Acasă Sport Tadici, manager general la HC Zalău

Tadici, manager general la HC Zalău

Selecţionerul echipei naţionale de handbal feminin şi fostul antrenor al Oltchimului, Gheorghe Tadici, a devenit ieri noul manager general al HC Zalău, antrenor principal al echipei rămânând Sorin Rădulescu. Tadici, care are 56 de ani, revine la echipa pe care a antrenat-o 30 de ani şi la care a cunoscut consacrarea, cucerind primul trofeu european important, Cupa Oraşelor, în 1996. Echipa se numea atunci Silcotub Zalău.
„Am considerat că a venit timpul să mă dedic familiei. Îmi propun ca în următorii ani să am din nou rezultate de excepţie pentru o echipă dintr-un oraş mic. Mi-aş dori ca în doi-trei ani să văd din nou sala arhiplină. Managerul general are responsabilităţi atât pe latura sportivă, cât şi pe cea administrativă, a bugetului. Rădulescu se va ocupa doar de pregătirea echipei“, a afirmat Tadici, care a părăsit echipa din Zalău în 2006, atunci când a preluat Oltchim.
Cea mai mare performanţă a lui Gheorghe Tadici cu echipa naţională de handbal feminin este locul doi ocupat la CM din Rusia, din 2005, în vreme ce la fosta sa echipă, Oltchim, a cucerit cinci trofee: titlul în Liga Naţională, Cupa României, Supercupa României, Cupa Cupelor şi Supercupa Europei. De asemenea, Gheorghe Tadici a trecut, în premieră, cu Oltchim, de grupele principale ale Ligii Campionilor, în acest an.

De copil i-a plăcut sportul, iar jocurile preferate sunt baschetul şi fotbalul, pe care le-a practicat cu o mică „tentă” de performanță. Este o persoană spontană care doreşte să înveţe în permanență lucruri noi.
Exit mobile version