11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTadici, manager general la HC Zalău

Tadici, manager general la HC Zalău

Selecţionerul echipei naţionale de handbal feminin şi fostul antrenor al Oltchimului, Gheorghe Tadici, a devenit ieri noul manager general al HC Zalău, antrenor principal al echipei rămânând Sorin Rădulescu. Tadici, care are 56 de ani, revine la echipa pe care a antrenat-o 30 de ani şi la care a cunoscut consacrarea, cucerind primul trofeu european important, Cupa Oraşelor, în 1996. Echipa se numea atunci Silcotub Zalău.
„Am considerat că a venit timpul să mă dedic familiei. Îmi propun ca în următorii ani să am din nou rezultate de excepţie pentru o echipă dintr-un oraş mic. Mi-aş dori ca în doi-trei ani să văd din nou sala arhiplină. Managerul general are responsabilităţi atât pe latura sportivă, cât şi pe cea administrativă, a bugetului. Rădulescu se va ocupa doar de pregătirea echipei“, a afirmat Tadici, care a părăsit echipa din Zalău în 2006, atunci când a preluat Oltchim.
Cea mai mare performanţă a lui Gheorghe Tadici cu echipa naţională de handbal feminin este locul doi ocupat la CM din Rusia, din 2005, în vreme ce la fosta sa echipă, Oltchim, a cucerit cinci trofee: titlul în Liga Naţională, Cupa României, Supercupa României, Cupa Cupelor şi Supercupa Europei. De asemenea, Gheorghe Tadici a trecut, în premieră, cu Oltchim, de grupele principale ale Ligii Campionilor, în acest an.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS