11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDrăgulescu şi Koczi nu-şi revin după eşec

Drăgulescu şi Koczi nu-şi revin după eşec

Ratările din finala de la sărituri nu au fost digerate de gimnaştii Drăgulescu şi Koczi, care au pus eşecul pe seama ghinionului.

Gimnaştii Marian Drăgulescu şi Flavius Koczi s-au declarat şocaţi de ratările din finala de la sărituri, din cadrul JO de la Beijing, unde au ocupat locurile patru, respectiv şapte, afirmând că au fost urmăriţi de ghinion în competiţia din China.
Numărându-se printre favoriţii finalei, Marian Drăgulescu s-a mulţumit doar cu nota 15.650, chiar dacă a luat cea mai mare notă din concurs, 16.800, la prima săritură, cea care îi poartă şi numele.
Ce l-a „tras“ în jos a fost aterizarea la cea de-a doua săritură, ratată copilăreşte, motiv pentru care sportivul nostru a spus că neşansa a jucat un rol important şi că se gândeşte la retragere după JO de la Beijing. „Am avut un ghinion fantastic la această Olimpiadă. La a doua săritură am încercat să alerg mai uşor, tocmai ca să nu greşesc. Nu pot să cred. Am muncit atâţia ani, însă nu ştiu dacă a fost ultimul concurs. O să mă mai gândesc în privinţa retragerii“, a spus Drăgulescu, care va împlini 28 de ani pe 18 decembrie.

„Avem puterea să o luăm de la capăt“

La fel de marcat de ratarea unei medalii la JO de la Beijing a fost şi Flavius Koczi, gimnastul român reuşind o clasare modestă, poziţia a şaptea.
Koczi a ratat aterizarea la prima săritură, primind 15.500, a doua a fost notată cu 16.350, iar media de 15.925 nu avea cum să-l mulţumească pe sportivul român, care îşi pusese mari speranţe într-un rezultat notabil la această Olimpiadă.
„Eu m-am calificat în finală cu o notă mai mare decât câştigătorul probei. Nici pe echipe, nici pe aparate nu ne-a mers. Au fost nenumărate ratări şi ghinioane. Avem puterea să o luăm de la capăt. Şi pe mine şi pe Marian Drăgulescu ne-a şocat ce s-a întâmplat“, a afirmat Koczi.
Medalia de aur a fost câştigată de polonezul Leszek Blanik (16.537), cea de argint de francezul Thomas Bouhail (16.537), iar cea de bronz de rusul Anton Gloţuţkov (16.475).
România nu a obţinut nici o medalie în concursul masculin de gimnastică de la JO de la Beijing.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS