21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportElena Bogdan, în turul doi la US Open

Elena Bogdan, în turul doi la US Open

După ratarea trofeului de la Wimbledon, tenismana craioveană vrea să obţină primul loc la competiţia junioarelor din cadrul turneului de tenis de la US Open.

Pornind ca a cincea favorită, Elena Bogdan a reuşit să acceadă în turul secund al competiţiei junioarelor din cadrul turneului de tenis US Open, al patrulea şi ultimul de Mare Şlem din acest an, care se desfăşoară la Flushing Meadows. Tenismana craioveană, finalistă în acest an la Roland Garros, a învins-o în primul tur pe Chanel Simmonds (Africa de Sud), cu scorul de 6-1, 6-0. Viitoarea adversară a Elenei Bogdan va fi suedeza Sandra Roma.
Cealaltă jucătoare română prezentă în proba de simplu, Ana Bogdan (nr. 6), a pierdut disputa cu olandeza Quirine Lemoine în manşa inaugurală, cu 7-6 (4), 2-6, 6-4.
La dublu junioare, Alexandra Damaschin şi Rebecca Marino (Canada) s-au calificat în optimile de finală, după ce au trecut de perechea Victoria Kamenskaia (Rusia)/Zuzana Luknarova (Slovacia), cu scorul de 5-7, 6-1, 10-7.

Surorile Williams vor fi adversare

Dacă la junioare competiţia este în plină desfăşurare, la senioare, US Openul a ajuns în faza sferturilor.
Surorile americane Venus şi Serena Willams, medaliate cu aur în proba de dublu feminin a turneului olimpic de tenis de la Beijing, şi-au câştigat dreptul de a lupta în sferturi, însă în această fază a turneului de la New York va trebui să se „duşmănească“. „Dacă aş fi avut o soră care n-ar fi jucat bine, atunci ar fi fost uşor să o înving. Dar ea joacă foarte bine. Suntem nevoite să disputăm acest meci în faza sferturilor, dar aceasta va fi pentru mine a patra încercare în drumul spre titlu“, a afirmat Venus Williams, de două ori campioană la US Open, la fel ca şi sora sa, Serena.
În finala de la Wimbledon, când cele două surori s-au întâlnit ultima dată, s-a impus Venus cu 7-5, 6-4, dar pentru Serena victoria şi calificarea în finala turneului de la Flushing Meadows echivalează cu şansa revenirii pe primul loc în clasamentul mondial după o pauză de şase ani.
În optimile de finală, Venus Williams a dispus cu 6-1, 6-3 de poloneza Agnieska Radwanska, în timp ce Serena a învins-o tot în două seturi, cu 6-2, 6-2, pe franţuzoaica Severine Bremond.
Tot în faza optimilor de finală, rusoaica Dinara Safina (nr. 6) a dispus, în două seturi, scor 7-5, 6-0, de germana Anna-Lena Groenefeld, iar italianca Flavia Pennetta (nr. 16) a învins-o pe franţuzoaica Amelie Mauresmo (nr. 32) cu 6-3, 6-0.
Ieri-seară urma să se dispute primele meciuri din faza sferturilor, oponente fiind Elena Dementieva şi Patty Schnyder, respectiv Sybille Bammer şi Jelena Jankovic.

Nadal nu scapă de americani

În turneul masculin, principalul favorit, spaniolul Rafael Nadal, a avut nevoie de patru seturi, 6-2, 5-7, 7-6, 6-3, pentru a trece de americanul Sam Querrey şi va juca în sferturile de finală tot cu un tenisman din SUA, Mardy Fish, învingător cu 7-5, 6-2, 6-2 în faţa francezului Gael Monfils. În optimi s-au mai înregistrat următoarele rezultate: Juan Martin del Potro (nr. 17) – Kei Nishikori 6-3, 6-4, 6-3 şi Andy Murray (nr. 6) – Stanilas Wawrinka (nr. 10) 6-1, 6-3, 6-3. Ultimele întâlniri din faza optimilor de finală, care urma să se dispute ieri-seară, sunt următoarele: Tommy Robredo – Novak Djokovic, Igor Andreev – Roger Federer şi Nikolay Davydenko – Gilles Muller.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS