Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Arrieta, la un pas să se lase de fotbal
Medicii spanioli i-au recomandat atacantului echipei Pandurii, Ibon Perez Arrieta, să se opereze în zona pelviană pentru a scăpa de problemele medicale care l-au ţinut departe de gazon în acest debut de campionat, intervenţie ce i-ar putea pune însă capăt carierei de fotbalist. Ibericul va fi indisponibil câteva luni, urmând să revină la Târgu Jiu spre finalul contractului cu gruparea gorjeană. Arrieta a semnat în această vară o înţelegere cu Pandurii pe un an, după ce în returul sezonului trecut a marcat trei goluri în cele nouă partide jucate.

CSM Vâlcea joacă la Caracal
În ciuda celor două înfrângeri consecutive din campionat, conducerea grupării din Zăvoi îi acordă credit în continuare tehnicianului Nicola Ilievski. „Nu el este de vină. Fotbaliştii au ratat ocazii monumentale, ce vină mai are Ilievski? Nu s-a pus problema demiterii antrenorului, rămâne în funcţie şi împreună vom ajunge pe linia de plutire“, a spus directorul general Florin Verigeanu. Vâlcenii joacă astăzi, de la ora 16.30, în faza a IV-a a Cupei României, la Caracal, în faţa fostei colege de serie, retrogradate la finalul sezonului trecut. Interesant este faptul că, în turul precedent, caracalenii au eliminat altă echipă vâlceană, FC Oltchim. CS Municipal este favorită la calificare, chiar dacă Ilievski îi va folosi şi pe jucătorii care au evoluat mai puţin sau chiar deloc în acest start de sezon: Pasăre, S. Popescu, Gârlă, I. Găman sau Nimes. De asemenea, tehnicianul macedonean ar putea începe întâlnirea cu cei doi fotbalişti împrumutaţi de la Pandurii Târgu Jiu, atacantul sloven Jaka Stromajer şi fundaşul stânga Constantin Grecu. Partida va fi arbitrată la centru de bucureşteanul Andrei Chivulete, care va fi ajutat la cele două linii de Lorin Udrea şi Mihaela Popescu (ambii din Târgu Jiu). Observator va fi craioveanul Silviu Bogdan.

FC Drobeta îşi spală păcatele la Vânju Mare
În Cupa României sunt programate astăzi şi mâine, de la ora 16.30, partidele din cadrul fazei a IV-a. Pe stadionul din Vânju Mare, astăzi va avea loc o confruntare între mehedinţeni, Minerul Valea Copcii primind vizita echipei din eşalonul secund FC Drobeta. Severinenii sunt încă supăraţi după semieşecul de sâmbătă din campionat, 1-1 acasă cu ACU Arad, antrenorul Iulian Mihăescu anunţând schimbări în echipă. „O să dau ocazia să joace şi celor care au evoluat mai puţin în acest debut de sezon. Acum au şansa să arate că merită să prindă primul unsprezece“, a afirmat Mihăescu, care a mai precizat că FC Drobeta nu are obiectiv în Cupa României. Tehnicianul severinenilor a menţionat că Moutinho va plăti pentru gestul făcut sâmbătă, în momentul în care a fost schimbat, el criticându-şi şi alţi jucători. „Moutinho uită că nu s-a antrenat două zile, având probleme medicale, şi acum îmi pune suporterii în cap cu gesturile pe care le face. Putem juca şi fără domnul Moutinho, trebuie să ştie asta. Tobă a vomitat de două ori pe teren, a trebuit să-l înlocuiesc, pe Bucă l-am schimbat după opt minute… Lumea nu ştie asta, mă acuză pe mine. Am jucat prost cu Arad, însă asta e, mergem înainte!“, a mai spus Iulian Mihăescu. Partida Minerul Mehedinţi – FC Drobeta va fi arbitrată la centru de vâlcenul Cătălin Buşi, ajutat de timişorenii Petre Gaşpar şi Florin Pârlea, observator fiind Silviu Găman (Târgu Jiu). Altă echipă olteană, Minerul Mătăsari, va intra în competiţie mâine. Gruparea din eşalonul trei va întâlni pe teren propriu, de la ora 16.30, pe Jiul Petroşani. Runda următoare a întrecerii KO este programată pe 23 şi 24 septembrie, echipele calificate urmând să se întâlnească între ele pentru accederea în şaisprezecimi, fază în care vor intra în luptă şi formaţiile din prima ligă (15 octombrie).

Liga a IV-a – Mehedinţi
Rezultatele etapei a 2-a: Recolta Dănceu – Constructorul Eşelniţa 3-0, AS Şovarna – AS Corcova 5-2, CS Strehaia – Dunărea Orşova 2-4, AGRO BIL Pristol – FC DEC Severin 2-0, Blahniţa Pătule – Cerna Baia de Aramă 11-2, Victoria Devesel – Pandurii Cerneţi 3-4, CS Termo Severin – Building II 4-1, Agromec Şimian – Dunărea Gruia 5-0. Viitorul Cujmir a stat.

Marica le-a cerut scuze suporterilor
În meciul de sâmbătă, de la Cluj-Napoca, pe care naţionala României l-a pierdut, cu 0-3, în faţa Lituaniei, la debutul în preliminariile CM 2010, reprezentativa tricoloră l-a pierdut şi pe Ciprian Marica, atacantul lui VfB Stuttgart accidentându-se şi alăturându-se astfel lui Mutu, Chivu, Raţ, Nicoliţă şi Ovidiu Petre pe lista jucătorilor indisponibili pentru partida de mâine cu Insulele Feroe. Ciprian Marica le-a cerut scuze fanilor echipei tricolore pentru înfrângerea umilitoare din confruntarea cu Lituania, susţinând că va munci de zece ori mai mult pentru a-şi reface imaginea. „E un coşmar, e ceva foarte greu de digerat. Ne doare şi ne e ruşine de ce s-a întâmplat. Le cer scuze şi oamenilor din Cluj, care au fost martori la această umilinţă, şi tuturor românilor care au urmărit partida. Merităm fluierăturile fanilor şi toate criticile care vor veni. E o înfrângere urâtă, mai ales că ne-a bătut Lituania, nu Franţa sau eu ştiu ce mare putere fotbalistică“, a spus Marica. Atacantul român susţine că nu i-a tratat cu superioritate pe lituanieni, adăugând că se aştepta la o partidă dificilă, dar nu la un eşec. „Eram sigur că vom avea un meci greu, am şi spus la reunire că trebuie să strângem rândurile fiindcă suntem la debut, motoarele nu funcţionează în plin. Orice început e greu, orice echipă cotată cu a doua şansă vrea să pună probleme, să se afirme“, a menţionat vârful naţionalei tricolore. Ciprian Marica le promite suporterilor naţionalei României că, împreună cu ceilalţi tricolori, va face tot posibilul pentru a le recâştiga încrederea şi respectul. „Am făcut un meci slab, dar trebuie să fim tari, să ne recunoaştem şi să ne asumăm erorile şi să muncim de zece ori mai mult pentru a îndrepta lucrurile, pentru a recâştiga încrederea fanilor“, a conchis atacantul.

Bruckner, mulţumit de jocul Austriei
Tehnicianul ceh, Karel Bruckner, a preluat naţionala Austriei după Campionatul European din această vară, iar în primul meci oficial la cârma echipei a obţinut o remiză în faţa Italiei, scor 2-2. Austria, care nu a mai câştigat un meci oficial în faţa Franţei din 1934, an în care s-a impus în optimile Cupei Mondiale, scor 3-2, a învins sâmbătă, cu 3-1, naţionala „Cocoşului galic“. În urma acestui rezultat, Austria ocupă locul doi, la egalitate de puncte cu Lituania, în Grupa a 7-a a preliminariilor Campionatului Mondial din 2010, din care face parte şi România. Karel Bruckner a afirmat că este satisfăcut de victoria pe care echipa sa a obţinut-o în partida cu Franţa, mai ales că au jucat mult mai bine decât în disputa cu „Squadra azzurra“. „Jucătorii mei s-au comportat mult mai bine decât la meciul precedent cu Italia. Mai avem însă mult de lucrat la nivel tactic, atât pe faza defensivă, cât şi pe cea ofensivă. Nu am văzut în jocul echipei mele anumite slăbiciuni pe care le-a arătat la Euro. Este un lucru îmbucurător, mai ales că nu am avut mult timp la dispoziţie şi am fost nevoit să continui munca pe care a început-o predecesorul meu“, a spus selecţionerul Austriei.

Gamberini ratează meciul cu Steaua
Fundaşul Fiorentinei, Alessandro Gamberini, a suferit o luxaţie la umăr în partida pe care Italia a câştigat-o sâmbătă seară în faţa Ciprului, scor 2-1, şi va fi indisponibil cel puţin o lună, ratând astfel confruntarea cu Steaua din Liga Campionilor. Presa din Peninsulă scrie că fundaşul formaţiei „viola“ şi-a dislocat umărul şi va fi supus în aceste zile unor controale medicale amănunţite. Staff-ul medical al Fiorentinei a anunţat că Gamberini va lipsi cel puţin o lună, perioadă în care gruparea toscană va disputa cinci meciuri în campionat şi două în Liga Campionilor, dintre care unul contra Stelei. Publicaţiile italiene notează că Prandelli poate conta la partidele din Champions League doar pe doi apărători centrali, Dainelli şi Koldrup, deoarece portughezul Da Costa nu are drept de joc în competiţia europeană intercluburi. Alessandro Gamberini s-a accidentat la umăr în debutul partidei dintre Cipru şi Italia, scor 1-2, contând pentru campania de calificare la Campionatul Mondial din 2010. Fiorentina este adversara Stelei în Grupa F a Ligii Campionilor, din care mai fac parte Bayern München şi Olympique Lyon. Bucureştenii vor întâlni Fiorentina, pe 30 septembrie, la Florenţa, în al doilea meci din faza grupei.

Kuffour s-a retras din fotbal
Internaţionalul ghanez Samuel Kuffour, care în ultimul sezon a fost legitimat la formaţia olandeză Ajax Amsterdam, a anunţat ieri că şi-a încheiat activitatea sportivă. Kuffour, de 32 de ani, a fost împrumutat în 2007 de Roma la Ajax, echipă care avea prima opţiune în cazul unui transfer definitiv. Jucătorul african nu a convins la formaţia batavă şi nu i-a mai fost prelungit contractul, însă avea oferte de la cluburi din Germania şi Rusia. Samuel Kuffour a jucat timp de 12 ani pentru Bayern, formaţie cu care a câştigat şase titluri de campion în Bundesliga şi trofeul Champions League în 2001. Acesta a partipat alături de naţionala Ghanei la Cupa Mondială din 2006.

Englezii pun capcane pentru croaţi
Naţionala Angliei a fost înfrântă de două ori de Croaţia în preliminariile CE 2008, rezultate în urma cărora britanicii au urmărit la televizor turneul final din Austria şi Elveţia. Spre ghinionul lor, englezii au dat din nou peste croaţi, de data aceasta în Grupa a 6-a a preliminariilor CM 2010. Partida se va disputa pe 10 septembrie, la Zagreb. Dorind să-i dea o mână de ajutor tehnicianului naţionalei Albionului, Fabio Capello, presa britanică încearcă să tulbure apele în lotul croaţilor, publicând zilnic articole conform cărora selecţionerul Slaven Bilic este la un pas să devină antrenorul formaţiei West Ham din Premier League, după plecarea lui Alan Curbishley. Preşedintele Federaţiei Croate de Fotbal, Vlatko Markovic, a „mirosit“ capcana pe care au întins-o englezii şi a negat că antrenorul naţionalei, Slaven Bilic, a acceptat să negocieze preluarea funcţiei de antrenor la West Ham United. „Este un truc murdar pe care vor să-l facă englezii. Cu siguranţă vor să ne facă probleme înainte să jucăm meciul, însă aşa au fost ei mereu. Nu este nimic adevărat în legătură cu interesul lui West Ham pentru Bilic. Suntem suspicioşi şi nemulţumiţi pentru că nu este pentru prima dată când se întâmplă aşa ceva. Orice scenarii ar inventa englezii nu ne vor afecta“, a spus Markovic.

Selecţionerul Andorrei îl ironizează pe Capello
Selecţionerul echipei naţionale a Andorrei, David Rodrigo, l-a ironizat pe omologul său de la reprezentativa Angliei, Fabio Capello, afirmând că lui i-ar fi mai uşor să pregătească naţionala Albionului. „Domnul Capello spune că nu înţelege tactica defensivă a Andorrei. El poate încerca să pregătească Andorra şi eu voi încerca să antrenez Anglia, sunt sigur că aş putea învinge Andorra cu mai mult de 2-0“, a afirmat David Rodrigo. Golurile Angliei au fost reuşite de Joe Cole, dar presa engleză a criticat prestaţia echipei, în timp ce fanii englezi i-au huiduit pe jucători pe parcursul meciului care a avut loc la Barcelona. Tehncianul spaniol a adăugat că este nemulţumit că englezii glumesc datorită faptului că fotbaliştii din Andorra nu sunt profesionişti şi trebuie să aibă şi alte meserii pentru a câştiga bani. „Aceşti 11 băieţi i-au făcut pe suporterii englezi să se întoarcă împotriva echipei lor şi să aibă o atitudine negativă şi nu este prima dată când se întâmplă aşa ceva. Ce poate spune acest lucru? Că atunci când Andorra va folosi 11 jucători profesionişti, Anglia va pierde jocul. Ştim că nu putem învinge Anglia acum, dar chiar dacă am pierdut pe tabela de marcaj, noi suntem învingătorii morali ai meciului“, a explicat selecţionerul naţionalei Andorrei.

Beşe este în pericol
Chimista Valeria Motogna Beşe s-a accidentat încă de la primul meci jucat de Oltchim la turneul amical din Ungaria, contra rusoaicelor de la Lada Togliatti, şi nu a mai evoluat în celelalte două partide. Astăzi, căpitanul României de la Jocurile Olimpice de la Beijing va fi testat la RMN pentru a afla cât de gravă este leziunea la genunchiul drept. Motogna are şi alte probleme medicale la umăr, înainte de Olimpiadă zvonindu-se că nu are cum să scape de o intervenţie chirurgicală. „Dacă accidentarea este gravă, este posibil ca Vali să se opereze şi la umăr. Dacă nu este nimic grav, atunci va continua să joace şi se va opera când va fi cazul“, a afirmat vicepreşedintele Oltchimului, Petre Berbecaru.

Victorie cu emoţii pentru FC Craiova
Prim-divizionara de futsal FC Craiova a debutat cu dreptul în noul sezon, învingând duminică seară, pe teren propriu, formaţia Clujana Cluj-Napoca, scor 3-2 (3-1). Golurile formaţiei din Bănie au fost reuşite de Adrian Mihalache, Mihai Mihalache şi Ovidiu Relea. Pe final de meci, oaspeţii puteau egala, dar mingea a lovit bara porţii apărate de Rizan. Pentru FC Craiova au evoluat: Rizan – Bugălă, Ad. Mihalache, Cioboiu, Relea. Au mai intrat: Stanciu, M. Mihalache, Stăncuţa, Florescu, Alecu şi Bălan. În seria Vest a Ligii I s-au mai înregistrat rezultatele: Olimpic Simeria – Futsal Municipal Reşiţa 2-1 şi Poli Timişoara – Quasar Deva 3-1. Partida Dava Deva – CIP Deva s-a disputat aseară, după închiderea ediţiei. În runda a doua, craiovenii vor juca în deplasare, pe terenul formaţiei Quasar Deva.

Serena, câştigătoare la US Open
Tenismana americană Serena Williams şi-a adjudecat pentru a treia oara în carieră Openul Statelor Unite de la New York, după ce a învins-o în finală pe sârboaica Jelena Jankovici cu scorul de 6-4, 7-5. În urma succesului din ultimul Mare Şlem al sezonului, mezina familiei Williams, care are 26 de ani, a revenit pe prima poziţie în clasamentul mondial. „Sunt foarte emoţionată. A fost magic. Nu mi-am propus să devin numărul unu înaintea acestui turneu şi acum apare ca un bonus. Am muncit din greu pentru a ajunge aici. Mă simt foarte tânără şi motivată în fiecare zi. Parcă aş avea o nouă carieră în faţă“, a spus Serena Williams, la finalul confruntării. De partea cealaltă, Jelena Jankovici a spus: „Am încercat să joc cât mai bine. Am avut o mulţime de şanse, mai ales în setul secund, dar nu am făcut ce trebuia. Serena a fost mai bună în această confruntare“. Precedentele două turnee adjudecate de Serena Williams la New York au fost în 1999, după o finală cu Martina Hingis, şi în 2002, după o finală cu sora sa mai mare, Venus. În total, Serena a strâns în întreaga sa carieră nouă turnee de Mare Şlem: trei la Australian Open, unul la Roland Garros, două la Wimbledon şi trei acasă, la New York.

Sorana Cârstea a urcat opt locuri în clasamentul WTA
Evoluţiile bune din utimul timp au propulsat-o pe tenismana Sorana Cârstea pe poziţia 45 în clasamentul WTA, cu 653 de puncte, cu opt poziţii mai sus faţă de săptămâna precedentă. Pentru Sorana Cârstea este o premieră că a intrat în Top 50. Conform site-ului wtatour.com, Monica Niculescu se menţine pe locul 67, cu 484 de puncte, iar Edina Gallovits a urcat două poziţii şi se află pe locul 86, cu 400 de puncte. Jucătoarea Raluca-Ioana Olaru a urcat cinci poziţii şi ocupă locul 119, cu 297 de puncte. Primele zece poziţii în clasamentul WTA, după disputarea US Openului, ultimul turneu de Mare Şlem al anului, sunt următoarele: 1. Serena Williams (SUA – 4091 de puncte), 2. Jelena Jankovici (Serbia – 3965), 3. Ana Ivanovici (Serbia – 3532), 4. Elena Dementieva (Rusia – 3430), 5. Dinara Safina (Rusia – 3357), 6. Maria Şarapova (Rusia – 3041), 7. Svetlana Kuzneţova (Rusia – 2571), 8. Venus Williams (SUA – 2386), 9. Vera Zvonavera (Rusia – 2087), 10. Agnieszka Radwanska (Polonia – 2076).

Baschetbaliştii români, bătuţi de ciprioţi
Naţionala masculină de baschet a României a dezamăgit la Timişoara, fiind învinsă de formaţia Ciprului, cu scorul de 71-70 (17-15, 18-24, 17-14, 19-17), în Divizia B a Campionatului European. Acest eşec, deloc „digerat“ de publicul bănăţean şi de oficialii FR Baschet, a fost consemnat chiar în ultimele secunde, mai exact cu 13,4 secunde înainte de final. Bogdan Popescu a primit o minge foarte bună sub coş, dar nu a fost atent, a făcut o piruetă suplimentară şi a fost faultat pe aruncare. Popescu a transformat doar prima aruncare şi a ratat-o pe a doua, permiţându-le astfel ciprioţilor să câştige. De la echipa noastră s-au remarcat Levente Szijarto (15 puncte), Bogdan Popescu (15), Cătălin Burlacu (13), Virgil Stănescu (10), în timp ce de la oaspeţi s-au evidenţiat: Koronides (19 puncte), Trisokkas (11), Liatsos (11). Următorul meci al României va avea loc mâine, cu Belarus, în deplasare.

Gimeno-Traver s-a impus la Braşov

Tenismanul spaniol Daniel Gimeno-Traver a reuşit să câştige a 13-a ediţie a turneului de tenis Braşov Challenger, dotat cu premii în valoare totală de 30.000 de euro. Ibericul, cap de serie numărul 2, l-a învins în finală pe germanul Alexander Flock cu scorul de 4-6, 6-4, 6-4, succes care i-a adus un cec de 4.300 de euro şi 55 de puncte ATP. „Mă bucur foarte mult că am câştigat la Braşov, la cea de-a treia mea prezenţă. Până acum am mai jucat o finală, pe care am pierdut-o, în 2005. M-am simţit foarte bine încă din prima zi şi sunt fericit că am câştigat“, a declarat Daniel Gimeno-Traver. Învinsul din ultimul act a trebuit să se mulţumească doar cu 2.500 de euro şi 38 de puncte ATP. În proba de dublu s-a impus perechea spaniolă David Marrero/Daniel Munoz-De La Nava, care a trecut în finală de spaniolii Carlos Poch Gradin şi Pablo Santos cu scorul de 6-4, 6-3.

Stejarii au debutat cu dreptul în turneul din Oceania

Reprezentativa de rugbi a României s-a impus cu 35-7 (7-7) în faţa echipei Marist din Auckland, în primul amical din Oceania. Eseurile naţionalei noastre au fost reuşite de Dascălu, Aoina, Ursache, Carpo şi Nainer, în timp ce Vlaicu a transformat toate aceste încercări. „Meciul nostru de debut a fost foarte bun şi este important că ne-am atins obiectivul, acela de a-i testa pe toţi cei 22 de jucători în teren. Faţă de ceea ce se joacă în România, acest test a fost disputat la o viteză superioară. Echipa pe care am întâlnit-o a fost competitivă, a făcut tot ce i-a stat în puteri să învingă. Cred că a fost o experienţă bună pentru băieţii noştri“, a spus Ellis Meachlen, directorul echipei naţionale. „Stejarii“ vor întâlni astăzi altă echipă din Auckland, respectiv Development, iar sâmbătă vor da piept, la Hamilton, cu Waikato. După o săptămână de pauză, turneul din Oceania va continua cu alte două meciuri, Samoa A – România (20 septembrie) şi Fiji A – România (27 septembrie).

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version