10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorele au ratat obiectivul

Tricolorele au ratat obiectivul

România a făcut figuraţie contra Ungariei şi a rămas fără medalie la Jocurile Olimpice de la Beijing.

Naţionala de handbal feminin a României a evoluat foarte slab în sferturile de finală ale Olimpiadei din China şi a ratat obiectivul propus, cucerirea unei medalii. Elevele lui Gheorghe Tadici şi Dumitru Muşi au întâlnit Ungaria şi porneau ca favorite în faţa formaţiei care nu reuşise să învingă Brazilia şi fusese surclasată de Coreea de Sud. Ca de obicei, tricolorele au început slab şi au fost conduse în permanenţă pe tabela de marcaj. După şapte minute de joc, România a reuşit să egaleze la 3 şi părea să-şi revină, pe fondul unor evoluţii bune ale chimistelor Maier şi Huţupan. Ungaria a condus la pauză cu 16-14.
În partea a doua a întâlnirii, România a jucat catastrofal. Treptat, Huţupan şi Maier s-au „stins“ şi ele şi unguroaicele s-au distrat pe teren. Ionela Gâlcă a făcut doar figuraţie, Lecuşanu s-a zbătut fără noimă, Amariei a ratat exasperant şi a greşit multe pase, iar Elisei s-a întâlnit în rare ocazii cu mingea. În aceste condiţii, scorul a luat proporţii şi unguroaicele au condus şi la nouă goluri diferenţă, chiar dacă tricolorele au avut opt minute în care au evoluat în superioritate numerică. În final a fost 34-30 pentru Ungaria, care îşi continuă drumul la Olimpiadă. România se va bate pentru locurile cinci-opt, probabil ultimele partide în care pe banca tehnică vor fi Gheorghe Tadici şi Dumitru Muşi.
Pentru România au jucat: Huţupan, Pâslaru – Maier (11 goluri), Neagu (6), Nechita (3), Elisei (3), Amariei (3), Meiroşu (2), Brădeanu (1), Stanca (1), Beşe, Lecuşanu, Senocico.
Ungaria a fost reprezentată de: Palinger – Kovacsicz (7 goluri), Ferling (6), Verten (6), Toth (5), Gorbicz (4), Szamoransky (3), Szucs (2), Tomori (1), Hornyak.

Tadici se luptă cu adversari imaginari

Selecţionerul Gheorghe Tadici a declarat, la finalul întâlnirii, că atât poate naţionala, că nu pleacă de la lot, şi s-a războit cu adversarii imaginari din România. „N-am fost inspiraţi în atac, nici apărarea n-a funcţionat, n-am avut siguranţă în defensivă. Am ratat incredibil, jucătoare cu mare experienţă au ratat! Nu trebuie făcută o tragedie, trebuie să ne bucurăm că şi la sporturile de echipă am avut şanse la medalii. Cred că atât se poate acum, pentru că există o arie de selecţie mare. Exista totuşi şansa unei medalii de bronz, dar ne-a fost frică. Nu sunt laş să plec. Vă spun sigur că la meciurile din turneul cinci-opt eu voi fi antrenorul naţionalei. La întoarcerea în ţară, trebuie ca Federaţia să facă o analiză atentă a cauzelor care au dus la acest rezultat, dar eu îmi doresc să rămân. Oricum, sunt unii în ţară care acum sărbătoresc această înfrîngere“, a spus Tadici.
Preşedintele FRH, Cristian Gaţu, a declarat că este prematur să se vorbească despre schimbarea lui Gheorghe Tadici de la naţionala feminină: „Am sperat la o minune chiar şi în ultimele minute. Sunt foarte dezamăgit de jocul de azi (ieri – n.r.), dar, din păcate, s-a dovedit că am visat frumos. Noi trebuie să ne facem traseul în continuare, dacă tot am ajuns la JO, pentru că nu e totuna să termini pe locul cinci sau pe opt. Pentru mine, acest rezultat a fost surpriza JO. Despre plecarea lui Tadici de la naţională este prematur să vorbim“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII