17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportParaşutiştii din lotul naţional au părăsit Bănia

Paraşutiştii din lotul naţional au părăsit Bănia

Craioveanul Cristi Smarandache şi colegii săi care vor participa la Mondialele din Olanda au fost sponsorizaţi de Gazeta de Sud cu echipament sportiv complet de prezentare.

Timp de două săptămâni, lotul naţional de paraşutism al României s-a pregătit la Craiova, în vederea participării la Campionatele Mondiale de lucru relativ pe cupolă, competiţie programată în Olanda, în perioada 6-16 septembrie. Oficiile de gazdă le-a făcut Cristian Smarandache, comandantul Aeroclubului Teritorial Oltenia – Craiova şi, totodată, component al lotului tricolor. „Ne-am antrenat la Aerodromul Balta Verde două săptămâni, iar astăzi (ieri – n.r.) majoritatea sportivilor au plecat spre oraşele de unde provin. În acest weekend urmează să participăm toţi la un miting aviatic la Buzău. Apoi, mergem fiecare din nou acasă să ne vedem familiile şi să ne facem bagajele. Spre Olanda plecăm pe 5 septembrie“, a spus ieri Cristi Smarandache.
În afară de acesta, din lotul pregătit de antrenoarea bucureşteană Vali Popescu mai fac parte şapte sportivi: Gabriel Andrei, Sorin Enghel, Ioan Săcară (toţi din Iaşi), Cătălin Bălăşcău (Braşov), Tibi Frăţică (Piteşti), Radu Pantea (Oradea) şi Florin Popescu (Bucureşti). Delegaţia tricoloră va fi însoţită de un cameraman, Dan Grigore. „România participă în premieră la aceste Mondiale, dar avem un obiectiv îndrăzneţ, deoarece am văzut că nu participă foarte mulţi concurenţi din cauza periculozităţii acestei probe din paraşutism“, a menţionat craioveanul Smarandache.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII