9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOltchim va pleca în Ungaria

Oltchim va pleca în Ungaria

Handbalistele de la Oltchim Râmnicu Vâlcea vor pleca în această dimineaţă spre Ungaria, la Dunajvaros, unde vor participa la un puternic turneu amical.
La startul întrecerii vor mai lua parte Dunaferr, gazda competiţiei, fosta formaţie a pivotului chimist Rita Borbas, ETO Gyor, la care joacă românca Aurelia Brădeanu, şi campioana en-titre a Rusiei, Lada Togliatti. Interesant este că Oltchim va evolua împotriva rusoaicelor şi în grupele Ligii Campionilor la handbal feminin. Se va juca în sistem turneu „fiecare cu fiecare“, partidele urmând să aibă loc vineri şi sâmbătă. Conform programului iniţial al competiţiei, vâlcencele vor întâlni în prima zi pe ETO Gyor, pentru ca sâmbătă să aibă loc şi celelalte două confruntări: cu Dunaferr şi cu Lada Togliatti.
„Va fi un turneu foarte util. Fetele vin după alte partide amicale în compania unor adversari din Liga Naţională, iar acum vor da piept cu trei forţe ale Europei. Va fi ultima verificare înainte de startul Ligii Naţionale de handbal feminin“, a comentat vicepreşedintele Oltchimului, Petre Berbecaru.
La acest turneu nu vor face deplasarea extrema Adriana Nechita Olteanu, aflată în refacere după accidentarea de la JO din China, şi Roxana Gheorghe Cherăscu, care îşi va relua antrenamentele peste o lună.

Gavrilescu, impresionat de Szucs

Preşedintele CS Oltchim, Ioan Gavrilescu, le-a văzut pentru prima dată la lucru pe cele două handbaliste transferate din Ungaria, Rita Borbaş şi Gabriella Szucs. Boss-ul oltean a fost impresionat de evoluţia fostei jucătoare de la Debrecen. „Szucs va fi o piesă de bază a echipei. Joacă foarte bine atât faza de apărare, cât şi pe cea de atac“, a spus Gavrilescu. Interesant este faptul că Szucs nu va avea prea multe probleme de adaptare la Vâlcea, în condiţiile în care ştie destul de bine româneşte, tatăl său fiind orădean, fost fotbalist la FC Bihor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU