Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Florentin Petre îl susţine pe Piţurcă
Mijlocaşul Florentin Petre a opinat că zvonurile conform cărora selecţionerul Victor Piţurcă va părăsi naţionala României după ce va califica reprezentativa tricoloră la CM 2010 nu au nici o bază reală. În opinia internaţionalului român, „Piţi“ va continua să se ocupe de destinele primei reprezentative atâta timp cât va avea rezultate. „Nu cred că Piţurcă va pleca de la naţională. Atât timp cât are rezultate şi se califică la un turneu final cred că va continua treaba pe care a început-o“, a spus „Piticul“. Legitimat în intersezon la Terek Groznâi, Florentin Petre susţine că acesta va fi ultimul său contract, excluzând o revenire la Dinamo. „Nu mai am timp să joc la Dinamo. Am trei ani contract cu Terek Groznâi. Vreau să-l duc la bun sfârşit şi după aia gata“, a spus mijlocaşul.

Biletele pentru meciul cu Lituania se vând bine
Aproximativ 11.500 din cele 20.000 de tichete tipărite pentru partida România-Lituania, contând pentru preliminariile CM din 2010, s-au vândut până ieri-dimineaţă. Cel mai ieftin bilet la partida România-Lituania va putea fi cumpărat cu 20 de lei la peluza I, în timp ce celelalte tichete au următoarele preţuri: 25 de lei, la peluza a II-a, 60 de lei, la tribuna I, 80 de lei, la tribuna a II-a şi 120 de lei, la tribuna 0. Acestea pot fi achiziţionate doar de la casele de bilete ale arenei „Dr. Constantin Rădulescu“ din Cluj-Napoca. Programul ghişeelor este între orele 10.00 şi 18.00, inclusiv în ziua partidei. Partida România-Lituania, din cadrul preliminariilor pentru CM 2010, va avea loc mâine, de la ora 21.00, pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu“, pe care îşi dispută de obicei partidele de pe teren propriu campioana CFR.

Lucchesi: Cel mai bun transfer este rămânerea lui Mutu
Fabrizio Lucchesi, fostul director sportiv al Fiorentinei, a declarat pentru site-ul fiorentinanews.com că, în ciuda faptului că toscanii au achiziţionat câţiva jucători de marcă în această vară, cel mai bun lucru îl reprezintă, de fapt, rămânerea lui Adrian Mutu la echipă. „Dacă ar trebui să numesc cel mai bun transfer al Fiorentinei, aş zice că este reconfirmarea la echipă a lui Mutu. Adrian este un jucător important, greu de înlocuit, un adevărat campion. Ştiu că Fiorentina a adus câţiva jucători importanţi, printre care Gilardino şi Jovetic, dar aceasta este opinia mea“, a spus Lucchesi. Acesta a activat în ultimul sezon la gruparea din liga a doua Avellino şi este foarte posibil să fie convocat din nou în staff-ul administrativ al Fiorentinei.

Fabio Santos va juca împotriva Stelei
Mijlocaşul defensiv al echipei Olympique Lyon, Fabio Santos, s-a antrenat pentru prima dată după o pauză de cinci săptămâni, cauzată de o fractură a pometelui, survenită într-un meci amical disputat la finalul lunii iulie. El va fi disponibil pentru partida cu Steaua Bucureşti din grupele Ligii Campionilor. Presa din Hexagon scrie că jucătorul sud-american de 27 de ani a efectuat doar alergări uşoare, urmând ca în zilele următoare să înceapă programul normal de pregătire alături de restul lotului. Fabio Santos a fost transferat de Lyon în urmă cu doi ani de la Cruzeiro, însă nu a evoluat constant pentru septupla campioană din Ligue 1. Alt component al formaţiei franceze, internaţionalul ghanez John Mensah, şi-a reluat antrenamentele alături de coechipierii săi, după ce în perioada de pregătire din timpul verii s-a confruntat cu unele probleme la coapsă. Olympique Lyon este adversara Stelei în Grupa F a Ligii Campionilor, alături de Bayern München şi Fiorentina. Vicecampioana României va întâlni pe Lyon pe 21 octombrie, la Bucureşti, iar returul va avea loc trei săptămâni mai târziu, în Franţa.

Moţi, numărul 16 la Siena
Fundaşul român Cosmin Moţi, care a fost împrumutat de Dinamo la Siena pentru şase luni, va purta la gruparea italiană tricoul cu numărul 16, a anunţat ieri site-ul oficial al formaţiei la care evoluează şi Paul Codrea. Ceilalţi jucători achiziţionaţi de Siena în această pauză competiţională, Cristiano Del Grosso şi Larrondo, vor purta tricourile cu numărul 30, respectiv 9. La gruparea italiană activează şi mijlocaşul Paul Codrea, care are pe tricou numărul 5. Cei doi internaţionali români se află în prezent în cantonamentul echipei naţionale, pentru meciurile cu Lituania şi Insulele Feroe, din Grupa a 7-a a preliminariilor pentru Campionatul Mondial din 2010. Fundaşul român Cosmin Moţi a fost împrumutat pentru şase luni la gruparea din Seria A, AC Siena, pentru 600.000 de euro, iar formaţia italiană va avea prima opţiune de cumpărare a fotbalistului, pentru suma de 3,5 milioane de euro. De asemenea, Dinamo ar urma să încaseze şi 20 la sută dintr-un eventual transfer al jucătorului de la Siena la altă formaţie.

Ballack ratează debutul preliminariilor CM 2010
Căpitanul naţionalei Germaniei, Michael Ballack, va fi indisponibil pentru primele două meciuri pe care echipa sa le va disputa în preliminariile Campionatului Mondial din Africa de Sud, după ce a suferit o accidentare în meciul de campionat cu Portsmouth. „Diagnosticul iniţial al doctorilor lui Chelsea a fost confirmat, ceea ce înseamnă că nu voi putea juca timp de două săptămâni“, a afirmat miercuri Ballack. Mijlocaşul german s-a accidentat în prima etapă de campionat, în partida cu Portsmouth, şi va lipsi în meciurile cu Liechtenstein şi Finlanda din preliminariile Cupei Mondiale din 2010. Chelsea face parte din Grupa A a Ligii Campionilor, alături de campioana României, CFR Cluj, AS Roma şi Bordeaux.

Kompany susţine că preşedintele lui Hamburg e străin de fotbal
Internaţionalul belgian Vincent Kompany, în prezent la gruparea engleză Manchester City, a afirmat că Bernd Hoffmann, preşedintele clubului Hamburg SV, viitoarea adversară a Unirii Urziceni în Cupa UEFA, nu înţelege nimic din fotbal. „Preşedintele este unul dintre oamenii familiarizaţi cu afacerile, dar nu cunoaşte deloc fotbalul. Clubul nu a mai câştigat campionatul de mai mult de 20 de ani, deşi Hamburg este unul dintre cele mai mari oraşe din Germania“, a spus fostul jucător al lui Hamburg, Vincent Kompany, care a evoluat la gruparea germană două sezoane. Kompany, de 22 de ani, a evoluat la Jocurile Olimpice din 2008, deşi nu avea acordul oficialilor echipei, iar în cele din urmă a fost transferat la Manchester City. Hamburg, unul din cele mai vechi cluburi din Germania, a câştigat ultimul titlu de campioană în 1983. Formaţia germană va întâlni Unirea Urziceni în turul I al Cupei UEFA pe 18 septembrie.

Antrenor demis în Seria A după o etapă
Conducerea clubului US Palermo a decis să-l concedieze pe antrenorul Stefano Colantuono după numai o etapă disputată în Serie A. Acesta se face vinovat, în opinia conducerii clubului, de înfrângerea din Cupa Italiei în faţa modestei Ravenna (Serie C1) şi de pierderea partidei de la Udine din prima rundă a campionatului (1-3). În locul lui Colantuono a fost numit antrenor Davide Ballardini.

Tricolorele au pierdut la două puncte
Naţionala feminină de baschet a României a pierdut în faţa Croaţiei, cu scorul de 66-64, la Dubrovnik, în preliminariile Campionatului European din 2009. Gazdele au învins la limită, după un meci echilibrat, pe parcursul celor patru sferturi. În urma acestui insucces, reprezentativa noastră a rămas pe ultimul loc al clasamentului, cu un singur rezultat pozitiv, în faţa aceleiaşi echipe a Croaţiei, dar pe teren propriu. Pentru România au jucat: Simina Mandache (12 puncte), Ildiko Vass (3), Annemarie Pârău (9), Corina Moroşan, Bianca Vescan (8), Maria Paşcalău (22), Laura Nacu, Florina Diaconu, Claudia Pop (10) şi Florentina Ardeleanu. Din formaţia Croaţiei s-au remarcat: Cakic (13 puncte), Jelavic (11) şi Stampalija (10).  În alt meci disputat miercuri seară, Slovacia a dispus de Franţa cu 63-55. În clasament conduce Franţa, cu 11 puncte, urmată de Slovacia (9), Ungaria (8), Croaţia (8), România (6). Viitoarea confruntare a echipei României va avea loc mâine, de la ora 17.15, la Arad, în compania echipei similare a Slovaciei.

Gasquet a primit wild-card de la români

Tenismanul francez Richard Gasquet va beneficia de un wild-card la turneul de tenis BCR Open România, care va debuta mâine, cu faza calificărilor, la Arenele BNR din Bucureşti. Bogdan Enoiu, directorul general McCann Erickson – România şi organizatorul turneului, a anunţat că, pe lângă Gasquet, şi Jo-Wilfried Tsonga va primi un wild-card, însă ar putea să lipsească de la turneul bucureştean, din cauza unei accidentări. În cazul în care francezul Tsonga nu va onora competiţia din Capitală, locul său poate să fie luat de un jucător român, care va fi anunţat astăzi. În afara lui Victor Hănescu, cel mai bine clasat în ierarhia ATP este Victor Crivoi. Duminică, înainte de actul final, începând de la ora 13.00, va avea loc un meci demonstrativ de dublu: Henri Leconte, Ilie Năstase vs. Mansour Bahrami, Andrei Pavel. Câştigătorul competiţiei va primi 59.100 de euro şi 175 de puncte ATP.

Damaschin nu a acces în optimi
Tenismana Alexandra Damaschin nu a reuşit calificarea în optimile de finală din cadrul turneului US Open, al patrulea şi ultimul de Mare Şlem, care se desfăşoară la Flushing Meadows. Sportiva română a fost învinsă de japoneza Kurumi Nara, a şaptea favorită la câştigarea trofeului, care s-a impus cu scorul de 6-2, 6-0. În competiţia care se desfăşoară în New York a rămas o singură tenismană din România, craioveanca Elena Bogdan, cap de serie numărul 5, care va juca în optimi împotriva rusoaicei Marta Sirotkina.

Safina şi Serena, în semifinale la US Open

Tenismana rusă Dinara Safina, cap de serie numărul 6, şi americana Serena Williams, a patra favorită, s-au calificat în semifinale la US Open, ultimul turneu de Mare Şlem al anului. Safina a dispus în sferturile de finală, scor 6-2, 6-3, de italianca Flavia Pennetta (nr. 16), în timp ce Serena Williams a învins-o pe sora sa, Venus, a şaptea favorită, cu scorul de 7-6 (8/6), 7-6 (9/7). Dinara Safina şi Serena Williams se vor întâlni în semifinale, iar în celălalt meci din penultimul act se vor confrunta jucătoarea sârbă Jelena Jankovici (2 WTA) şi sportiva rusă Elena Dementieva, a cincea favorită la câştigarea trofeului. La masculin, spaniolul Rafael Nadal, cap de serie numărul 2, l-a învins în faza sferturilor, scor de 3-6, 6-1, 6-4, 6-2, pe americanul Mardy Fish şi va juca, în semifinale, cu britanicul Andy Murray (nr. 6), care a trecut, cu 7-6 (7/2), 7-6 (7/1), 4-6, 7-5, de argentinianul Juan Manuel Del Potro. La dublu masculin, finala va opune perechea americană Bob Bryan/Mike Bryan, cap de serie numărul 2, şi cuplul Lukas Dlouhy/Leander Paes (Cehia/India), cap de serie numărul 7. Fraţii Bryan au dispus în semifinale, cu scorul de 6-2, 6-1, de dublul Tommy Robredo/Sergio Roitman (Spania/Argentina), iar Dlouhy şi Paes au trecut, cu scorul de 6-2, 6-0, de cuplul argentinian Maximo Gonzalez/Juan Monaco.

Raikkonen vrea să-l egaleze pe Senna

Pilotul echipei Ferrari, finlandezul Kimi Raikkonen, va fi supus la sfârşitul acestei săptămâni unui adevărat test, când va încerca să facă uitat abandonul de la Valencia şi să câştige MP al Belgiei de la Spa-Fracorchamps. Învingător de trei ori consecutiv în Ardeni, campionul mondial en-titre are ocazia să egaleze duminică recordul de patru succese la rând stabilit de regretatul pilot brazilian Ayrton Senna între 1988 şi 1991. „Ar fi fantastic să câştig pentru a patra oară la rând pe acest circuit, mai ales ţinând cont că nu am mai reuşit o victorie de mult timp. Un eventual succes m-ar ajuta să revin în lupta pentru titlu, după dezamăgirea de la Valencia“, a spus pilotul Ferrari, care este clasat pe locul trei în ierarhia generală, la 13 puncte în spatele liderului Lewis Hamilton. „Anul trecut am avut setări bune pentru maşină în a doua parte a sezonului şi am câştigat multe curse. La fel trebuie să fac şi acum, pentru că diferenţa din clasament nu este irecuperabilă. În 2007 am avut de recuperat 17 puncte cu două curse rămase de disputat şi am reuşit acest lucru. La Spa va fi cel mai dificil în calificări, pentru că pe acest circuit niciodată nu ştii câtă benzină a rămas celorlalţi piloţi“, a completat Raikkonen.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version