20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBişniţarii şi-au făcut de cap

Bişniţarii şi-au făcut de cap

În ciuda numărului extrem de mare de poliţişti comasaţi în jurul arenelor care găzduiesc JO de la Beijing, bişniţarii au reuşit să-şi desfăşoare activitatea şi să obţină profituri remarcabile. Un tichet pentru grandioasa ceremonie de deschidere a Olimpiadei a fost vândut la negru şi cu 10.000 de dolari, chiar dacă autorităţile chineze au anunţat amenzi usturătoare pentru cei care vor încerca să comercializeze biletele la suprapreţ. Cei care vând tichete la negru sunt zi de zi la câteva sute de metri de Stadionul „Cuib de Pasăre“, iar unii dintre ei lucrează în echipă. Sumele sunt scrise pe telefoane sau calculatoare, pentru a nu fi pronunţate. Un tichet la competiţia de scrimă, care iniţial a costat 29 de dolari, acum este pus în vânzare cu 728 de dolari.
Un american a afirmat că pentru ceremonia de deschidere a reuşit să vândă două bilete cu 20.000 de dolari.
„Este o piaţă liberă. Am crezut că va fi mai dificil şi în primele zile am fost mai nervoşi, dar când am văzut că poliţia nu ne face nimic, atunci ne-am calmat“. Alt exemplu a fost dat de un locuitor din Beijing, care a spus că nu a fost prea dificil să fenteze vigilenţa forţelor de ordine: „Am reuşit să iau 1.020 de dolari pe un tichet pentru deschidere, deşi el valora 116. L-am luat la o tragere pe internet“.
Pentru JO de la Beijing au fost disponibile şapte milioane de bilete, dintre care 75% au fost rezervate publicului chinez, iar restul au fost vândute.
În noiembrie 2007, un bărbat a fost condamnat la trei ani de închisoare după ce, pretinzând că este un oficial olimpic, a primit 50.000 de yeni (7.300 de dolari) de la o femeie căreia îi promisese bilete la ceremonia de deschidere a JO de la Beijing.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS