10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFlorin Costea, chemat de urgenţă la naţională

Florin Costea, chemat de urgenţă la naţională

Golgheterul Ştiinţei  din sezonul trecut l-a înlocuit pe Adrian Mutu, accidentat la antrenamentul tricolorilor de ieri-dimineaţă.

Atacantul Universităţii Craiova, Florin Costea, a fost chemat de urgenţă ieri la echipa naţională de selecţionerul Victor Piţurcă, după ce Mutu a devenit indisponibil, accidentându-se la cotul stâng. Costea urma să se antreneze aseară cu Universitatea, după care să se alăture tricolorilor în Capitală, în vederea meciului de astăzi, de la Urziceni, contra Letoniei. Atacantul Ştiinţei a fost luat prin surprindere de vestea convocării: „Nu ştiu nimic. În acest moment sunt la ţară. Aştept să devină oficială ştirea. E o onoare pentru mine“ a fost reacţia olteanului.
Ştirea a fost confirmată de Gabi Boldici, secundul lui Piţurcă. „Pentru că naţionala s-a antrenat deja astăzi, Florin Costea va merge la antrenamentul Universităţii în această după-amiază (ieri după-amiază – n.r.), iar deseară (aseară – n.r.) îl va aduce cineva cu maşina la Bucureşti. Mâine dimineaţă, dacă este răcoare, naţionala va mai face un antrenament tactic, iar apoi ne vom deplasa la Urziceni pentru meci. După partida cu Letonia, jucătorii se vor întoarce la echipele de club“, a dezvăluit Boldici.

Costea voia să fie coleg cu Mutu

După ce s-a convins că nu este vorba de o glumă, Costea a declarat: „Sunt foarte bucuros. Nu mă mai aşteptam, mai ales că se făcuseră convocările. Îmi displace însă contextul, faptul că s-a accidentat Adrian Mutu, lângă care mi-aş fi dorit să joc. Sper să debutez cu această ocazie şi să fac o impresie bună. Poate voi rămâne în atenţia selecţionerului. Cred că forma bună a echipei m-a propulsat la naţională“.
„Costea trebuia chemat de mai mult timp la reprezentativă, dar selecţionerul decide. Florin a muncit mult, iar această convocare sper să îl ambiţioneze şi mai mult“, a comentat Ilie Balaci, managerul Ştiinţei, convocarea lui Florin Costea la naţională. Antrenorul Nicolo Napoli s-a bucurat că atacantul său a ajuns la naţională, dar regretă că fotbalistul nu s-a aflat în lotul României la CE din Austria şi Elveţia. Costea este al treilea jucător craiovean chemat în aceste zile la loturile naţionale, după Cosmin Gîngioveanu, convocat de Emil Săndoi la selecţionata de tineret, şi Cătălin Crăciun, selecţionat la naţionala de juniori Under 17.
Echipa de tineret va susţine astăzi un meci oficial cu Ţara Galilor, în preliminariile CE 2009 din Suedia, iar selecţionata Under 17 a jucat aseară la Mogoşoaia contra reprezentativei Under 18 a Letoniei, după care va pleca într-un turneu de pregătire în Italia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

19 COMENTARII