17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportConducerea să cumpere jucători buni, dacă vrea rezultate

Conducerea să cumpere jucători buni, dacă vrea rezultate

Ilie Iordache taxează zgârcenia oficialilor clubului Pandurii vizavi de transferuri şi le recomandă acestora să investească în fotbalişti de valoare pentru a obţine rezultate conforme cu obiectivele impuse.

După ce a cochetat o vară cu Dinamo, Iordache a fost transferat definitiv la Pandurii Târgu Jiu contra sumei de 500.000 de euro, una record pentru clubul gorjean.

– Ilie, antrenorul Eugen Neagoe spunea că v-aţi propus să obţineţi nouă puncte în următoarele trei jocuri, cu Gaz Metan Mediaş, CS Otopeni şi Gloria Buzău. Este posibil?
– Urmează trei meciuri grele, dar putem să luăm toate punctele pentru că întâlnim nişte echipe cu care suntem în luptă directă la retrogradare. Nici câte un egal în deplasare, cu victorie acasă, n-ar strica. Muncim mult la antrenamente pentru asta, sper să ne iasă. Trebuie să ieşim cât mai repede din subsolul clasamentului şi să jucăm fără presiune. Ne apasă faptul că suntem pe loc retrogradabil, simţim asta şi din punct de vedere financiar, şi din punct de vedere sporitv. Şi asta nu ne convine. Când nu câştigi, nu iei nici bani.
– Atmosfera s-a mai destins la antrenamente după eşecurile din debutul campionatului?
– Atmosfera vine odată cu rezultatele. Dacă sunt rezultate este şi atmosferă. Când nu sunt rezultate nu mai poate fi atmosferă frumoasă. Apare stresul punctelor, conducerea pune şi ea puţină presiune. Am trecut printr-o situaţie grea anul trecut şi nu mai vrem să se repete. Încercăm să luăm măsuri să nu mai ajungem acolo. Următoarele trei meciuri sunt foarte importante.

„Nu sunt mulţumit de evoluţiile mele“

– Ai început slab campionatul, ai depăşit lipsa de formă?
– Nu ştiu dacă am depăşit momentul greu de la început. Până acum nu sunt mulţumit de evoluţiile mele, dar uşor, uşor, sper să joc mai bine.
– Spectatorii au fost aspri cu tine şi cu colegii tăi la jocul cu Unirea Urziceni.
– Publicul ne-a taxat, dar nu mi se pare normală reacţia lor. Era minutul 15 cu Unirea Urziceni şi ei ne huiduiau. După finalul partidei putem să fim huiduiţi, dar 90 de minute suporterii trebuie să te încurajeze atunci când cred în tine. Îţi dă altă stare când eşti încurajat. La Târgu Jiu este, totuşi, un public interesat de fotbal. Este de apreciat că vin mulţi spectatori la stadion şi nu jucăm cu tribunele goale ca alte echipe, dar câteodată reacţia lor nu este bună. Şi eu am fost taxat prea repede, după părerea mea. Am plecat de la Dinamo, m-am întors la Târgu Jiu şi ce am primit? Huiduieli… Asta e, lumea se schimbă. Dacă joc bine o să atrag din nou simpatia spectatorilor. Nu este importantă însă, situaţia mea, ci aceea a echipei, pentru că eu am timp să-mi demonstrez valoarea.

„La Târgu Jiu, în vara asta nu s-a investit deloc“

– Cu Steaua aţi jucat bine, dar aţi plecat învinşi. Se putea mai mult?
– Nu am fost mulţumiţi de meciul cu Steaua, când nu câştigi nu poate să fie bine. Am jucat cu Steaua, echipă care a eliminat pe Galatasaray, am încercat să scoatem cât mai mult, dar nu s-a putut. Nu ştiu ce ne-a lipsit, am avut tupeu, două ocazii de gol la 0-0, însă când joci cu o echipă mare trebuie să dai gol când ţi se iveşte ocazia, ca să scoţi ceva. Din păcate, am ratat.
– Crezi că Pandurii are un lot competitiv în acest moment?
– La Târgu Jiu în vara asta nu s-a investit deloc. Mai mult, a plecat un titular, Djakpa, iar eu am fost adus înapoi. Conducerea ar trebui să cumpere jucători buni, dacă vrea rezultate. A costat mult transferul meu, dar să nu uităm că eu am fost aici şi anul trecut.
– Îţi lipseşte Djakpa, fostul tău coleg din banda stângă?
– Nu. La noi orice jucător poate fi înlocuit, nu asta-i problema. Problema este să ai un lot bun, să cumperi fotbalişti de valoare. Acum au venit jucători, nu mai este o problemă, trebuie doar să câştigăm.
– Gaz Metan Mediaş pare o echipă puternică pe teren propriu.
– Da, joacă foarte bine acasă, o să-i tratăm serios. O să fim foarte atenţi şi sperăm să câştigăm.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS