10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDuel pentru Supercupa Europei

Duel pentru Supercupa Europei

Manchester – Zenit
Monte Carlo
, stadion „Luis al II-lea“, astăzi, ora 21.45.
Formaţii probabile:
Manchester United:
Van der Sar – G. Neville, Ferdinand, Brown, Evra – O’Shea, Scholes, Fletcher, Anderson, Tevez – Rooney. Antrenor: Sir Alex Ferguson.
Zenit Sankt Petersburg: Malafeev – Krizanac, Puygrenier, Tymoschuk, Puygrenier, Denisov, Zyrianov, Sirl, Arshavin – Dominguez, Pogrebnyak. Antrenor: Dick Advocaat.
Va arbitra: Claus Bo Larsen (Danemarca).

Câştigătoarea Ligii Campionilor şi deţinătoarea Cupei UEFA se vor afla faţă în faţă pe stadionul „Luis al II-lea“ din Monte Carlo. De la englezi lipseşte vedeta Cristiano Ronaldo, iar ruşii nu se pot baza pe Anyukov. 

Toată atenţia Europei fotbalistice a fost îndreptată în aceste zile către Monte Carlo, care a găzduit seara trecută tragerea la sorţi a grupelor Ligii Campionilor, iar astăzi pe cea a primului tur din Cupa UEFA. Totul va culmina la ora 21.45, ora României, cu disputarea Supercupei Europei, care va opune pe Manchester United, deţinătoarea celui mai important trofeu european, şi pe Zenit Sankt Petersburg, câştigătoarea Cupei UEFA din 2008. Disputarea acestui meci marchează totodată şi începutul unui nou sezon fotbalistic european. Ambii antrenori privesc acest meci ca pe un ultim test înaintea unei stagiuni dificile.
„Este un meci pe care trebuie să-l câştigăm, dar este şi o ocazie pentru a-i vedea la lucru pe jucătorii care ne-au lipsit în ultimul timp din diverse motive. Vreau să-i văd pe Anderson, abia întors de la Olimpiadă, pe Nani, care revine după o suspendare, şi pe Garry Neville, redevenit apt de joc după o accidentare. Rămâne de văzut dacă Owen Hargreaves va arăta aceeaşi formă pe care am observat-o la el la antrenamente. Vom introduce pe teren o echipă puternică, dar în care îşi vor face loc şi câţiva jucători care nu au evoluat foarte mult în sezonul trecut“, a spus managerul englezilor, Sir Alex Ferguson. „Acest meci va fi un test pentru noi înaintea disputelor din Champions League care ne aşteaptă în această toamnă. Vrem să vedem la ce nivel suntem“, a declarat olandezul Dick Advocaat, antrenorul lui Zenit.

Englezii, fără Carrick, Cristiano Ronaldo şi Giggs

Manchester United nu-i va putea folosi pe stadionul „Luis al II-lea“ din Monte Carlo pe Michael Carrick, indisponibil timp de două săptămâni din cauza unei accidentări, pe starul Cristiano Ronaldo, care nu s-a recuperat încă după operaţia suferită la gleznă, şi nici pe veteranul Ryan Giggs, care se confruntă cu o serie de probleme musculare. Aceste absenţe îl fac pe Alex Ferguson să se teamă de ruşii de la Zenit Sankt Petersburg: „Zenit este o echipă bună. În sezonul trecut şi-a arătat valoarea în special în meciurile din deplasare, cel mai bun exemplu fiind jocul cu Leverkusen, când ruşii au înscris patru goluri. Şi apoi au eliminat pe Bayern München şi au câştigat Cupa UEFA. Ne aşteaptă un meci foarte greu“.
Zenit Sankt Petersburg va fi privată de serviciile lui Aleksandr Anyukov, fundaşul acuzând dureri intercostale de mai mult timp. Din cauza acestor probleme, apărătorul a ratat şi meciurile din campionat cu FC Terek Groznâi şi FC Shinnik.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS