11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportXavi: Ronaldinho, victima propriului stil de viaţă

Xavi: Ronaldinho, victima propriului stil de viaţă

Mijlocaşul spaniol susţine că starul brazilian a intrat în dizgraţia suporterilor Barcelonei deoarece performanţele sale au scăzut din cauza numeroaselor escapade pe care le-a avut.

Starul brazilian Ronaldinho (foto) a fost vândut în această vară de Barcelona la AC Milan cu 25 de milioane de euro, oficialii grupării catalane fiind nevoiţi să facă această tranzacţie deoarece jucătorul intrase în conflict cu fanii „extratereştrilor“. Mijlocaşul spaniol Xavi, fostul coechipier al lui Ronaldinho, a opinat că brazilianul a plătit preţul pentru stilul său de viaţă din afara terenului de fotbal, acesta fiind motivul pentru care a fost criticat de suporterii catalani. „Ronie a avut mereu acelaşi stil de viaţă. Mereu ne spunea că aşa este el. Când ai acel stil de viaţă, trebuie să înţelegi că se scot cuţitele atunci când nivelul tău scade. Aşa este el, preferă să se bucure de viaţă“, a spus Xavi. Mijlocaşul iberic susţine că Ronaldinho, care a fost lăudat în primele trei sezoane ale sale la Barcelona, a fost criticat în ultimul sezon din cauza formei slabe. „El are viaţa lui privată, dar este adevărat că acel lucru i-a afectat performanţele sportive. Ronaldinho a devenit din idolul fanilor Barcelonei un jucător fluierat şi criticat, iar acest lucru afectează pe oricine“, a mai afirmat Xavi.

Guardiola s-a impus în faţa „extratereştrilor“

Xavi consideră că disciplina în cadrul lotului „extratereştrilor“ a avut de suferit spre finalul mandatului lui Frank Rijkaard, dar situaţia s-a schimbat după venirea lui Josep Guardiola, care a reuşit să se impună în faţa vedetelor echipei.
„Sunt doi antrenori diferiţi. La Barcelona se câştigă mulţi bani şi se vrea cucerirea a cât mai multor trofee. Guardiola ştie cum să-şi impună ideile“, a opinat mijlocaşul catalan.
În privinţa lui Samuel Eto’o, Xavi susţine că acesta a învăţat din greşelile pe care le-a făcut sezonul trecut.
„Lumea crede că Eto’o nu este un adevărat profesionist şi un coleg foarte bun, ca şi cum ar fi fost o bombă care era pe cale să explodeze în vestiar, dar nu este deloc aşa ceva. Este un exemplu de profesionalism. Ştie că a făcut multe greşeli, dar mereu m-a surprins cu entuziasmul său şi cu sacrificiul din fiecare meci“, a comentat jucătorul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS