8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa dă cu Săpăliga după alte trei puncte

Ştiinţa dă cu Săpăliga după alte trei puncte

Eşecul de la Bistriţa a scos la iveală o Universitatea Craiova moleşită de căldură, dar astăzi Costea şi ceilalţi sunt obligaţi să învingă Farul Constanţa, într-o partidă care se va disputa cu porţile închise.

Cele două echipe care se „duelează“ astăzi pe „Extensiv“, Universitatea şi Farul, au în comun câteva elemente, cum ar fi: culorile alb şi albastru, acelaşi buget anunţat pentru sezonul competiţional 2008/2009 (trei milioane de euro), aceleaşi obiective – o clasare superioară faţă de ediţia trecută. Cele două combatante au început bine campionatul, cu o victorie în prima etapă, la Buzău (Farul) şi cu Poli Iaşi (Craiova, tot pe „Extensiv“), dar au capotat în runda a doua.
Dacă marinarii au fost „înecaţi“ de Rapidul-expres al lui Peseiro, oltenii au cedat în ţara lui Tata Jean toate cele trei puncte şi au oferit suporterilor şi presei fel de fel de explicaţii ale accidentului de la Bistriţa.
Florin Costea susţine că pentru olteni a fost foarte greu la Bistriţa din cauza „căldurii excesive“, vedeta Băniei asigurându-i pe suporterii Ştiinţei că în acest an nu se va mai întâmpla ceea ce s-a petrecut în 2007.

Linişte aparentă în Bănie

Fanii oltenilor aşteaptă cu nerăbdare întâlnirea cu Farul, jucătorii, antrenorii şi oficialii Ştiinţei declarând aproape în fiecare zi că au uitat meciul de la Bistriţa şi în această săptămână s-au pregătit cu seriozitate pentru a bifa a doua victorie. În plus, oficialii Ştiinţei i-au admonestat pe suporterii care au urmărit „live“ meciul de la Bistriţa pentru că aceştia şi-au permis să-şi manifeste în fel şi chip supărarea pentru rezultatul de la Bistriţa, iar finanţatorul Mititelu i-a catalogat pe unii fani, pe cei aşa-zişi vehemenţi, „căţei“. După ce şi-a terminat cuvântarea, finanţatorul a luat o decizie istorică şi foarte „democratică“: abonamentele vor fi eliberate doar „persoanelor de încredere“.
Cam în aceste condiţii de linişte şi pace continuă Craiova marşul spre cupele europene, astăzi dând piept cu „marinarii“ lui Ion Marin, un antrenor care şi-a propus să nu plece cu mâna goală de la întâlnirea cu Ştiinţa. Vedeta lor pare acum brazilianul Gerlem (care joi şi-a aniversat ziua de naştere). În lotul constănţenilor se află şi fostul jucător al Ştiinţei, Lucian Pîrvu, dar care n-a prins, deocamdată, primul „11“, plus doctorul Farului, Liviu Muja, care are în palmares (ca medic al oltenilor) eventul Universităţii Craiova din 1991. „Rechinii“ sunt de ieri în Bănie, singurul incert fiind Florin Maxim.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

34 COMENTARII