10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOţelul vrea să-şi păstreze invincibilitatea în Bănie

Oţelul vrea să-şi păstreze invincibilitatea în Bănie

Marius Stan, directorul general al gălăţenilor, a afirmat că Oţelul vine la Craiova pentru a obţine în întâlnirea cu oltenii lui Napoli cel puţin un egal.

– Poate fi catalogat meciul Universitatea Craiova – Oţelul Galaţi un derbi al acestui început de sezon?
– Eu ştiu? Cred că mai degrabă ar putea fi considerat un derbi al provinciei. Şi m-aş ghida în această afirmaţie după ultima etapă jucată, când cele două formaţii, Universitatea şi Oţelul, au fost furnizoarele celor două surprize, înfrângerea Rapidului la Galaţi şi semieşecul de acasă al campioanei CFR Cluj în faţa Craiovei. Nu ştiu cât de mare e surpriza că noi am bătut Rapidul doar cu 2-1 sau că echipa clujeană n-a reuşit să învingă, pe propriul teren, puştimea Craiovei, dar specialiştii în fotbal zic că aceste rezultate sunt surprize.

Craiova funcţionează bine cu copii!

– De la 0-7 cu Rapid 2006, la 2-1 cu Rapid 2008, care este explicaţia acestui miracol? Şi asta, în condiţiile în care în vară aţi vândut câţiva jucători importanţi, printre care şi două piese grele, doi internaţionali, Szekely şi Deac.
– Am vândut, dar a rămas un nucleu important de jucători care, iată, joacă! Paraschiv, ca să dau exemplul golgheterului nostru şi al campionatului în aceste patru etape, traversează o perioadă foarte bună. Şi, repet, cei care au rămas la Galaţi au făcut din Oţelul o echipă invincibilă. Deocamdată!
– Având interdicţie de la FIFA, Craiova nu a putut transfera nici un jucător şi a aruncat în focul primei ligi juniori, care fac o figură frumoasă…
– Situaţia de la Craiova este, într-un fel, un avantaj pentru club. Oltenii au fost obligaţi să arunce în luptă copii de-ai lor şi uite că funcţionează! Şi noi procedăm la fel. În meciul cu Rapid, în primul „11“ am avut trei jucători de 19-20 de ani, iar unul dintre ei, L. Iorga, a şi marcat golul al doilea al Oţelului. Păcat că la acest meci nu au fost şi suporteri, ar fi fost o atmosferă deosebită.

Fără public, parcă eram într-o catedrală

– La meciul de la Craiova, datele problemei sunt schimbate, Universitatea – Oţelul se va disputa cu suporteri în tribune, adică gazdele vor avea de partea lor, pe lângă forma şi moralul bune de la Cluj, şi pe cel de-al „12-lea“ jucător, publicul. Vă sperie atmosfera din Bănie?
– Deci vor fi suporteri… Unde se joacă meciul?
– Pe „Extensiv“, cu public. Aşadar?
– Prezenţa suporterilor în tribune motivează întotdeauna fotbaliştii. Noi am jucat primele două meciuri de acasă fără suporteri, aşa cum înţeleg că a fost şi la Craiova… „Atmosfera“? Parcă eram într-o catedrală! Opinia mea este că suporterul trebuie să fie lângă fotbalist, în tribună. Indiferent de motive, fanii ar trebui să fie lăsaţi să-şi susţină favoriţii.
– Acum avem suporteri în tribune, dar meciul, paradoxal, nu poate fi urmărit la TV, nefiind televizat!
– Şi eu sunt foarte surprins că un asemenea meci nu este televizat. Cum spuneam şi mai înainte, cele două echipe sunt revelaţiile acestui început de campionat: noi suntem colider, iar Craiova este o echipă interesantă în acest început de sezon, joacă şi acasă, ar fi trebuit televizat. Criteriile care au stat la baza deciziei de netelevizare nu le cunosc şi nici nu doresc să le comentez. 
– Sâmbătă va fi şi o luptă între cei doi golgheteri, Paraschiv vs. Costea, proaspeţi internaţionali A…
– Altă premieră comună a celor două echipe! Înseamnă că după toate aceste lucruri care „leagă“ cele două echipe o să iasă şi pe teren un fel de „chestie comună“, adică un egal! Meciul va fi foarte interesant… Venim la Craiova ca să ne păstrăm invincibilitatea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

15 COMENTARII