5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGimnastele şi-au demonstrat valoarea

Gimnastele şi-au demonstrat valoarea

Elevele lui Nicolae Forminte au cucerit medalia de bronz în concursul feminin de gimnastică, dar şi respectul tuturor celor care nu credeau că pot obţine rezultate notabile la Olimpiadă.

Odată cu plecarea cuplului de antrenori Octavian Belu – Mariana Bitang de la cârma lotului feminin de gimnastică al României şi cu schimbul de generaţii, majoritatea oamenilor preconizau declinul acestui sport, care a adus de-a lungul timpului foarte multe satisfacţii.
Noua generaţie de gimnaste, pregătite de Nicolae Forminte, a demonstrat însă că există „viaţă“ şi după retragerea Cătălinei Ponor, Silviei Stroescu, Oanei Ban, Danielei Sofronie, Monicăi Roşu şi Alexandrei Eremia, care în 2004, la Atena, au „cules“ aurul olimpic.
România a reuşit să se claseze pe locul al treilea în finala concursului feminin de gimnastică pe echipe din cadrul Jocurilor Olimpice de la Beijing, cu 181,525 puncte acumulate, rezultat care a mulţumit pe deplin delegaţia ţării noastre. În urma acestei clasări, Steliana Nistor, Sandra Izbaşa, Andreea Acatrinei, Andreea Grigore, Gabriela Drăgoi şi Anamaria Tămârjan au intrat astfel în posesia medaliilor de bronz. Echipa ţării gazdă, China, a cucerit în premieră titlul olimpic, cu 188,900 puncte, în timp ce medaliile de argint au revenit gimnastelor din Statele Unite, cu 186,525 puncte.
Iată punctele obţinute de gimnastele române în finala pe echipe: Steliana Nistor (sărituri – 15,050, paralele – 16,150, bârnă – 15,150, sol – 15,575), Sandra Izbaşa (sărituri – 15,100, bârnă – 15,600, sol – 15,550), Anamaria Tămârjan (sărituri – 15,125, paralele – 14,425, bârnă – 15,425, sol – 14,950), Gabriela Drăgoi (paralele – 14,425). 

Forminte, bucuros de reuşită

Antrenorul lotului feminin de gimnastică al României, Nicolae Forminte, a afirmat că medalia de bronz cucerită de elevele sale nu poate decât să-l bucure, mai ales când neîncrederea celor din jur juca un rol extrem de important. „Sunt mulţumit. Cel mai dificil lucru a fost să continuăm să avem încredere în noi şi să muncim când toţi din jurul nostru au fost neîncrezători. A fost o finală grea, tot timpul pe muchie de cuţit“, a explicat antrenorul lotului feminin de gimnastică, mândru că echipa sa a suflat bronzul Rusiei. „Pentru ca fetele noastre să fie cele mai bune, ne-a lipsit un număr mai mare de antrenori şi de gimnaste în cluburi, astfel încât selecţia să se facă în adevăratul sens al cuvântului. Asta au avut chinezoaicele şi americancele în plus şi de aici vin şi celelalte aspecte legate de dificultate. Să nu uităm că acum trei ani România nu mai avea echipă. Aşa ceva nu s-a întâmplat nici în SUA, nici în China“, a completat Forminte.
Lidera noii generaţii, Steliana Nistor, a spus că a crezut tot timpul într-un rezultat bun şi a promis o nouă medalie: „Ne-am împlinit visul de a cuceri o medalie la Beijing. Nu am renunţat nici o clipă în timpul finalei şi am reuşit. Acum, pentru mine vin finala de la individual compus şi cea de la paralele. Mai vreau o medalie, nu contează de care va fi“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU