7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlina Dumitru, entuziasmată

Alina Dumitru, entuziasmată

Marţi seară, la Casa României din Beijing, câştigătoarea medaliei de aur în competiţia de judo la categoria 48 kg, Alina Dumitru, a povestit ce a simţit când a obţinut primul loc al podiumului. Prima medaliată a României a vorbit şi despre intenţia sa de retragere după JO de la Atena din 2004, dezamăgită de locul cinci pe care l-a ocupat.
„Ratarea obţinerii unei medalii, la JO de la Atena, pe care am dorit-o foarte mult, în urmă cu patru ani, mi-a produs multă suferinţă. Dar, am zis că trebuie să-mi îndeplinesc visul şi să merg mai departe. În aceste condiţii, am continuat şi am reuşit să câştig încă patru titluri de campioană europeană, în afară de cel din 2004“, a spus românca. În legătură cu momentul urcării pe podium şi intonarea imnului de stat al României, Alina Dumitru a spus că acest sentiment este sublim, dar fără muncă nu ai cum să-l cunoşti.
„Cred că este cel mai frumos moment atunci când auzi imnul ţării tale.Nici nu pot să vă descriu acest sentiment, pe care foarte puţini sportivi îl trăiesc“, a completat Alina Dumitru.

Covaliu, mândru de el

Un alt medaliat la JO de la Beijing, sabrerul Mihai Covaliu, s-a declarat mulţumit de ceea ce a obţinut marţi, considerând că medalia de bronz cucerită în capitala Chinei reprezintă un succes în cariera sa, chiar dacă la Olimpiada din 2000 de la Sydney a câştigat aurul.
„În cele din urmă, a fost o zi frumoasă pentru mine, cu un concurs foarte dens şi dificil. Pentru a ajunge în acest ultim careu nu a fost deloc uşor, cu atât mai mult cu cât de la titlul meu de la Sydney, au trecut opt ani, iar această diferenţă am simţit-o. Sunt foarte mulţumit de această medalie“, a spus Covaliu.
Mihai Covaliu a obţinut medalia de bronz în concursul masculin de sabie, după ce l-a învins în finala mică pe francezul Julien Pillet, cu scorul de 15-11.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS