13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMeci nebun în Bănie

Meci nebun în Bănie

Elevii lui Nicolo Napoli au învins Farul la limită, după un joc nebun, în care oltenii au ratat două penaltiuri şi au irosit şapte-opt mari ocazii de gol.

Ştiinţa a fost la un pas să contrazică toate legile nescrise ale fotbalului. Oltenii ar fi putut intra în analele sportului-rege, arătând cum poţi să pierzi un meci după ce ratezi două penaltiuri, înscrii o dată, iroseşti şapte-opt mari ocazii de gol, iar adversarul trage o singură dată la poartă, şi atunci la o minge oferită cadou. Pentru că aşa au stat lucrurile în partida de sâmbătă, cu Farul Constanţa, câştigată până la urmă cu scorul de 3-2 de elevii lui Nicolo Napoli. „Am mai trăit astfel de meciuri, şi ca jucător, şi ca antrenor. Chiar îi spuneam în timpul jocului lui Jerry (Gane – n.r.) că partidele cu o astfel de desfăşurare sunt foarte grele şi că le poţi pierde“, s-a confesat la final antrenorul italian. „Nu era uşor să revii, după ce în prima repriză, în care am făcut un joc foarte bun, am ratat două penaltiuri şi am primit un gol pe o greşeală de apărare. Am avut însă o reacţie bună în repriza a doua, chiar dacă am fost conduşi în urma unui autogol, şi am reuşit să întoarcem rezultatul. Ne-am creat şi multe ocazii şi sunt mulţumit de jucători, pentru că au dat maximum, până la final. Iar victoria este pe deplin meritată“, a completat Napoli.
Tehnicianul Universităţii s-a declarat totuşi nemulţumit de modul cum s-au primit golurile, „pentru că Farul nu a făcut nimic ca să înscrie“. Şi a avut dreptate, constănţenii, care au venit la Craiova doar să se apere, putând pleca acasă cu un punct sau chiar cu trei fără să se apropie nici măcar o dată periculos de poarta lui Bornescu.

Wobay, accidentat din primul minut

Oltenii au început meciul în forţă şi au obţinut un penalti din chiar primul minut. Wobay a fost faultat în careu şi centralul Haţegan a indicat fără ezitare punctul cu var. Bornescu a executat în dreapta lui Vlas, dar portarul Farului a fost pe fază. Debut de meci  nefast pentru gazde, mai ales că Ştiinţa l-a pierdut şi pe Wobay, accidentat grav. Napoli a fost nevoit să schimbe şi sistemul de joc, odată cu introducerea lui Gîngioveanu, Craiova trecând la clasicul 4-4-2. De partea cealaltă, speriat de modul în care au început oltenii, Ion Marin a mutat şi el, trimiţându-l pe Ben Teekloh să-i sufle în ceafă lui Baird pe tot terenul.
Alb-albaştrii şi-au continuat însă ofensiva şi Costea putea deschide scorul în minutul 8, dar şutul său de la marginea careului mic a trecut peste bară. Gîngioveanu şi-a făcut şi el simţită prezenţa, reuşind două incursiuni bune pe stânga, fiind blocat în careu, mai întâi de fundaşii Farului (’19), iar apoi de portarul Vlas (’21). În minutul 27, Rose a pătruns în viteză printre apărătorii constănţeni, a centrat în faţa porţii, dar reluarea acrobatică a lui Baird a fost reţinută de Vlas. Până la urmă, atacantul australian avea să deschidă scorul, cu un şut din careu, după ce a dejucat ieşirea la ofsaid a defensivei „marinarilor“ (’35).
Universitatea ar fi putut marca al doilea gol după cinci minute, când Prepeliţă a obţinut un nou penalti. De data aceasta, a executat Costea, dar Vlas a fost din nou la post, deşi atacantul oltean a schimbat colţul. „N-am apărat două penaltiuri într-un meci nici măcar la juniori“, avea să recunoască după joc goalkeeper-ul constănţean. „După Bornescu, al doilea executant al echipei este Stoica, dar acesta l-a lăsat pe Costea pentru a-l scoate din pasa neagră în care se află“, a explicat Napoli motivul pentru care Dorel s-a dat la o parte. Şi, în loc de 2-0, s-a făcut 1-1, cu un minut înainte de pauză, Gerlem învingându-l pe Bornescu din poziţie de unu la unu, după ce a profitat de o pasă greşită a tânărului Valerică Găman.

O repriză de infarct

Ce a urmat a fost o nebunie, nerecomandată cardiacilor. Farul a trecut în avantaj după două minute, când centrarea lui Gerlem a fost trimisă în plasă de Dorel Stoica. Oltenii nu au căzut însă psihic şi au pornit cursa de urmărire. Replica a venit rapid de la Costea, golgheterul Ştiinţei spărgând gheaţa în acest sezon printr-un gol de toată frumuseaţea: foarfecă laterală din careu, după o centrare a lui Baird (’50). Din acest moment, pe teren nu a mai fost decât o echipă, Farul, cu opt jucători comasaţi în propriul careu, neputând să facă faţă forcingului oltean. Ratările au curs însă pe bandă rulantă. Baird nu l-a putut învinge pe Vlas cu un şut din careu (’58), peste alte câteva minute, lobul australianului trecând alături de poartă. Cea mai mare şansă de gol i-a aparţinut lui Dina, care, din doi metri, cu poarta în faţă, a trimis peste bară (’67). Vlas a scos apoi şutul lui Gîngioveanu din lovitură liberă, dar nu a mai putut face nimic la mingea trimisă cu capul de Mitchell, în urma cornerului rezultat, fundaşul australian marcând golul care a adus victoria (’69).
Craiova a continuat asaltul, oaspeţii au rămas cu un om mai puţin, Farmache fiind eliminat (’72), dar tabela nu s-a mai modificat. Asta, în ciuda altor ocazii, cu Baird şi Dina în prim-plan, ambii ratând din postura de singuri cu Vlas.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

14 COMENTARII