10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSorana, în actul secund la Atena

Sorana, în actul secund la Atena

Tenismana Sorana Cârstea (foto), cap de serie numărul unu, a reuşit să se califice în turul doi al turneului challenger de la Atena, dotat cu premii de 100.000 de dolari. Sportiva română a dispus în runda inaugurală, cu scorul de 6-4, 6-3, de Kristina Barrois (Germania). Viitoarea adversară a Soranei Cârstea este franţuzoaica Stephanie Cohen-Aloro, care a trecut, cu scorul de 6-1, 6-1, de Eleni Kordolaimi (Grecia), beneficiară a unui wild-card.
Altă jucătoare calificată în turul doi este Veronica Popovici, însă în turneul challenger de la Budapesta, dotat cu premii de 10.000 de dolari. Popovici a învins-o în primul act, cu scorul de 7-5, 2-6, 6-1, pe Petra Pajalici (Slovenia), cap de serie numărul 3, şi va juca, în faza următoare a competiţiei, cu învingătoarea partidei dintre Efrat Mishor (Israel) şi Krisztina Kovacs (Ungaria).
În acelaşi turneu, Irina Camelia Begu, a doua favorită, a învins-o, în primul tur, cu scorul de 6-4, 6-1, pe unguroaica Reka-Luca Jani, beneficiară a unui wild-card. Begu va juca, în faza următoare a competiţiei, cu Caroline Magnusson (Suedia). În proba de dublu, perechea Laura Ioana-Andrei/Irina Camelia Begu, cap de serie numărul unu, a învins, în sferturile de finală, scor 6-2, 6-3, cuplul polonez Martina Darczuk/Julia Jagodzinska şi va juca, în semifinale, cu perechea ungară Aleksandra Filipovski/Virag Nemeth. Jucătoarea Ana-Maria Nedelcu a ratat calificarea în actul secund al turneului challenger de la Innsbruck (Austria), dotat cu premii de 10.000 de dolari. Nedelcu a pierdut în runda inaugurală, scor 7-6 (7/4), 7-6 (7/3), în faţa italiencei Alice Balducci.

În Bulgaria, un singur succes

La turneul challenger de la Ruse (Bulgaria), dotat cu premii de 25.000 de dolari, Alexandra Cadantu a ratat accesul în turul doi, fiind învinsă, în runda inaugurală, cu scorul de 7-5, 6-0, de Laura Siegemund (Germania), cap de serie numărul 7.
În cadrul aceluiaşi turneu, Camelia-Elena Hristea a fost învinsă, în primul tur, scor 6-1, 6-2, de Dia Evtimova (Bulgaria), a opta favorită a competiţiei. În proba de dublu, perechea Elora Dabija/Chen Astrogo (România/Israel) a învins, în runda inaugurală, cu scorul de 6-3, 6-3, cuplul Elita Kostova/Natalie Piquion (Bulgaria/Franţa) şi va juca, în sferturile de finală, cu perechea rusă Vitalia Diatcenko/Eugenia Paskova, cap de serie numărul 2.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS