparaţii
» Meciuri grele pentru Chimia şi Armata
» David, suspendat fără să ştie
» Arătaţi-vă valoarea!
» Balaci: Vom învinge la Urziceni

Bani & Afaceri

» Şah-mat retrocedării şcolilor
» Queen, o afacere din impuls
» Cula Greceanu, aprig disputată

Sanatate

» Un nou dispozitiv de injectare a insulinei
» Tratament din viermi paraziţi
» Igiena dentară la şcolari
» Muştarul vine de hac bolilor

Magazin

» HOROSCOP
» Scurte stiri
» Runcu, destinaţia perfectă de weekend
» Apariţii editoriale
» Agenda evenimentelor
» Fereşte-te de radar
» Întreruperi energie electrică
» Picătura de cunoaştere
» Bancul zilei
» Vremea în Oltenia
» Ia te uită

Opinii

» Legea alimentelor în şcoli – Efectele

Top