18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFernando Alonso, la BMW din sezonul viitor

Fernando Alonso, la BMW din sezonul viitor

Trecerea lui Fernando Alonso de la Renault la BMW Sauber este doar o chestiune de timp. Pe de altă parte, campionul mondial en-titre Kimi Raikkonen ar putea deveni „secundul“ lui Felipe Massa la Ferrari.

Echipa BMW Sauber a recunoscut deschis că aşteaptă semnătura lui Fernnado Alonso, negocierile demarând deja cu dublul campion mondial de Formula 1. „Este adevărat că am purtat discuţii cu Fernando, iar ştirea potrivit căreia Raikkonen şi-a prelungit contractul cu Ferrari a accelerat procesul“, a afirmat Gigi Corbetta, directorul de comunicaţii al grupării germane.
„Vom aştepta atât cât este necesar. Dacă este nevoie de mai mult timp cu atât mai bine, pentru că astfel negocierile vor satisface părţile implicate“, a completat Gigi Corbetta.
Alt oficial german, Mario Theissen, a apreciat că, pentru Fernando Alonso, BMW este „singura echipă de top cu un loc liber pentru 2009, aşa că vom vedea ce decizie va lua“. „În general, eu sunt interesat de piloţii rapizi, însă nu vreau să nominalizez pe nimeni. Deocamdată, am amânat luarea unei decizii, însă ne vom cunoaşte piloţii la finalul acestui sezon. Dacă se poate şi mai devreme, cu atât mai bine“, a afirmat Theissen.
La rândul său, dublul campion de Formula 1, Fernando Alonso, a recunoscut că este foarte aproape de BMW Sauber, dar nu va semna nici un contract înainte de Singapore.

Kimi ar putea fi locotenentul lui Massa

Campionul mondial en-titre, finlandezul Kimi Raikkonen, ar putea fi, până la sfârşitul sezonului, locotenentul lui Felipe Massa la scuderia Ferrari. Clasat pe locul al patrulea în ierarhia Marelui Circ, la o distanţă de 20 de puncte de coechipierul său brazilian şi la 21 de puncte în spatele liderului Lewis Hamilton, Raikkonen ar putea primi noi sarcini de la boss-ul echipei, Stefano Domenicali. Acesta i-a sugerat driverului finlandez să uite de interesele personale în 2008 şi să pună pe primul loc echipa. „Eu am fost dintotdeauna de părerea că primează interesul echipei, iar cel personal trebuie să fie în planul secund. Şi cred că piloţii noştri sunt conştienţi de acest lucru. Până la sfârşitul sezonului sunt sigur că Raikkonen va încerca să se claseze cât mai sus la fiecare cursă şi va pilota foarte ofensiv, dar el nu trebuie să uite că Felipe Massa se află în prezent foarte aproape de liderul campionatului, Hamilton“, a spus Domenicali. Kimi Raikkonen, care şi-a trecut în sezonul trecut primul titlu de campion din carieră, nu a mai adunat puncte pentru Ferrari la ultimele trei curse disputate şi nu a mai câştigat un Mare Premiu din luna aprilie.
În week-endul trecut, cele două monoposturi Ferrari nu au putut lupta nici pentru victorie şi nici pentru podium, nereuşind să se adapteze la condiţiile meteo extreme care s-au înregistrat la ora disputării cursei de pe circuitul italian. „Nu ne rămâne decât să muncim mai mult şi să ne îmbunătăţim situaţia în clasament“, a spus Domenicali, care a şi stabilit pentru finalul acestei săptămâni o sesiune de trei zile de antrenamente pe circuitul de la Mugello.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS