15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii vor prima victorie din acest sezon

Pandurii vor prima victorie din acest sezon

Eugen Neagoe le-a cerut elevilor săi să uite înfrângerea de la Timişoara şi să se concentreze pentru a obţine cele trei puncte cu Unirea Urziceni.

Gorjenii au început bine campionatul, reuşind o remiză în faţa celor de la Dinamo. Un rezultat care i-a făcut pe gorjeni să viseze frumos, sperând că vor fi naşii granzilor, în acest sezon. Elanul le-a fost tăiat în meciul următor. Un 0-3 sec pe Bega, în faţa celor de la Poli Timişoara, şi spiritele s-au încins în oraşul lui Brâncuşi. S-a lăsat cu amenzi, acuze şi cu şedinţe prelungite, toate acestea urmărind să-i trezească pe elevii lui Eugen Neagoe. Acesta le-a atras atenţia jucătorilor săi că trebuie să lupte pentru puncte în fiecare meci. Preşedintele clubului, Marin Condescu, le-a cerut fotbaliştilor să nu se mai gândească la eşecul de la Timişoara şi să se concentreze pentru partida cu Unirea Urziceni pentru a obţine prima victorie din acest campionat. Meciul nu va fi uşor pentru trupa lui Neagoe, în condiţiile în care formaţia ialomiţeană, redutabilă de altfel pentru Liga I, a anunţat că vine să învingă la Târgu Jiu.

Dan Petrescu, trimis în tribună

Unirea a reuşit un egal campionatul trecut pe „Municipal“, scor 1-1, însă gorjenii vor să-şi ia revanşa. „De când am văzut programul, era clar că este foarte dificil, în primele trei etape întâlnind grupări de cupele europene. Am făcut un joc bun cu Dinamo şi am obţinut un rezultat pe măsură, însă, din păcate, nu pot să spun acelaşi lucru despre partida de la Timişoara. Trebuie să uităm acel meci şi să ne gândim numai la disputa cu Unirea Urziceni, care sigur ne va pune probleme. Evoluăm împotriva unei echipe care participă în Cupa UEFA, dar am încredere în jucătorii mei şi cred că vom reuşi să câştigăm duminică. Nu va fi uşor, dar cu o atitudine pozitivă, cu o mobilizare foarte bună din partea jucătorilor, cu o ambiţie mult mai mare decât la Timişoara, sunt sigur că vom reuşi o victorie“, a declarat antrenorul Eugen Neagoe. Acesta nu va putea conta duminică pe trei jucători importanţi, Liviu Mihai, Robert Vancea şi Ibon Perez Arrieta.
„Geană“ crede că trupa lui Dan Petrescu poate pune probleme oricărui adversar, chiar dacă Unirea Urziceni se confruntă cu unele probleme medicale. „Probleme medicale avem şi noi, ca şi ei, dar Unirea Urziceni are jucători valoroşi şi nu cred că este un mare impediment că sunt câteva accidentări“, a comentat antrenorul pandurilor. Acesta intenţionează să facă unele modificări în primul unsprezece, una dintre ele fiind înlocuirea lui Mingote cu Stanca între buturi. La Unirea Urziceni, antrenorul Dan Petrescu nu va putea sta pe banca tehnică, după ce a fost suspendat o etapă de Comisia de Disciplină. Tehnicianul ialomiţenilor fusese eliminat pentru proteste în meciul cu FC Argeş (scor 3-2) din etapa trecută, „Bursul“ urmând să dea indicaţii din tribună.

Păcurar compară Unirea cu Bistriţa

Căpitanul echipei Pandurii, Alexandru Păcurar, consideră meciul de duminică dificil. „Unirea Urziceni are cel mai incomod joc din Liga I alături de Gloria Bistriţa. Urmează un joc foarte dificil ţinând cont de faptul că Urziceniul a terminat campionatul trecut pe locul cinci şi au o echipă bună şi un lot valoros. Trebuie să uităm eşecul din etapa trecută, să ne concentrăm pe acest meci şi eu sper să reuşim un joc bun şi un rezultat bun. Nu ştiu dacă meciul cu Unirea Urziceni va fi mai dificil decât cele cu Dinamo şi Timişoara, dar cu siguranţă va fi mai incomod. Sunt sigur că vor practica acelaşi joc defensiv pe care îl folosesc ei, mai ales în deplasare. Sper totuşi ca, aşa cum s-a întâmplat şi etapa trecută, Unirea să ia două goluri şi duminică la Târgu Jiu“, a  declarat Păcurar. Acesta va fi căpitan al pandurilor şi recunoaşte că va avea încă o responsabilitate. „Banderola de căpitan îmi dă o responsabilitate în plus, dar pentru mine nu este prima dată când o port. Am mai purtat-o şi la Pandurii şi la Universitatea Cluj, deci sunt obişnuit“, a comentat Păcurar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS