22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNapoli: Dinamo va avea viaţă grea

Napoli: Dinamo va avea viaţă grea

Antrenorul Universităţii Craiova susţine că elevii săi vor da totul pe teren pentru a obţine un rezultat bun în fieful „câinilor roşii“.

Pentru olteni, o confruntare cu Dinamo este echivalentă cu o finală de cupă europeană. Indiferent de locurile în clasament, de lot sau de obiective, ambiţiile sunt foarte mari. După cinci etape, Universitatea are acelaşi număr de puncte cu rivala de moarte şi pare mai îndreptăţită ca oricând să spere la un rezultat bun în Ştefan cel Mare. Mai ales că, în ultima confruntare directă, Ştiinţa a fost la un pas să dea lovitura, meciul încheindu-se cu o remiză nebună, 4-4.
Alb-albaştrii au plecat ieri spre Bucureşti, antrenorul Nicolo Napoli anunţând că elevii săi nu au decât un singur gând, să le facă viaţa grea dinamoviştilor. „Avem o echipă redutabilă, dar şi Dinamo are atuurile ei. Vom avea parte de meci greu, pentru că întâlnim o echipă care luptă la titlu, dar asta ne motivează şi avem încredere că putem obţine un rezultat bun. Mergem la Bucureşti să facem un joc cât mai bun. Le-am cerut băieţilor să dea totul pe teren. Să fie conectaţi la miza specială a meciului. Îi vom face viaţă grea lui Dinamo la ea acasă“, a declarat Napoli.
Acesta a adăugat că nu-i este teamă de arbitraj, dar că speră să existe cât mai puţine erori de apreciere din partea arbitrului. Tehnicianul italian şi-a fixat ca obiectiv pentru următoarele trei partide din campionat, cu Dinamo, FC Timişoara şi Unirea Urziceni, câştigarea a cel puţin cinci-şase puncte, „pentru a putea rămâne în partea superioară a clasamentului“.

Clubul şi-a revizuit atitudinea

Comunicatul trimis miercuri de Universitatea către clubul Dinamo, prin care conducerea grupării oltene se dezicea de suporterii care vor asista la meciul de mâine, atenţionându-i pe bucureşteni că, dacă vor permite accesul în sectorul rezervat oaspeţilor, o vor face pe propria răspundere, a stârnit reacţia fanilor. Aceştia au cerut clubului să fie de partea lor şi au anunţat că vor fi prezenţi în Ştefan cel Mare în număr mare şi că vor găsi o cale să intre pe stadion. Universitatea a venit însă ieri cu un nou comunicat, semnat de patronul Adrian Mititelu, prin care clubul şi-a revizuit atitudinea, infirmând faptul că s-a dezis de toţi suporterii, ci doar de o parte a acestora. „Adresa expediată către FC Dinamo este parte a unei proceduri standard, ce se foloseşte în cadrul regulamentului de organizare a meciurilor din Liga I, iar clubul nostru a adoptat această decizie încă de anul trecut, după partida de la Mioveni, când, pentru a nu ştiu câta oară, unii aşa-zişi suporteri ai Universităţii s-au dedat la acte huliganice, ce au condus la suspendarea dreptului de a organiza meciuri pe teren propriu cu spectatori, pentru a zecea oară în ultimii trei ani. Deşi am făcut numeroase apeluri de a nu mai proceda contrar normelor de desfăşurare a meciurilor din Liga I, unii aşa-zişi suporteri au continuat să creeze acte huliganice, să aducă injurii jucătorilor Universităţii Craiova, dar şi conducerii clubului, fără temei, creând în permanenţă o stare tensionată în jurul echipei“, se arată în comunicat.
„Nu mai vrem anarhie, nu mai vrem haos!“, este fraza cu care se încheie comunicatul prin care Mititelu a făcut un apel către „suporterii adevăraţi să ia iniţiativa şi să elimine persoanele care nu sunt compatibile cu idealurile clubului“, făcând referire la „30-40 de fani care continuă şi în prezent să instige la violenţă“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII