16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGică Popescu crede că Ştiinţa va învinge pe FC Timişoara

Gică Popescu crede că Ştiinţa va învinge pe FC Timişoara

Fostul căpitan al echipei naţionale, care şi-a anunţat pentru astăzi o vizită în Craiova, apreciază politica de promovare a juniorilor la Universitatea, cât şi investiţiile făcute de Mititelu în infrastructură.

– Toţi oamenii de fotbal pretind că interdicţia FIFA aplicată Universităţii a prins bine echipei…
– Evident, am spus-o şi eu. Craiova a fost obligată să folosească jucătorii din curte. Şi în acest caz ceea ce spun de mult timp se dovedeşte realitate.
– Adică?
– În momentul în care ai curaj, poţi să ai şi rezultate. Craiova, din obligaţie, a folosit tineri, dar iată că aceştia joacă mult mai bine decât în perioadele când Universitatea aducea jucători din afară, pentru care şi cheltuia.
– O şansă uriaşă pentru juniorii din pepiniera proprie.
– Fantastică! Eu m-aş bucura ca promovarea tinerilor să devină, din nou, un bun obicei, adică Ştiinţa să folosească jucători din ograda proprie. Noi acolo am crescut, în curtea Craiovei. Nu ne-am transferat de la Steaua sau mai ştiu eu de unde, ci noi, cei mari ai Ştiinţei, am crescut şi ne-am format în curtea Universităţii. Materie primă este la Craiova, a fost tot timpul. Problema este doar de curaj.

Mititelu este de apreciat pentru investiţiile făcute

– În plus, în Craiova lucrurile par să intre pe un făgaş normal şi în privinţa colaborării dintre clubul privat Universitatea şi autorităţile locale şi judeţene. Finanţatorul Adrian Mititelu a investit în complexul „Ion Oblemenco“, iar acum se vorbeşte de un nou stadion pe amplasamentul „Tineretului“…
– E de apreciat ce a făcut Mititelu la Craiova. A investi bani într-un teren care nu este al tău este, repet, chiar de apreciat. Ar fi bine să facă o chestie, ca să zic aşa, ca el să fie şi proprietar. Sunt totuşi banii lui, dar omul are socotelile lui…
– Revenind la zi, oferiţi-mi un pronostic la meciul de sâmbătă Universitatea Craiova – FC Timişoara?
– Cred în victoria oltenilor, adică pronosticul meu este 1.

Deoarece deranjez, o să stau mai departe de fotbal

– V-aţi refugiat într-un fel de turn de fildeş al afacerilor, iar deocamdată nu vă mai interesează fotbalul, nici chiar conducerea federaţiei?
– Mă interesează fenomenul fotbal, îmi dau cu părerea când sunt întrebat ş.a.m.d. Din păcate, atunci când vorbesc deranjez! O să încerc să stau cât mai departe de fenomen deoarece, surprinzător, atunci când vorbesc despre problemele din fotbal unii cred că aş vrea să mă implic. Şi intră în fibrilaţii! Ca să nu dau palpitaţii unora, o să stau mai retras.
– V-aţi anunţat pentru joi (astăzi – n.r.) o vizită în Craiova…
– După toate probabilităţile, voi ajunge mâine (astăzi – n.r.) la Craiova pentru probleme legate de şcoala de fotbal.

Preţul pământului a crescut de când a venit Ford

– Aţi anunţat că veţi extinde Şcoala de Fotbal „GP“, în sensul că aţi luat în calcul şi varianta realizării unui nou complex. În ce fază sunteţi cu acest proiect de anvergură?
– Îmi menţin decizia de a realiza o nouă şcoală de fotbal pe alt amplasament, mult mai mare decât cel actual de la Hanul Doctorului. Avem însă probleme cu terenul, nu vreau să construiesc oriunde. Trebuie găsit un loc cu infrastructură, cu toate utilităţile. De când a apărut Ford în Craiova, terenurile sunt din ce în ce mai scumpe, unele chiar exagerate. Lumea crede că dacă a venit Ford la Craiova vor umbla câinii cu covrigi în coadă prin oraş, ca să zic aşa, iar preţurile, repet, au crescut foarte mult.
– Pe actualul amplasament al Şcolii „GP“ ce veţi face?
– N-am luat încă o decizie finală, voi vedea la momentul potrivit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII