11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPiţi crede în calificare

Piţi crede în calificare

Selecţionerul tricolorilor susţine că naţionala României poate ajunge la turneul final al CM 2010.

Victor Piţurcă a recunoscut că naţionala României nu are prima şansă la calificare pentru Campionatul Mondial, dar speră să realizeze surpriza aşa cum s-a întâmplat şi în preliminariile Campionatului European. „Franţa este favorită în această grupă şi cred că ne vom bate cu ea şi cu Serbia pentru primul loc. Să nu uităm că şi în campania trecută a fost o favorită certă, Olanda, iar România a câştigat. Cred că şi de data aceasta se va întâmpla la fel“, a spus selecţionerul.
Tehnicianul naţionalei României a precizat că îşi doreşte toate cele şase puncte din partidele cu Lituania (Cluj, 6 septembrie, ora 21.00) şi Feroe (Torshavn, 10 septembrie, ora 19.30), care contează pentru Grupa a 7-a de calificare la Campionatul Mondial din 2010, din Africa de Sud. „Începe o nouă campanie de calificare, de data aceasta la un Campionat Mondial, şi în primele două jocuri, cu Lituania şi Insulele Feroe, vrem să obţinem şase puncte. Lituania este o formaţie valoroasă, care poate pune probleme oricărui adversar, şi trebuie să fim atenţi“, a afirmat „Piţi“.

Tricolorii, hotărâţi să ajungă la CM

Jucătorii naţionalei României sunt pe aceeaşi lungime de undă cu selecţionerul Victor Piţurcă, declarând că este vital pentru naţionala noastră să înceapă cu dreptul campania de calificare la CM 2010. Fundaşul lui FC Porto, Cristian Săpunaru, susţine că prima reprezentativă se poate califica după o pauză de 12 ani la o nouă ediţie de Campionat Mondial. „Avem o grupă foarte grea. Pornim la un nou drum şi ne dorim cu toţii să ne calificăm la Campionatul Mondial. Vom da tot ce avem mai bun pentru a reuşi acest lucru“, a spus Săpunaru.
La rândul său, fundaşul formaţiei olandeze FC Utrecht, Mihai Neşu, susţine că ar fi dezastruos dacă echipa naţională a României nu ar obţine şase puncte din meciurile cu Lituania şi Insulele Feroe. „Ar fi dezastruos să nu obţinem şase puncte din meciurile cu Lituania şi Insulele Feroe. Este la îndemâna noastră să luăm toate punctele din această dublă. Lituania va fi o echipă foarte importantă, care va putea să încurce pe oricine. Trebuie să fim foarte atenţi şi concentraţi. Într-o campanie de calificare orice pas greşit te costă“, a opinat Neşu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS