17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportUnii cu impresia artistică, alţii cu punctele

Unii cu impresia artistică, alţii cu punctele

Steaua – Pandurii 1-0
Stadion „Steaua“
, spectatori: 11.000.
A marcat: Lovin ’45+1.
Steaua: Zapata – Baciu, Goian, M. Rădoi, P. Marin – Lovin, A. Moreno (’61, Gomes) – Nicoliţă, D. Moreno, Toja (’81, Neaga) – Arthuro (’59, B. Stancu). Antrenor: Marius Lăcătuş.
Pandurii: Stanca – Ghindeanu, Rus, Chibulcutean, Mândrean – Vasilache, Vancea (’85, Murgan), Păcurar, D. Orac, I. Iordache (’70, Dedu) – Stromajer (’64, Tilincă). Antrenor: Eugen Neagoe.
Cartonaşe galbene: Baciu / I. Iordache, Vasilache, Tilincă.
Au arbitrat: M. Martiş – A. Oniţa, S. Stoianof.

Pandurii au jucat bine în Ghencea, însă Steaua şi-a trecut în cont toate punctele datorită lui Lovin, care a speculat una dintre puţinele erori ale elevilor lui Eugen Neagoe. 

Cu lecţia remizei învăţată, elevii lui Eugen Neagoe au fost aproape de a-şi atinge obiectivul luni seară în Ghencea, însă un moment de neatenţie în defensivă a năruit planul gorjenilor. Matură, Steaua a ştiut să ţină de rezultat şi să-şi adjudece o victorie fără strălucire. Oltenii puteau aspira la mai mult în debutul jocului, însă Zapata s-a opus, printr-un reflex extraordinar, deschiderii scorului la incursiunea lui Vasilache (‘5). Steliştii au replicat târziu, în minutul 23, prin Arthuro, care a şutat pe lângă poartă de la limita careului mare. Câteva momente mai târziu, Zapata l-a blocat şi pe Iordache, acesta preferând un dribling în plus în faţa portarului stelist, în locul unui şut sau a unei pase la întâlnire pentru Vasilache. După o jumătate de oră de joc, Steaua şi-a trecut în cont o ocazie mai mare, Arthuro profitând de o neînţelegere între Mândrean şi Chibulcutean, dar Stanca s-a opus excelent. Cu câteva secunde înainte de pauză, gazdele au lovit decisiv prin Lovin, care a scuturat plasa porţii gorjene, după o pasă a lui Toja.
După odihnă, Steaua nu a mai forţat, iar Păcurar a avut golul egalării în vârful bocancului, însă Zapata a intervenit din nou decisiv (’59). Eugen Neagoe l-a schimbat pe Stromajer, figurant în Ghencea, cu Tilincă, acesta din urmă creându-şi două situaţii de gol în cele 26 de minute jucate. Presiunea oaspeţilor din finalul meciului nu s-a concretizat şi pe tabelă, iar Steaua şi-a trecut în cont toate punctele, în timp ce Pandurii a lăsat impresia că merita mai mult.

Gorjenii, liberi două zile

După meciul din Ghencea, Eugen Neagoe le-a dat liber două zile elevilor săi, care vor reveni la pregătire mâine după-amiază, când este programat primul antrenament al săptămânii, deoarece Liga I se va întrerupe două săptămâni pentru jocurile echipei naţionale. Pentru meciul cu Gaz Metan Mediaş, „Geană“ nu-l va putea folosi nici pe Ciprian Vasilache, suspendat după ce a încasat al patrulea cartonaş galben. Alex Piţurcă mai are de ispăşit două etape de suspendare, în timp ce Cardoso, Thiago, Arrieta şi Liviu Mihai sunt în continuare accidentaţi. Fundaşul stânga portughez Miguel Angelo „Tininho“ nu va mai ajunge la Pandurii, jucătorul anunţând că nu doreşte să evolueze în România, la o echipă din subsolul clasamentului.
Antrenorul pandurilor, Eugen Neagoe, şi-a felicitat elevii pentru prestaţia din Ghencea, considerând că un egal ar fi fost corect.
„I-am felicitat pe stelişti pentru calificare, dar, după desfăşurarea jocului, rezultatul corect era un egal. Am avut ocazii în care puteam marca. Puteam să înscriem primii. Am primit însă gol după două mari greşeli. Am fost mulţumit de dăruirea jucătorilor. Când ai patru ocazii cu Steaua şi nu marchezi, este greu să câştigi. Steaua este o echipă puternică, dar meritam mai mult. În prima repriză nu au avut nici o ocazie şi ne-au dat gol. Când ratezi, fotbalul te pedepseşte“, a spus Neagoe.
Şi tehnicianul Stelei, Marius Lăcătuş, a remarcat jocul grupării gorjene, scuzând prestaţia echipei sale.
„Efortul depus în meciul cu Galatasaray a fost mare şi s-a resimţit. Nu am avut un nivel ridicat, dar importantă este victoria. Pe viitor trebuie să înţelegem că meciurile trebuie jucate la aceeaşi intensitate. Cei de la Pandurii au venit foarte motivaţi. Am întâlnit o echipă dornică de a obţine un rezultat pozitiv, care ne-a făcut mereu viaţă grea în Ghencea. Sunt mulţumit de cele trei puncte“, a declarat Lăcătuş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS