22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPiţurcă, gata de un nou război

Piţurcă, gata de un nou război

Selecţionerul tricolorilor, care a purtat cu succes două campanii de calificare la turneele finale, a ales Letonia ca primă parteneră de antrenament a naţionalei României în perspectiva debutului în preliminariile CM 2010.

Selecţionerul naţionalei de fotbal a României, Victor Piţurcă, a purtat cu succes două campanii de calificare la turneele finale. Tehnicianul tricolorilor a demonstrat că ştie să ducă un război lung, calculându-şi cu minuţiozitate fiecare pas.
Pentru a avea un debut favorabil în preliminariile CM 2010, „Piţi“ a hotărât ca naţionala noastră să susţină astăzi, de la ora 20.45, pe stadionul „Tineretului“ din Urziceni, un meci amical cu Letonia, o selecţionată care are un joc asemănător cu Lituania, prima adversară a tricolorilor din Grupa a 7-a de calificare la Campionatul Mondial din 2010. În opinia lui Piţurcă, Grupa a 7-a a preliminariilor CM 2010 este mai dificilă decât cea de calificare la Euro 2008. România le va avea ca adversare pe Franţa, Serbia, Lituania, Austria şi Insulele Feroe, într-o grupă în care doar prima clasată se va califica direct la turneul final din Africa de Sud. Trupa lui Piţurcă va debuta în campania de calificare cu un meci, care se va disputa pe 6 septembrie, împotriva Lituaniei, pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu“ din Cluj. Tot în acest an, România va mai disputa două partide, cu Insulele Feroe, pe 10 septembrie, în deplasare, şi cu Franţa, pe 11 octombrie, la Constanţa. Piţurcă a dezvăluit care sunt planurile sale pentru prima parte a campaniei de calificare la CM 2010: „Mi-aş dori toate cele nouă puncte, dar poate ar fi bine şi şapte. Dar ţinta e de nouă puncte ca să avem şanse mari în continuare“.

Tricolorii şi-au stabilit tabăra la Mogoşoaia

Pentru a pregăti partida de verificare de astăzi, cu Letonia, tricolorii s-au reunit luni, la centrul de antrenamente de la Mogoşoaia.
La prima şedinţă de pregătire au participat portarii Lobonţ şi Stăncioiu, precum şi jucătorii de câmp Mutu, Rădoi, Cociş, Nicoliţă, Dică, Pulhac, Contra, Ogăraru, Ghionea, Moţi, Tamaş, Săpunaru şi Bratu. Alţi doi tricolori, Costin Lazăr şi Gabriel Paraschiv, care au avut meciuri duminică, s-au pregătit separat, în timp ce Ciprian Marica, venit şi el după un meci jucat în ultimele 24 de ore, a făcut un program de refacere.

Piţurcă are probleme de efectiv

Piţurcă nu i-a convocat pentru amicalul cu Letonia pe Cristi Chivu, Răzvan Raţ, Paul Codrea, Florentin Petre şi Daniel Niculae, toţi având probleme medicale. Tehnicianul tricolorilor va încerca să le găsească acestora înlocuitori pe măsură, fiind preocupat în special de posturile ocupate de Chivu şi Raţ, care au şanse mici să se refacă pentru primele meciuri ale echipei naţionale a României din preliminariile Cupei Mondiale din Africa de Sud.
„Chivu şi Raţ nu-şi vor reveni pentru primele meciuri. Am soluţii pentru a-i înlocui. Rămâne doar să le aleg pe cele mai bune. Nici un jucător nu este de neînlocuit“, susţine Piţurcă. La antrenamentul de ieri al naţionalei s-a accidentat şi Adrian Mutu. „Briliantul“ a preluat o minge pe piept, singur în careu, a şutat din voleu, după care a picat brusc. Tot staff-ul naţionalei s-a strâns în jurul său, cu excepţia lui Victor Piţurcă, iar după ce a primit îngrijiri medicale a fost scos de pe teren pe braţe. Transportat la Spitalul de Urgenţă din Bucureşti, atacantul a fost diagnosticat cu luxaţie posterioară a cotului stâng şi va trebui să poarte o atelă ghipsată timp de două săptămâni. În locul lui Mutu, Victor Piţurcă l-a convocat pe atacantul Universităţii Craiova, Florin Costea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS