14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportOltchim, două victorii la Cluj-Napoca

Oltchim, două victorii la Cluj-Napoca

Jucătoarele chimiste rămase acasă au jucat primele două partide amicale sub conducerea lui Rimanic.

Campioana României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea, a jucat primele două partide amicale sub conducerea tehnicianului croat Ivica Rimanic.
Fără cele 11 jucătoare plecate la Jocurile Olimpice (două în lotul Ungariei, nouă în cel al României), gruparea din Zăvoi a reuşit să se impună în ambele partide pe care le-a susţinut pe terenul echipei Universitatea Jolidon Cluj.
În prima dispută, elevele lui Rimanic au câştigat clar, scor 34-27, iar în cea de-a doua, la doar două goluri diferenţă, scor 30-28.
Cea mai bună jucătoare de pe teren a fost marea absentă de la Jocurile Olimpice de la Beijing, Steluţa Luca (foto).
„Stela este ca o mămică pentru handbalistele tinere ale Oltchimului. A reuşit să le coordoneze foarte bine în teren. Rezultatele nu ne-au interesat prea mult. Rimanic le-a rotit pe fete pe toate posturile, a vrut să le cunoască foarte bine şi s-a declarat mulţumit după cele două partide. Nici pe cei de la Cluj nu i-a interesat rezultatul şi au fost două meciuri utile“, a spus vicepreşedintele Oltchimului, Petre Berbecaru.
Următorul meci amical pentru chimiste este programat mâine, de la ora 10.00, în compania celor de la CSM Craiova, echipă din eşalonul inferior.

România joacă azi contra Franţei

Naţionala de handbal feminin a României va juca astăzi primul meci al turneului 5-8 de la Jocurile Olimpice de la Beijing. Elevele lui Gheorghe Tadici şi Dumitru Muşi vor întâlni Franţa, de la ora 9.15, formaţie pe care au zdrobit-o în prima fază a grupelor cu scorul de 34-26. În cealaltă partidă a turneului, China va întâlni Suedia. Tot astăzi au loc semifinalele Olimpiadei, Rusia urmând să întâlnească Ungaria şi Norvegia – Coreea de Sud.
După antrenamentul de ieri-dimineaţă, fosta lideră a naţionalei feminine, Steluţa Luca, a afirmat că regretă ratarea semifinalelor, dar că nu are amănunte despre eventuale disensiuni în lot.
„Îmi pare rău pentru fete, întrucât au stat două luni în cantonament şi ştiu cât au tras. Au ratat o şansă mare. Din păcate, am tras mai mult în meciurile de pregătire, deşi era mai important să câştigăm la Beijing. Nu ştiu ce s-a întâmplat acolo. Fetele care sunt la JO ştiu cel mai bine“, a spus Luca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS