10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa, liber la achiziţii

Ştiinţa, liber la achiziţii

Clubului din Bănie i-a expirat la 1 septembrie interdicţia de a efectua transferuri, impusă de FIFA, oltenii putând însă achiziţiona, până în iarnă, doar jucători liberi de contract, primul nume vehiculat fiind cel al lui Victoraş Iacob.

După înfrângerea cu Dinamo, finanţatorul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, a ajuns la concluzia că, deşi echipa joacă bine, ar mai avea nevoie de doi fotbalişti cu experienţă. El nu renunţă la ideea promovării tinerilor, care s-a dovedit până la urmă benefică, dar a admis faptul că i-ar trebui şi „doi jucători maturi, un vârf şi un mijlocaş coordonator“. Şi cum odată cu încheierea perioadei de transferuri (1 septembrie) Ştiinţei i-a expirat interdicţia impusă de UEFA, oficialii olteni au început căutările. Până în iarnă însă, atunci când se mai pot face transferuri, Craiova nu poate legitima decât jucători liberi de contract.
Ieri a şi apărut primul nume de pe lista oltenilor: Victoraş Iacob. Atacantul de 27 de ani şi-a reziliat contractul cu Kaiserslautern şi îşi caută un nou angajament. Vâlcean de origine, Iacob este pe placul oficialilor Universităţii, însă aceştia nu vor să ofere prea multe amănunte, susţinând că totul este la stadiul de discuţii. „Nu vreau să vorbesc acum despre acest subiect. Au fost doar discuţii de principiu“, a afirmat la GSP TV patronul Ştiinţei.
„Este adevărat, l-am contactat pe Victoraş şi ne-am pus de acord. Aşteptăm un răspuns de la FIFA, după care va semna cu Universitatea. Eu cred că transferul este ca şi făcut“, a declarat, pentru GooolSport, Ovidiu Stîngă, managerul tehnic al Universităţii.

Iacob are şi alte oferte

Jucătorul şi agentul său au confirmat şi ei tratativele, însă acestea sunt încă departe de a fi finalizate. „Interesul Craiovei pentru Iacob este real. Sunt discuţii, aşteptăm ca Adrian Mititelu să se hotărască şi să facă o ofertă concretă“, a declarat impresarul Traian Gherghişan. „Este adevărat, am discutat cu domnul Mititelu, mă onorează interesul Craiovei. Fanii împătimiţi ai Ştiinţei şi faptul că sunt oltean ar fi atuurile pentru care aş accepta oferta Universităţii. Deocamdată însă, sunt doar tratative. Trebuie să mă gândesc bine înainte de a lua o decizie, pentru că sunt în discuţii şi cu alte echipe din Liga I şi, în plus, am fost contactat de grupări din Rusia şi Ucraina“, a spus Victoraş Iacob, jucător care a mai îmbrăcat tricoul alb-albastru în sezonul 2001-2002, în perioada lui Gigi Neţoiu, marcând trei goluri în 15 partide. În Liga I, Iacob a mai evoluat la Rocar, FC Naţional, Oţelul Galaţi, Rapid şi Steaua, de unde s-a transferat la Kaiserslautern, la echipa din liga a doua germană având un salariu de 500.000 de euro pe sezon.

Lucian Sânmărtean, şi el pe listă

Alt jucător despre care s-a vorbit că s-ar afla în vizorul Ştiinţei este Lucian Sânmărtean. Fostul bistriţean, care a mai evoluat şi la Panathinaikos Atena, şi-a reziliat în aceste zile contractul cu FC Utrecht şi este în căutare de oferte. Mijlocaşul de 28 de ani a mai intrat în discuţii pentru un transfer în Bănie în urmă cu două sezoane, dar pretenţiile jucătorului şi ale grecilor erau exagerate, singurul motiv pentru care Sânmărtean dorea atunci să joace la Universitatea fiind prietena sa, care era din Craiova.
Acum datele problemei s-au mai schimbat, fotbalistul venind după o perioadă mai dificilă a carierei, el putând da curs unei eventuale oferte din Bănie. „Lucian Sânmărtean este liber de contract şi, chiar dacă are probleme cu accidentările, ar trebui transferat fără să mai stăm pe gânduri“ este părerea fanilor Ştiinţei, exprimată pe site-ul craiovamaxima.ro, aceştia nominalizând şi alţi atacanţi despre care cred că ar fi utili echipei: Mazilu, Gerlem şi Mansour.

Napoli revine astăzi din Italia

Alb-albaştrii îşi vor relua astăzi pregătirile pentru partida de sâmbăta viitoare cu FC Timişoara. Oltenii vor efectua primul antrenament la ora 18.00, sub comanda lui Nicolo Napoli, care va ateriza în această după-amiază în Bănie, după câteva zile de relaş petrecute alături de familie, în Italia. Tehnicianul Ştiinţei şi-ar dori un amical în weekend, pentru a-şi menţine elevii în priză, însă craiovenilor le este greu să găsească un adversar. „Nicolo vrea un amical, însă va fi foarte greu să reuşim acest lucru, deoarece echipele din liga a doua şi a treia au meciuri la sfârşitul săptămânii, iar cu Pandurii ori cu FC Argeş nu putem juca, pentru că ne vom întâlni peste trei-patru etape. Vom vedea ce soluţie vom găsi. Dacă nu reuşim, poate vom juca între noi“, a precizat secundul Jerry Gane.
Acesta crede într-un rezultat bun cu bănăţenii, mai ales că va reveni Michael Baird, australianul marcând de fiecare dată când a jucat împotriva Timişoarei. „Ne-au lipsit mult Baird şi Wobay cu Dinamo. Sper ca Baird să fie apt cu Timişoara, pentru că a făcut tot timpul meciuri bune cu Poli şi avem nevoie de victorie. La Wobay va mai dura o lună până va reveni şi nu vrem să-l forţăm, deoarece adversarii ar putea să-l aibă în vizor“, a mai spus Gane.
Cu Timişoara va lipsi şi Josh Mitchell, care astăzi va da socoteală în faţa Comisiei de Disciplină după eliminarea din meciul cu Dinamo. Fiind vorba de un cartonaş roşu primit pentru lovirea adversarului, fundaşul australian riscă o suspendare de cel puţin două etape.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

74 COMENTARII