5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGîngioveanu are planuri mari

Gîngioveanu are planuri mari

Mijlocaşul Ştiinţei împlineşte astăzi 19 ani şi îşi doreşte drept cadou trei puncte cu Timişoara şi calificarea naţionalei de tineret la CE 2009.

Accidentat în partida cu Dinamo, Cosmin Gîngioveanu va rata ultimele două meciuri ale naţionalei de tineret din grupa preliminară de calificare la CE 2009 din Suedia. Mijlocaşul oltean acuză o miozită şi o durere la gleznă şi nu a putut da curs convocării lui Săndoi, ratând astfel şansa debutului într-un meci oficial al tricolorilor mici. Evoluţiile bune ale lui Gîngioveanu la echipa de club i-au adus selecţionarea la naţionala Under 21, însă fotbalistul craiovean nu a evoluat decât în meciurile de pregătire, în partida oficială din Ţara Galilor nefiind inclus pe foaia de joc. Cosmin este însă un jucător despre care se poate spune că a convins la tineret, fiind apreciat de selecţionerul Emil Săndoi.
Pentru mijlocaşul Ştiinţei, astăzi este o zi specială, el împlinind 19 ani, prilej cu care talentatul fotbalist craiovean şi-a făcut planuri de viitor. Gîngioveanu şi-a propus să treacă repede peste problemele medicale, pentru a-şi putea ajuta echipa în dificilul meci de sâmbăta viitoare, cu FC Timişoara. „Voi trage tare să-i prind pe colegi din urmă, pentru că probabil voi face o pregătire mai uşoară în aceste zile. Până la meciul cu Timişoara voi fi însă apt. Sper să obţinem cele trei puncte, mai ales că în faţa bănăţenilor avem un palmares bun“, a spus Cosmin Gîngioveanu.
Gândurile jucătorului se leagă şi de echipa naţională, sperând în calificarea la turneul final. „Le voi ţine pumnii băieţilor, din faţa televizorului. Sunt convins că vor face totul pentru ca România să adune punctele necesare calificării. Poate voi fi prezent la meciurile de baraj şi, cine ştie, şi la turneul final“, a mai spus Gîngioveanu. Tricolorii mici întâlnesc sâmbătă Bosnia şi marţi Ţara Galilor, putându-se califica în barajul pentru CE 2009, dacă nu pierd cu galezii la Iaşi şi obţin cel puţin un punct în deplasarea de la Zenica.

Debut la 15 ani şi opt luni

Constantin Gîngioveanu se numără printre cei mai tineri debutanţi din Liga I, el făcându-şi apariţia pe prima scenă a fotbalului românesc pe 28 mai 2005, la doar 15 ani şi opt luni, într-un joc de tristă amintire din sezonul în care Universitatea avea să retrogradeze pentru prima dată în istorie. Gîngioveanu a jucat 25 de minute în meciul pierdut cu 5-0 de Ştiinţa, în „Ştefan cel Mare“, în penultima etapă a campionatului, Dinamo distrându-se atunci cu o echipă de copii care nu aveau nici o vină pentru cele întâmplate, antrenor fiind Eugen Neagoe.
Peste ani, Cosmin avea să se răzbune pe Dinamo, primul şi singurul său gol în Liga I marcându-l în poarta „câinilor roşii“, în acel nebun 4-4 din returul sezonului trecut. În acea ediţie de campionat, Gîngioveanu a evoluat în nouă partide, îmbrăcând tricoul alb-albastru 628 de minute. În actualul sezon, internaţionalul de tineret a strâns 364 de minute, în cinci meciuri, stând pe bară în jocul cu CFR Cluj, din cauza cartonaşului roşu primit cu Farul, în etapa precedentă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII