12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞapte absenţi la primul antrenament al României

Şapte absenţi la primul antrenament al României

Din diverse motive, mai mulţi internaţionali convocaţi de Piţurcă la naţională pentru meciurile cu Lituania şi Insulele Feroe nu au putut ajunge la prima şedinţă de pregătire.

Cosmin Contra şi Ciprian Marica au absentat la primul antrenament al echipei naţionale a României, efectuat după reunirea lotului pentru meciurile din preliminariile Campionatului Mondial din 2010 cu Lituania şi Insulele Feroe. Aceştia nu ajunseseră de la echipele lor de club. Pe lângă cei doi, a mai lipsit şi Gabriel Tamaş, care a făcut recuperare, după ce în meciul de campionat al lui Dinamo cu Universitatea Craiova s-a accidentat uşor la gleznă. Selecţionerul a avut la dispoziţie 15 jucători: Marius Niculae, Paul Codrea, Florin Bratu, Ştefan Radu, Florin Costea, Marian Aliuţă, Costin Lazăr, Cosmin Moţi, Răzvan Cociş, Mihai Neşu, Eduard Stăncioiu, Bogdan Lobonţ, Nicolae Dică, Daniel Niculae şi Cristian Săpunaru.
La şedinţa de pregătire nu au participat nici cei patru jucători ai Stelei, Mirel Rădoi, Sorin Ghionea, Dorin Goian şi Bănel Nicoliţă, care au jucat luni seară împotriva celor de la Pandurii Târgu Jiu, într-un meci din etapa a şasea a Ligii I.

Alergări uşoare şi stretching

Supervizaţi de Victor Piţurcă de pe banca de rezerve, tricolorii au efectuat alergări uşoare, continuate de exerciţii de stretching şi de altă serie de alergări, de data aceasta, la intensitate mai mare. Au urmat 15 minute de exerciţii de încălzire, iar după aproximativ 30 de minute de la startul antrenamentului, cei doi portari, Lobonţ şi Stăncioiu, au început pregătirea separată.
Majoritatea jucătorilor au fost lăsaţi apoi să facă exerciţii cu mingea, iar aceştia s-au împărţit în grupuri de câte trei sau patru, cel mai activ dintre acestea fiind cel format din Marius Niculae, Cociş, Codrea şi Dică. Pe de altă parte, selecţionerul a dorit să testeze jucătorii care pot evolua pe partea stângă a apărării, astfel încât Ştefan Radu şi Mihai Neşu au efectuat o serie de alergări şi au exersat centrările de pe banda stângă. Victor Piţurcă s-a ridicat de câteva ori şi a vorbit cu cei doi jucători, explicându-le exact ce vrea de la ei.

Moţi a glumit cu ziariştii

Dinamovistul Cosmin Moţi a fost felicitat de coechipierii săi pentru transferul de ultim moment în Serie A, la Siena, iar spre sfârşitul şedinţei de pregătire, când mergea spre vestiare, jucătorul s-a adresat reprezentanţilor presei: „La asta nu v-aţi aşteptat, aşa e?“, cu referire la faptul că presa centrală a oferit informaţii conform cărora Moţi ar putea ajunge în Seria A, însă nu la Siena, ci la Lazio. La antrenament a ajuns şi directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, care s-a salutat cu câţiva jucători, după care a luat loc pe banca de rezerve, alături de Piţurcă, unde a şi stat până la sfârşitul şedinţei de pregătire. Meciurile României cu Lituania (Cluj, sâmbătă, ora 21.00) şi Insulele Feroe (stadionul Torsvollur din Torshavn, 10 septembrie, ora 19.30) contează pentru Grupa a 7-a de calificare la Campionatul Mondial din 2010 din Africa de Sud.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS