13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVictoria lui Hamilton s-a dus la Massa verde

Victoria lui Hamilton s-a dus la Massa verde

Lewis Hamilton a câştigat Marele Premiu al Belgiei, după un final halucinant, dar a pierdut în cele din urmă victoria la „masa verde“, după ce comisarii de traseu au investigat duelul din final cu Raikkonen.

Pilotul britanic al echipei McLaren Mercedes, Lewis Hamilton, a trecut primul linia de sosire în MP al Belgiei, a 13-a etapă a sezonului de Formula 1. Pe locul doi a terminat brazilianul Felipe Massa (Ferarri), iar germanul Nick Heidfeld (BMW Sauber) a completat podiumul. Spaniolul Fernando Alonso (Renault) s-a clasat pe locul patru, germanul Sebastian Vettel (Toro Rosso) pe cinci, iar polonezul de la BMW Sauber, Robert Kubica, a terminat al şaselea. În puncte s-au mai clasat francezul Sebastian Bourdais (Toro Rosso) pe poziţia a şaptea şi germanul Timo Glock (Toyota) pe locul opt.
Cam aşa au stat lucrurile în cursa de la Spa Francorchamps, însă comisarii de traseu au analizat finalul întrecerii şi l-au „deposedat“ de trofeu pe Hamilton, acordându-i maximum de puncte brazilianului de la Ferrari, Felipe Massa. Întregul clasament a avut de suferit modificări în urma deciziei luate.

Massa s-a apropiat la două puncte de Hamilton în clasament

Comisarii cursei l-au penalizat pe Hamilton pentru scurtcircuitarea ultimei şicane (acul de păr La Source), în lupta acestuia cu Kimi Raikkonen, când mai erau trei tururi până la final. Comisarii de traseu au considerat că Lewis Hamilton a trecut neregulamentar prin „Bus Stop“ în momentul depăşirii lui Kimi Raikkonen şi i-au aplicat acestuia o penalizare de 25 de secunde. „Pilotul Ferrari, Felipe Massa, a fost declarat câştigătorul cursei de duminică, Marele Premiu al Belgiei, după ce Lewis Hamilton (McLaren) a fost penalizat cu 25 de secunde după cursă. În urma acestei decizii, Hamilton a căzut pe locul trei, iar Nick Heidfeld (BMW Sauber) a urcat pe locul doi. McLaren intenţionează să facă apel“, se arată într-un comunicat al organizatorilor.
Alt pilot penalizat cu 25 de secunde a fost germanul Timo Glock de la Toyota, pentru că l-a depăşit pe Mark Webber sub steag galben, în zona în care Kimi Raikkonen ieşise în decor. În cele din urmă, Glock a pierdut punctul pentru locul opt în faţa australianului Mark Webber, de la Red-Bull.
În urma celor petrecute în MP al Belgiei, clasamentele generale arată în felul următor: piloţi: 1. Hamilton (76 de puncte), 2. Massa (74), 3. Kubica (58), 4. Raikkonen (57), 5. Heidfeld (49), 6. Kovalainen (43), 7. Trulli (26), 8. Alonso (23), 9. Webber (19), 10. Glock (16), 11. Vettel (13), 12. Piquet (13), 13. Barrichello (11), 14. Rosberg (9), 15. Nakajima (8), 16. Coulthard (6), 17. Bourdais (4), 18. Button (3); constructori: 1. Ferrari (131 de puncte), 2. McLaren-Mercedes (119), 3. BMW Sauber (107), 4. Toyota (41), 5. Renault (36), 6. Red Bull-Renault (25), 7. Williams-Toyota (17), 8. Toro Rosso-Ferrari (17), 9. Honda (14).

Hamilton: M-a împins în afara traseului

La finalul cursei din Belgia, pilotul Lewis Hamilton l-a criticat dur pe Kimi Raikkonen pentru manevrele sale din finalul cursei, afirmând că acesta nu a fost corect pe pistă. „Nu ştiu dacă aţi observat cât de larg am ieşit în al 12-lea viraj, Rosberg a avut o răsucire pe pistă şi a apărut chiar în faţa mea, fiind foarte aproape să intru în el. Am ieşit pe iarbă, Kimi s-a răsucit şi el pentru ca apoi să abandoneze. M-a împins în afara traseului. Nu am mai avut loc şi a trebuit să ies în condiţiile în care nu-mi rămăsese decât varianta unui acroşaj. Am înţeles că trebuie să-l las să treacă şi l-am lăsat. Apoi el derapa foarte mult şi am intrat la interior, moment în care m-a lovit în spate, dar am reuşit să mă distanţez“, a explicat Lewis Hamilton incidentul care a atras atenţia organizatorilor belgieni.
Următoarea etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, a 14-a, va avea loc pe 14 septembrie, în Italia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU