Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Încă două succese pentru Oltchim
Handbalistele de la Oltchim Râmnicu Vâlcea care nu au fost convocate la lotul naţional au jucat alte două partide amicale în sala Liceului Energetic, în compania ploieştencelor de la CSM. În prima dispută, Oltchim s-a impus cu 30-20 (16-8), după 60 de minute în care au dominat. Pentru Vâlcea au punctat: Ţăcălie (6), Gatzel (6), J. Luca (5), Bratu (5), Puşcaşu (3), S. Luca (2), Manea (2) şi Ivan (1). Victoria oltencelor a fost şi mai clară în partida a doua, scor 33-22 (17-12). În acest meci, marcatoarele campioanei României au fost: Ţăcălie (9), S. Luca (7), Puşcaşu (4), Gatzel (3), J. Luca (3), Ivan (2), Manea (2), Vădineanu (2), Bratu (1). Tehnicianul croat, Ivica Rimanic, este mulţumit de evoluţia chimistelor în cele cinci jocuri de pregătire disputate până acum. „Nu ne-au interesat rezultatele, dar eu sunt mulţumit de modul în care s-au comportat fetele. Suntem în creştere de la meci la meci. Le aşteptăm şi pe celelalte fete care vor veni de la Olimpiadă pentru a intra în linia dreaptă a pregătirilor pentru noul sezon competiţional“, a spus Rimanic. Cele unsprezece chimiste prezente la JO din China au liber până vineri, zi în care vor avea loc reunirea lotului Oltchimului şi prezentarea noului tehnician principal, Ivica Rimanic. „Fetele ajung la Bucureşti mâine după-amiază (astăzi – n.r.). Vor rămâne o zi în Capitală, pentru că miercuri lotul olimpic al României va avea o întâlnire cu preşedintele Traian Băsescu. Şi cele nouă handbaliste care au jucat pentru România, şi cele două din lotul Ungariei au liber până vineri“, a afirmat vicepreşedintele Oltchimului, Petre Berbecaru.

Au venit sârboaicele la CET
Echipa de baschet feminin CET Govora s-a întărit cu trei straniere, Mihai Toma urmând să aibă din acest an sub comanda sa, pentru cel puţin un sezon, două sârboaice şi o bosniacă. Este vorba despre fundaşul Lijiana Latinovic, născută în 1976, în Bosnia, extrema sârbă de 33 de ani Tijiana Rus şi extrema-pivot, de 1,84 metri, Milena Krstajic, născută în 1984, în Serbia. Din puţinele date oferite de conducerea clubului vâlcean, cele trei au evoluat în sezonul trecut în prima divizie a Serbiei, la ZKK Partizan Belgrad. Conducerea clubului, prin vocea preşedintelui Dorin Vlad, a anunţat că nu s-a încheiat campania de achiziţii: „Aducem încă o jucătoare din spaţiul ex-iugoslav, dar până nu ajungem la un acord, nu putem oferi mai multe date. Pe 15 septembrie o să organizăm o conferinţă de presă în care o să oferim toate datele necesare despre actualele achiziţii“.

Crivoi, câştigător la Manerbio
Tenismanul Victor Crivoi a reuşit să câştige pentru prima dată în carieră un turneu Challenger, după ce l-a învins în finala de la Manerbio (Italia), competiţie dotată cu premii totale de 64.000 de euro, pe belgianul Christophe Rochus, scor 7-6 (10), 6-2. În urma acestui succes, românul de 26 de ani a fost răsplătit cu 9.200 de euro şi cu 70 de puncte ATP. Până în prezent, cele mai bune performanţe ale lui Victor Crivoi în turneele Challenger erau patru finale disputate la Constanţa (2007), Roma (2007), Braşov (2006) şi Zagreb (2006). „Aventura“ lui Victor Crivoi în Italia va continua în această săptămână cu Challenger-ul de la Como, acolo unde-l va întâlni în turul întâi pe croatul Antonio Veic. În cadrul aceluiaşi turneu va juca şi Adrian Ungur, care-l va întâlni în turul inaugural pe argentinianul Juan Pablo Brzezicki. Alt tenisman care a cunoscut succesul la sfârşitul săptămânii recent încheiate este Gabriel Moraru (26 de ani, 349 ATP), care a câştigat Futures-ul de la Mediaş (10.000 de dolari), după ce l-a învins în ultimul act, cu 7-6 (5), 6-7 (5), 6-3, pe ungurul Robert Varga. Site-ul atptennis.com a actualizat ieri clasamentul ATP Entry. Tenismanul român Victor Hănescu ocupă locul 54, cu patru poziţii mai sus faţă de săptămâna precedentă, în timp ce Victor Crivoi se află pe 63, el urcând 41 de locuri în urma succesului de la Manerbio. Pe primul loc în ATP Entry, pentru a doua săptămână consecutiv, este ibericul Rafael Nadal, cu 6.700 de puncte, urmat de elveţianul Roger Federer, cu 5.930, în timp ce pe locul trei rămâne sârbul Novak Djokovic, cu 5.105 puncte.

Cârstea şi Niculescu au ratat trofeul de la New Haven
Perechea Sorana Cârstea/Monica Niculescu nu a reuşit să producă surpriza în finala turneului de 600.000 de dolari de la New Haven (SUA). Cele două românce au pierdut în faţa favoritelor numărul doi, perechea Kveta Peschke/Lisa Raymond, în trei seturi, scor 6-4, 5-7, 7-10. Pentru calificarea în finală, Sorana Cârstea şi Monica Niculescu vor împărţi o recompensă de 16.120 de dolari şi 190 de puncte. Conform clasamentului mondial actualizat ieri, Monica Niculescu a ajuns pe locul 45 la dublu, în timp ce Sorana Cârstea a înregistrat un salt de 33 de poziţii, aflându-se în prezent pe locul 73. Cele două tenismene române au cunoscut ascensiunea şi în clasamentul WTA de simplu. Sorana Cârstea ocupă locul 53, cu patru poziţii mai sus faţă de săptămâna trecută, în timp ce Monica Niculescu a avut o ascensiune de nouă locuri, până pe 67. Edina Gallovits, cea de-a treia româncă prezentă în top 100, este pe acelaşi loc, 88, ca şi săptămâna precedentă. Lidera clasamentului WTA este Ana Ivanovic (Serbia), cu 3.612 puncte, urmată de compatrioata sa Jelena Jankovic, cu 3.515, în timp ce pe locul trei este prezentă americanca Serena Williams. Următoarele confruntări ale tenismenelor române vor avea loc la US Open. Pe tabloul principal feminin sunt prezente Sorana Cârstea, care va juca împotriva Luciei Safarova (Cehia), şi Monica Niculescu, care va debuta într-un meci cu Kaia Kanepi (Estonia), dar şi Raluca Olaru, venită din calificări, care o va întâlni pe Edina Gallovits.

Săpunaru, integralist la FC Porto
Fundaşul român Cristian Săpunaru a evoluat pe întreaga durată a partidei dintre FC Porto şi Belenenses, încheiată cu victoria gazdelor, cu scorul de 2-0. Golurile gazdelor au fost marcate de Gonzalez (’15) şi Souza (’83). Iată rezultatele din prima etapă a campionatului Portugaliei: Estrela Amadora – Academica Coimbra 1-0 (Celsinho ’57), Associacao Naval – Maritimo Funcal 1-0 (Marinho 2, Leixoes – Nacional Madeira 1-3 (Weslry ’16 / Amaro ’36, ’61, Edson ’63), Victoria Guimaraes – Victoria Setubal 1-1 (Douglas ’45 / Elias ’82), Pacos Ferreira – Braga 0-2 (Ze ’47, Cesar ’86), Sporting – Trofense 3-1 (Tonel ‘5, Izmailov ’24, Djalo ’27 / Pinheiro ’60-penalty). Meciul Rio Aves – Benfica s-a jucat aseară.

Inter a câştigat Supercupa Italiei
Internazionale Milano a câştigat Supercupa Italiei, după ce a trecut de formaţia AS Roma cu scorul de 8-7, după loviturile de departajare, într-un meci în care românul Cristian Chivu nu a evoluat pentru campiona din Seria A, fiind accidentat. Pentru Inter au marcat în timpul regulamentar Muntari (19) şi Balotelli (83), în timp ce pentru AS Roma au înscris De Rossi (’60) şi Vucinic (’90). La loviturile de la 11 metri au marcat pentru Inter: Ibrahimovic, Balotelli, Maxwell, Cambiasso, Jimenez, Zanetti, iar Stankovic a ratat. De cealaltă parte, pentru AS Roma au înscris: Vucinic, Baptista, Casseti, De Rossi, Pizarro, în timp ce Totti şi Juan nu au nimerit cadrul porţi lui Julio Cesar. Inter Milan: J. Cesar – Maicon, Burdisso (Rivas 90), Stankovic, Zanetti  – Cambiasso, Muntari, Figo (Balotelli 59), Maxwell – Ibrahimovic, Mancini  (Jimenez 71). Antrenor: Jose Mourinho. AS Roma: Doni – Casseti, Mexes, Juan, Riise (Tonetto 78) – Aquilani (Okaka 88), De Rossi, Pizarro, Perrotta (Totti 84) – Baptista, Vucinic. Antrenor: Luciano Spalletti.

Tararache, integralist la Duisburg în meciul cu Wehen
Mijlocaşul român Mihai Tararache a evoluat pe întreaga durată a partidei dintre SC Wehen Wiesbaden şi Duisburg, încheiată la egalitate, scor 1-1. Tararache a rămas singurul român de la Duisburg, în sezonul trecut el avându-i coechipieri pe Iulian Filipescu şi Claudiu Niculescu. Meciul cu Wehen a contat pentru etapa a doua a ligii secunde din Germania. Alte rezultate: Augsburg – Ahlen 3-0 (Torghelle ’32, ’39/Szabics ’72), Hansa Rostock – Alemannia Aachen 1-0 (Dorn ’71), 1860 Munchen – Mainz 1-2 (Kucukovic ’48/Karhan ‘7, Noveski ’32), Oberhausen – Ingolstadt 2-1 (Kaya ’30, Muller ’37/Demir ’10), Furth – St. Pauli 5-2 (Haas ’18, Takyi ’50, Allagui ’70, Schrock ’85, Felgenhauer ’85-penalty/Bruns ’35, Trojan ’52), Osnabruck-Freiburg 2-2 (Reichenberger ’49, Surmann ’67/Jager ’52, Butscher ’65), Frankfurt – Koblenz 0-0. Derbiul FC Kaiserslautern – FC Nurnberg s-a jucat aseară. În clasament conduce Mainz, cu patru puncte, urmată de Freiburg şi Hansa Rostock, tot cu patru puncte dar cu un golaveraj inferior.

Portarul lui Rapid Viena şi-a pierdut auzul de la o petardă
Portarul german al echipei Rapid Viena, Georg Koch, nu mai aude cu urechea dreaptă, după ce în timpul derbiului cu Austria Viena, încheiată cu scorul de 3-0, a fost lovit cu o petardă aruncată din tribune. „Îl doare foarte tare urechea dreaptă şi deocamdată nu aude nimic. Din câte ştiu, se pare că acea petardă i-a explodat foarte aproape de ureche. Nu putem şti dacă afecţiunea suferită va dura câteva zile sau câteva săptămâni. Nu putem exclude nici sechelele permanente care pot apărea“, a declarat medicul echipei austriece. Portarul lui Rapid Viena a fost accidentat de o petardă aruncată din tribune în minutul 6 al partidei şi a fost dus la spital pentru a i se face investigaţii medicale. Goal-keeperul a fost înlocuit, meciul a continuat, iar Rapid Viena s-a impus în cele din urmă cu scorul de 3-0. După finalul partidei, preşedintele Federaţiei Austriece de Fotbal, Georg Pangl, a spus că forurile austriece se vor sesiza după acest incident, iar cele două cluburi ar putea fi sancţionate: Austria Viena pentru comportamentul suporterilor, iar Rapid Viena pentru măsurile de securitate insuficiente. Oficialul a precizat că se aşteaptă ca vinovaţii de acest incident să fie găsiţi, mai ales pentru că pe stadion există un sistem video de supraveghere.

Italienii arbitrează Steaua – Galata
UEFA a stabilit brigada de arbitri care va oficia la meciul de mâine dintre Steaua şi Galatasaray, contând pentru manşa a doua a turului al treilea preliminar al Ligii Campionilor. Confruntarea de pe arena din Ghencea va fi condusă la centru de italianul Matteo Simone Trefoloni, care va fi asistat de conaţionalii săi, Cristiano Copelli şi Simone Pirondini. Trefoloni a mai arbitrat Steaua anul trecut, în meciul tur cu BATE Borisov, partidă încheiată la egalitate, scor 2-2. Italianul de 37 de ani a oficiat şi la partida Panathinaikos – Rapid, scor 0-0, din grupele Cupei UEFA, ediţia 2006/2007. Meciul Steaua – Galatasaray se va disputa mâine, de la ora 20.45, pe stadionul din Ghencea şi va fi transmis în direct de Antena 1.

Real Madrid a câştigat Supercupa Spaniei
Campioana en-titre a Primerei Division, Real Madrid, a câştigat, duminică, Supercupa Spaniei, după ce a învins, cu scorul de 4-2, pe câştigătoarea Cupei Spaniei, Valencia, în manşa secundă care s-a disputat pe arena „Santiago Bernabeu“. În meciul tur, disputat pe stadionul „Mestalla“, Real Madrid pierduse cu scorul de 2-3, însă duminică a reuşit să se impună şi să câştige primul trofeu al sezonului 2008/2009, deşi a evoluat în inferioritate numerică încă din finalul primei reprize. Real Madrid a rămas în zece oameni după ce Van der Vaart a primit cartonaşul roşu, în minutul 40, şi apoi în nouă jucători, Ruud van Nistelrooy fiind şi el eliminat, în minutul 74. În disputa de duminică, de pe „Santiago Bernabeu“, „galacticii“ au marcat prin Van Nistelrooy (’49-penalti), Sergio Ramos (’77), De la Red (’85) şi Higuain (’88), în timp ce Valencia a punctat prin Silva (’33) şi Morientes (’90). Înainte de startul partidei, pe pe arena din capitala Spaniei s-a ţinut un moment de reculegere în memoria celor 154 de persoane care au decedat în accidentul aviatic în care a fost implicat un aparat de zbor al companiei Spanair. Printre victime figurează şi mama tânărului fotbalist bulgar Martin Kozhuharova, care a fost transferat recent de Real Madrid.

Baschetbaliştii români, pe ultimul loc
Echipa naţională de baschet masculin a României s-a clasat pe ultimul loc (patru) la turneul internaţional „Memorialul Toni Alexe“, desfăşurat în Sala „Olimpia“, din Timişoara. În ultima confruntare, tricolorii au pierdut în faţa echipei similare a Macedoniei, cu scorul de 77-70, după ce învinsese la debut pe Swisslion Vrsac (Serbia), cu 79-72, iar apoi fusese întrecută de Austria, cu 83-72. Într-un alt meci consumat duminică, echipa Swisslion Vrsac a dispus de naţionala Austriei cu 68-63. „Memorialul Toni Alexe“ a fost câştigat de reprezentativa Macedoniei, cu 6 puncte, urmată de Austria (4), Swisslion Vrsac (4), România (4).

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version