16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportDiaconu, în ring pe 8 noiembrie

Diaconu, în ring pe 8 noiembrie

Pugilistul Adrian Diaconu, campion mondial WBC la categoria semigrea, va trebui să-şi apere pentru prima oară centura cu diamante pe 8 noiembrie, într-o gală programată la Sala Polivalentă din Bucureşti.
„Rechinul“, care îl va avea oponent pe italianul Silvio Branco, este al doilea boxer român, după Leonard Doroftei, care are privilegiul să-şi apere centura cu diamante în faţa compatrioţilor săi.
Adrian Diaconu, care are 30 ani şi 25 de victorii sub îndrumarea antrenorului Pierre Bouchard, a fost declarat campion mondial WBC la categoria semigrea pe 22 iulie. WBC l-a deposedat atunci pe americanul Chad Dawson de titlul mondial, pentru că a refuzat un meci cu românul, devenit campion mondial interimar după victoria împotriva lui Chris Henry pe 19 aprilie.
La rândul său, boxerul italian Silvio Branco, fost campion mondial WBA, are 41 de ani şi 57 de victorii (34 KO), două egaluri şi nouă înfrângeri.
Gala lui Diaconu va fi organizată de promotorul Christian Gănescu, a cărui firmă Gankor Promotions este responsabilă şi pentru Galele „Invincibilii“ de la Bucureşti (meciul Diaconu – Chris Henry fiind cap de afiş) şi „Tari Ca Piatra“ de la Piatra Neamţ (cu Ionuţ Ion, alias Jo Jo Dan în main event) alături de FR de Box.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS