11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Scurte ştiri


Scrisori către extratereştri

Persoanele convinse de faptul că oamenii nu sunt singura specie inteligentă din Univers şi că extratereştrii dau din când în când o „raită“ pe planeta noastră au de acum ocazia să intre în legătură cu „prietenii“ lor de pe alte „meleaguri“, prin intermediul unei simple căsuţe poştale. În mijlocul deşertului Nevada, la doar câţiva kilometri de celebra Zonă 51, se află o căsuţă poştală, care în fiecare zi se umple până la refuz cu scrisori către extratereştri. Zona, vizitată mai mult de turişti, a devenit un loc de pelerinaj pentru iubitorii SF-ului. Căsuţa poştală, amplasată aici probabil de un comerciant interesat să îşi rotunjească veniturile, se află pe Autostrada 375, numită „Extraterrestrial Highway“.

Un şerif trece voluntar prin experienţa detenţiei

Şeriful Mark Curran din Lake County, Florida, a hotărât să petreacă în închisoare câteva zile, pentru a trăi o experienţă asemănătoare cu cea a deţinuţilor, informează site-ul Zigonet.com. Intrând mereu în contact cu prizonierii, omul speră că va împuşca doi iepuri dintr-o dată: crede că se va simţi mai apropiat de aceştia şi că va reuşi să rezolve anumite probleme legate de securitate. El spune însă că este perfect conştient de limitele acestui experiment, care nu îi oferă decât o viziune restrânsă asupra condiţiilor reale de detenţie. Deşi, în condiţii normale, într-o celulă trăiesc mai mulţi prizonieri, Mark Curran va sta singur pe parcursul experimentului, din motive de securitate personală. Experimentul se va încheia miercuri, iar şeriful speră că la sfârşit va înţelege mai bine care este viaţa deţinuţilor pe care îi păzeşte.

Tokyo, invadat de vacile „de autor“

Capitala Japoniei, Tokyo, a fost luată cu asalt de văcuţe viu colorate, cu ocazia „Cowparde“, care are loc anual în metropola niponă. La startul evenimentului s-au aliniat peste 73 de animale, „ornate“ fie în culori ţipătoare, fie cu grafitti, în funcţie de inspiraţia pictorilor îndrăgostiţi de văcuţe. Spre bucuria iubitorilor de animale, protagonistele paradei nu au fost vaci reale, ci sculpturi în mărime naturală, care la terminarea evenimentului vor fi vândute în scopuri caritabile.

Dido – un nou album

Cunoscuta solistă de muzică pop Dido revine cu un nou album, după cinci ani de absenţă. După cum informează Tgcom.it, noul album, intitulat „Safe Trip Home“, este o continuare a LP-ului de succes „Life For Rent“ din 2003, care a fost cel de-al patrulea album într-un top al vânzărilor din Marea Britanie din ultimii zece ani. Primul extras pe single de pe noul album va fi „Don’t Believe In Love“ şi va fi lansat pe piaţă în noiembrie. La realizarea acestui album au contribuit Jon Brion, Dido şi Ark, iar înregistrările au fost făcute în studiouri din Los Angeles şi Londra. În plus, fanii vedetei vor avea ocazia să descarce gratuit de pe site-ul oficial al lui Dido melodia „Look No Further“. Acesta este cel de-al treilea album al solistei, după „No Angel“ – în 1999 şi „Life For Rent“ – în 2003.

Laura Cosoi îşi schimbă look-ul

Actriţa Laura Cosoi se pregăteşte pentru o schimbare de look, moment pe care MTV îl va surprinde şi prezenta în ediţia de miercuri, 27 august, de la ora 16.30, a emisiunii Euro Top 20. Laura va avea parte de o provocare, fiind invitată să comenteze preferinţele muzicale ale europenilor în timp ce îşi alege noua coafură. „Urmăresc MTV, dar, de când sunt cu Andrei, sunt la curent cu aproape toate noutăţile din domeniul muzical, motiv pentru care cred că o să iasă bine filmarea. Am ceva emoţii, pentru că voi prezenta la MTV pentru prima oară, dar, gândindu-mă că fiecare rol pe care l-am interpretat de-a lungul anilor a fost «pentru prima oară», emoţiile se mai risipesc. Voi fi eu, Laura, în faţă camerelor, fără să interpretez vreun rol, şi mă bucur că voi putea împărtăşi telespectatorilor MTV opiniile mele despre artiştii din Euro Top 20“, a mărturisit frumoasa Laura Cosoi.

Helena Bonham Carter, în doliu

Helena Bonham Carter este în doliu, după ce patru membri ai familiei sale şi-au pierdut viaţa într-un teribil accident rutier, informează site-ul starpulse.com. Rudele actriţei se aflau în vacanţă în Africa de Sud, iar microbuzul cu care călătoreau a ieşit de pe carosabil şi s-a răsturnat, după ce unul dintre cauciucuri a explodat. Verişoare actriţei, Fiona Bonham Carter, de 51 de ani, a scăpat doar cu umărul rupt, însă fiul acesteia, mama şi tatăl ei vitreg au pierit cu toţii în accident. Cumnata Fionei Bonham Carter a murit şi ea în timpul tragicului accident, care s-a petrecut într-o regiune situată la şase ore de mers de Johannesburg, unde familia se afla într-o aventură safari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS