20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTurcii au plecat capul în Ghencea

Turcii au plecat capul în Ghencea

Steaua – Galatasaray 1-0 (în tur 2-2)
Stadion „Steaua“
, spectatori: 25.000.
A marcat: Nicoliţă ’57.
Steaua: Zapata – P. Marin, Goian, Rădoi, Neşu – Lovin, Ov. Petre (Tiago ’81) – Nicoliţă, D. Moreno, Toja (Ghionea ’67) – Arthuro (B. Stancu ’78). Antrenor: Marius Lăcătuş.
Galatasaray: Aykut – Linderoth (Yilmaz ’79), Meira, Servet, Hakan Balta – M. Topal – Arda, Ayhan (Umit Karan ’59), Lincoln (Hasan Şaş ’71), Kewell – Nonda. Antrenor: Michael Skibbe.
Cartonaşe galbene: Ov. Petre, Nicoliţă, Neşu, Goian / Arda Turan, Hasan Şaş, Umit Karan.
A arbitrat: Matteo Simone Trefoloni (Italia).

Steaua a eliminat Galata şi s-a calificat în grupele Ligii Campionilor, unde se alătură campioanei en-titre a României, CFR Cluj.

România are, în premieră, două echipe în grupele Ligii Campionilor, după ce miercuri seară vicecampioana Steaua a reuşit calificarea în această fază a competiţiei, unde se alătură campioanei CFR Cluj. Roş-albaştrii au acces în grupele Champions League, pentru a treia oară consecutiv, după ce au trecut de campioana Turciei, Galatasaray Istanbul, scor 2-2, în tur, şi 1-0, miercuri seară, la Bucureşti. CFR Cluj va evolua direct în grupele Ligii Campionilor din postura de campioană a României.
Trupa lui Marius Lăcătuş a avut noroc în debutul confruntării de miercuri seară, de pe arena din Ghencea, Galatasaray trecând pe lângă deschiderea scorului în minutul 5, când australianul Harry Kewell a trimis mingea în transversală cu un voleu de la şase metri. Echilibrul la capitolul bare a fost restabilit în minutul 53 de stelistul Arthuro, care a trimis balonul cu capul în transversală din interiorul careului.
Steaua a deschis scorul în minutul 57, prin Bănel Nicoliţă, care a înscris cu un şut în diagonală din interiorul careului, după ce a fost lăsat singur cu Aykut de Toja. În momentul pasei fotbalistului columbian, Nicoliţă se afla în poziţie de ofsaid, însă arbitrul a validat golul. Turcii au luat cu asalt poarta lui Zapata, însă atacurile lor au fost sterile şi, la final, au părăsit cu capul plecat arena din Ghencea.

Lăcătuş: Calificarea nu poate fi pusă la îndoială

Marius Lăcătuş era în al nouălea cer la finalul confruntării cu Galatasaray, felicitându-şi elevii pentru dăruirea cu care au evoluat. „Jucătorii merită felicitări pentru modul în care s-au dăruit, pentru abordarea din ambele manşe. Per ansamblu, această calificare nu poate fi pusă la îndoială, chiar dacă am avut un adversar puternic. Să ne uităm la lotul şi la valoarea jucătorilor de la Galatasaray şi să ne mândrim că am reuşit să eliminăm o echipă cu rezultate foarte bune pe plan internaţional. La finalul meciului, jucătorii mei au fost foarte marcaţi de efort şi s-au bucurat cu măsură, deoarece erau foarte obosiţi. Probabil că ei sunt obişnuiţi cu aceste calificări şi este o bucurie mai cenzurată. Pentru mine este cea mai fericită zi, chiar dacă mă doare că unii încearcă să umbrească aceste rezultate şi să discute în fel şi chip despre meseria pe care o fac la Steaua“, a spus antrenorul Stelei.

Skibbe: Sunt dezamăgit de maniera de arbitraj

Antrenorul german al Galatei, Michael Skibbe, a fost foarte dezamăgit de prestaţia brigăzii de arbitri conduse de Matteo Trefoloni. Tehnicianul echipei din Istanbul l-a acuzat pe centralul italian că a fragmentat prea mult jocul şi că a tolerat tragerile de timp. „Felicit Steaua, dar sunt foarte dezamăgit de maniera de arbitraj. Jocul a fost întrerupt de prea multe ori, iar arbitrul nu trebuia să tolereze faptul că mingile au fost înapoiate foarte târziu. Consider că echipa mea a avut neşansă în acest meci. Sunt foarte trist, am avut foarte multe ghinioane, atât acum, cât şi în tur. Steaua a jucat diferit la Bucureşti, iar Galata a avut o mulţime de situaţii favorabile, dar a pierdut foarte multe mingi. Greşelile fac parte din fotbal. În repriza a doua am jucat mult mai bine, mult mai ofensiv. Pe final am riscat foarte mult, dar Steaua are jucători cu experienţă şi a prins o zi foarte bună“, a afirmat Skibbe.

Liga Campionilor, turul III preliminar
Rezultate înregistrate în partidele disputate miercuri, în manşa secundă a turului trei preliminar al Ligii Campionilor: BATE Borisov (Belarus) – Levski Sofia (Bulgaria) 1-1 (în tur 1-0), FBK Kaunas (Lituania) – Aalborg (Danemarca) 1-2 (0-2), Dinamo Kiev (Ucraina) – Spartak Moscova (Rusia) 4-1 (4-1), Fenerbahce Istanbul (Turcia) – Partizan Belgrad (Serbia) 2-1 (2-2), FC Basel (Elveţia) – Vitoria Guimaraes (Portugalia) 2-1 (0-0), Slavia Praga (Cehia) – AC Fiorentina (Italia) 0-0 (0-2), Dinamo Zagreb (Croaţia) – Şahtior Doneţk (Ucraina) 1-3 (0-2), Olympiakos Pireu (Grecia) – Anorthosis Famagusta (Cipru) 1-0 (0-3), Steaua Bucureşti (România) – Galatasaray Istanbul (Turcia) 1-0 (2-2), Olympique Marseille (Franţa) – Brann Bergen (Norvegia) 2-1 (1-0), Atletico Madrid (Spania) – Schalke 04 (Germania) 4-0 (0-1), Arsenal Londra (Anglia) – Twente Enschede (Olanda) 4-0 (2-0), Liverpool (Anglia) – Standard Liege (Belgia) 1-0 (0-0). Tragerea la sorţi pentru grupele Ligii Campionilor s-a desfăşurat aseară, după închiderea ediţiei, la Monte Carlo.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII