10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTomas Ryde a declinat oferta FRH

Tomas Ryde a declinat oferta FRH

Dat ca sigur în funcţia de selecţioner al naţionalei de handbal feminin a României, suedezul Tomas Ryde a declinat oferta făcută de Federaţia Română de Handbal.
Tehnicianul dorit în vară şi de Oltchim Râmnicu Vâlcea a declarat că s-a decis să rămână în Suedia, după ce firma de consultanţă la care lucrează nu şi-a dat acordul să vină în România.
„Naţionala română are jucătoare valoroase, nu exclud o colaborare viitoare, dar în prezent nu se pune problema să vin selecţioner. Sunt trist că nu pot prelua naţionala României, de aceea îi spun domnului Cristian Gaţu că trebuie să-şi caute un antrenor care să poată prelua responsabilitatea conducerii României către Campionatul European. Nu a existat nici o problemă din partea familiei, care ar fi fost încântată ca eu să încerc această experienţă, dar, din păcate, nu se poate“, a spus Ryde.
Pentru preşedintele FRH, Cristian Gaţu, începe o nouă perioadă de frământări în care trebuie să găsească rapid o soluţie.
„Sunt dezamăgit. Voi avea o nouă discuţie cu domnul Ryde, voi încerca să-l conving să colaborăm, chiar şi la nivel de consiliere. Vom căuta altă variantă, dar vom negocia şi cu cei doi tehnicieni propuşi de Comisia Tehnică, Mariana Târcă şi Radu Voina“.

S-a speriat de Tadici?

Potrivit zvonurilor, Tomas Ryde a fost deranjat de reacţia tehnicienilor români la decizia de a fi numit un selecţioner străin. Cel mai vehement în declaraţii a fost chiar fostul antrenor principal al României, Gheorghe Tadici.
„Cine este Ryde ăsta? Eu l-am bătut cu Oltchimul de două ori în Liga Campionilor în condiţiile în care aveau un buget de nu ştiu câte ori mai mare decât al nostru. Antrenorii din România nu-i vor acorda sprijin lui Ryde“, a afirmat ieri Tadici, înainte ca tehnicianul suedez să refuze oferta FRH.
Fosta elevă a lui Ryde de la Viborg, ex-chimista Cristina Vărzaru, a confirmat că tehnicianul suedez a fost la curent cu tot ce s-a scris în presa din România.
„Ştia care sunt reacţiile din ţară, dar mi-a spus că nu i-ar fi fost frică, se putea bate cu oricine, însă nu poate veni doar pentru că nu-i dă voie firma la care lucrează“.

Andersen şi Krumbholz au refuzat şi ei

FRH a negociat şi cu alţi doi tehnicieni străini, dar ambii au declinat ofertele. Fosta mare handbalistă Anja Andersen a cerut timp de gândire 24 de ore, apoi a anunţat că oficialii de la noua sa formaţie, HK Copenhaga, nu sunt de acord, în timp ce Olivier Krumbholz vrea să-şi ducă la final contractul pe care-l are cu naţionala feminină a Franţei.
În aceste condiţii, variantele sunt puţine pentru federali şi este posibil ca până la urmă să se apeleze tot la varianta cu Radu Voina, antrenor principal, şi Mariana Târcă, antrenor secund.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS