10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFane Stoica, înlocuit cu un portughez

Fane Stoica, înlocuit cu un portughez

După trei înfrângeri în care Gloria Buzău nu a marcat nici un gol, antrenorul Ştefan Stoica şi secundul Vasile Mănăilă au fost demişi de finanţatorul clubului, Costel Bucur. Acesta a anunţat că ambii „şi-au luat concediu“ până la sfârşitul lunii, urmând ca interimatul băncii tehnice să fie asigurat de Silviu Lung „până când va sosi noua conducere tehnică“.
„Au fost reproşuri din partea conducerii, trebuia un şoc la echipă după cele trei înfrângeri consecutive şi cel mai uşor a fost ca antrenorul să îl suporte. O să plec o lună de zile la Craiova şi o să revin luna viitoare, să văd ce se va întâmpla cu mine. Probabil că au deja un antrenor pregătit să mă înlocuiască în perioada asta. Regret că o să fiu departe de Liga I tot anul, pentru că la noi, dacă un antrenor apucă să fie la o echipă câteva etape, nu are voie să se mai transfere la altă echipă din Liga I cel puţin un an“, a afirmat Fane Stoica. Fostul tehnician al Ştiinţei a pregătit Gloria Buzău 34 de etape, înregistrând nouă victorii, şapte egaluri şi 18 înfrângeri.
Conform regulamentului, Stoica mai poate pregăti acum doar echipe din eşalonul secund sau din străinătate, însă există şi o portiţă de scăpare pentru el. „Fane Stoica nu are voie să mai apară în acte ca antrenor principal, însă poate să fie numit ca director tehnic sau ca secund, pentru că regulamentul nu îngrădeşte acest drept“, a explicat Mircea Rădulescu, directorul Şcolii Federale de Antrenori din cadrul FRF.
Bucur nu a stat prea mult pe gânduri şi l-a adus în locul lui „Mourinho“ pe fostul internaţional portughez, Alvaro Magalhaes. Acesta a mai fost antrenor la Laurosa, Santa Clara, Chaves şi Gil Vicente, înainte de a ajunge la Benfica Lisabona, unde, între 2004 şi 2005, a fost secundul lui Govanni Trapattoni, el mai pregătind apoi pe Naval, Olhanense şi Feirense. Secundul lui Alvaro Magalhaes va fi englezul Bernard McNelly.
Magalhaes va semna un contract valabil pe un an, cu drept de prelungire pe încă două sezoane, el urmând să primească aproximativ 250.000 de euro pe sezon.
Tehnicianul portughez va fi prezentat oficial lunea viitoare, dar va sta pe banca echipei din Crâng la meciul cu Dinamo de duminică, în calitate de director tehnic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS