8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRobinho, transferul verii

Robinho, transferul verii

După ce timp de o lună Robinho a fost dat de presa din Spania ca şi transferat la Chelsea, în cele din urmă, starul brazilian al lui Real Madrid a ajuns la o echipă mult mai slab cotată, Manchester City. Gruparea engleză a confirmat pe site-ul oficial că l-a transferat pe atacant cu doar câteva minute înainte de încheierea perioadei de transferuri, iar suma vehiculată este de 40 de milioane de euro.
Clubul din Premier League a anunţat că Robinho a semnat un contract valabil pe patru ani, iar presa engleză scrie că brazilianul va primi un salariu-record. „Sunt foarte încântat că am oportunitatea să lucrez cu un jucător atât de talentat precum Robinho. A fost o zi încărcată, mai ales că a apărut şi noua investiţie, iar transferul lui Robinho este un lucru fantastic pentru noi“, a afirmat antrenorul Mark Hughes.
Preşedintele lui Real Madrid, Ramon Calderon, a precizat că a fost de acord cu vânzarea jucătorului din motive „umane“, nu fotbalistice, dar că este mulţumit de suma obţinută în urma tranzacţiei. Presa spaniolă a precizat că Real l-a vândut pe jucătorul de 24 de ani pentru suma de 42 de milioane de euro.

City îl vrea şi pe Ronaldo

Manchester City nu vrea să îşi încheie campania de transferuri odată cu aducerea lui Robinho, chiar dacă perioada destinată tranzacţiilor de jucători a expirat. Englezii vor să aducă alt jucător cu nume, în prezent liber de contract. Este vorba de Ronaldo. Atacantul brazilian este pe cale să-şi revină după accidentarea gravă suferită la genunchiul drept în luna martie, într-un meci jucat cu echipa sa de atunci, AC Milan. Medicii Saillant şi Rolland, care l-au operat în Franţa pe brazilian, au declarat că jucătorul va mai avea nevoie de două-trei luni de pregătire pentru a-şi întări musculatura, dar şi pentru a slăbi, deoarece „Dinţosul“ cântăreşte în prezent 85 de kilograme. „Nu i-a pierit plăcerea de a juca fotbal“, a declarat purtătorul de cuvânt şi în acelaşi timp prietenul lui Ronaldo, David Espinar.
Brazilianul, care are 32 de ani, s-a aflat zilele trecute la Paris pentru câteva examene medicale şi va continua perioada de recuperare la Ibiza, dar şi în ţara sa natală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS