10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMexes se consideră vinovat pentru eşecul cu Austria

Mexes se consideră vinovat pentru eşecul cu Austria

Francezul Philippe Mexes, fundaşul lui AS Roma, susţine că el este vinovat că echipa naţională a ţării sale a pierdut cu scorul de 3-1 partida cu Austria, din preliminariile Campionatului Mondial.
Mexes a greşit la primul gol al Austriei şi a fost responsabil pentru penaltiul primit de austrieci, care au reuşit prima victorie în faţa Franţei după 38 de ani. „Sunt responsabil pentru greşelile pe care le-am făcut. A fost mai mult vina mea pentru ceea ce s-a întâmplat, nu a antrenorului. Toţi jucătorii au încredere în el“, a afirmat jucătorul de 26 de ani, care nu a fost în lotul Franţei la Euro 2008.
El a mai spus că se aşteaptă să nu joace în meciul contra Serbiei din cauza prestaţiei cu Austria, dar că va respecta orice decizie a antrenorului.
În timpul conferinţei de presă de duminică, portarul Steve Mandanda a afirmat că viitorul lui Domenech la naţionala Franţei nu va depinde de rezultatul partidei de mâine. „Postul lui nu este ameninţat. Jucătorii şi selecţionerul au acelaşi scop, calificarea la Mondial, iar acest lucru poate să fie făcut“, a explicat portarul.
„Nu-mi place să primesc goluri, iar în ultimul timp am tot primit. Trebuie să lucrăm mai mult la relaţiile de joc, nu ne ajută deloc să ne plângem de milă“, a afirmat Mandanda, care l-a înlocuit în poartă pe Gregory Coupet. Franţa se află în Grupa 7 a preliminariilor CM 2010, alături de România, Serbia, Lituania, Austria şi Insulele Feroe.
Selecţionerul Franţei, Raymond Domenech, a declarat că echipa sa trebuie să recupereze, în meciul de mâine, cu Serbia, punctele pierdute în partida cu Austria şi rămâne optimist în privinţa calificării. „O calificare se obţine după o serie de meciuri. Ne aşteaptă o confruntare dificilă cu Serbia şi suntem hotărâţi să continuăm lupta. Avem o echipă tânără, care va avea ocazia să demonstreze ce poate în meciurile care urmează“, a afirmat Domenech.
Thierry Henry, vedeta selecţionatei din Hexagon, a avertizat că Franţa nu mai are voie să facă paşi greşiţi în preliminariile CM 2010: „Dacă nu vom învinge miercuri Serbia, riscăm să compromitem această campania de calificare. Din fericire, încă putem recupera punctele irosite sâmbătă“. Franţa va juca mâine pe teren propriu în compania Serbiei, care s-a impus în faţa naţionalei Insulelor Feroe cu 2-0.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS