5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTineret, ruşinea ţării

Tineret, ruşinea ţării

Naţionala Under 21 a României s-a făcut de râs la Iaşi în faţa Ţării Galilor şi a ratat calificarea la Campionatul European din 2009, fiind învinsă cu 3-0.

La doar câteva zile după ce naţionala de seniori a României a dat o reprezentaţie penibilă în faţa Lituaniei, a fost rândul tricolorilor mici să se facă de râs. Reprezentativa de tineret condusă de pe bancă de craioveanul Emil Săndoi a ratat calificarea la barajul pentru accederea la turneul final al Campionatului European rezervat echipelor cu jucători sub 21 de ani, în urma unei înfrângeri surprinzătoare în faţa selecţionatei Ţării Galilor, scor 0-3 (0-1). României îi era necesar un rezultat de egalitate pentru a se califica de pe poziţia a doua a grupei a 10-a din care a făcut parte. Golurile partidei disputate pe stadionul „Emil Alexandrescu“ din Iaşi au fost marcate de Williams (’11), Church (’58) şi Wiggins (’66).
Încă din startul meciului, elevii lui Săndoi s-au dovedit deficitari la fazele fixe. În minutul 11, galezii au beneficiat de un corner de pe partea dreaptă în direcţia lor de atac, Ramsey a centrat, iar Williams a reluat de la aproape 11 metri, la colţul scurt al porţii lui Tătăruşanu. Reuşita oaspeţilor a turnat plumb în ghetele tricolorilor mici, care au reuşit apoi cu greu să mai lege jocul la mijlocul terenului. Până la finalul primei reprize, România a avut totuşi două ocazii de a aduce egalarea pe tabelă, dar nici Keşeru (17') din pasa lui Torje, nici Bogdan Stancu (44'), din pasa lui Sepsi, nu au găsit spaţiul porţii galeze.

Joc dezastruos şi în repriza secundă

Jocul dezastruos al României din prima repriză a continuat şi în partea a doua a meciului. La doar şapte minute de la reluare, Ţara Galilor şi-a majorat avantajul, în urma unei scheme asemănătoare cu cea de la primul gol. Ropotan a luftat în careul de şase metri, în urma unei lovituri de colţ, balonul a ajuns cu noroc la Church, care a reluat pe lângă Tătăruşanu.
În minutul 66, galezii au mai lovit o dată, pe contraatac, apărarea echipei lui Săndoi fiind lipsită de reacţie. În urma unei acţiuni personale a lui Church, Tătăruşanu a rămas singur cu trei adversari, dar, cu toată împotrivirea goalkeeper-ului român, Wiggins a reuşit să marcheze. După ce Ţara Galilor a marcat al treilea gol, zeci de suporteri au părăsit stadionul „Emil Alexandrescu“, în timp ce un grup de spectatori a scandat „Demisia, demisia“. Încercările de a reveni ale echipei noastre nu au adus nici un rezultat pe tabelă, elevii lui Săndoi întrecându-se în ratări monumentale şi greşeli stupide în toate compartimentele. România se putea califica la CE din 2009 şi în cazul unei înfrângeri, dacă naţionala Franţei nu reuşea să câştige în Bosnia. Din păcate, acest lucru nu s-a întâmplat şi România s-a clasat pe poziţia a treia a grupei a 10-a de calificare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS