Acasă Sport CIO poate refuza un sportiv

CIO poate refuza un sportiv

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) „are dreptul să accepte sau să refuze orice acreditare“ pentru Jocurile Olimpice, a precizat Thomas Bach, preşedintele Comisiei de disciplină din cadrul CIO. „Desigur că acest principiu poate fi pus în cauză. Avocaţii pot pune în cauză orice“, a spus Bach. „Vom menţine această regulă. Orice înscriere este supusă aprobării CIO, care o poate refuza, fără să precizeze motivele. Nimeni nu se poate prevala de dreptul de participare la Jocurile Olimpice“, a spus, la rândul său, preşedintele CIO, Jacques Rogge, referindu-se la această putere discreţionară pe care CIO şi-o acordă în calitate de organizator al JO, care figurează şi în Charta olimpică, la articolul 45.2.
Declaraţiile nu a fost făcute la întâmplare, ci au vizat-o pe atleta elenă Ekaterini Thanou. CIO a anunţat, la sfârşitul lunii iulie, că sportiva, suspendată doi ani pentru dopaj după JO de la Atena, unde s-a sustras de la al treilea control antidoping, este indezirabilă la Jocurile de la Beijing, deşi a revenit în competiţie de aproape doi ani. Thanou a fost menţinută pe lista sportivilor din delegaţia Greciei, astăzi urmând să aibă loc o reuniune a Comisiei disciplinare a CIO pentru a lua o decizie în acest caz. Atleta elenă a anunţat că, în cazul în care i se va refuza acreditarea, va face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

De copil i-a plăcut sportul, iar jocurile preferate sunt baschetul şi fotbalul, pe care le-a practicat cu o mică „tentă” de performanță. Este o persoană spontană care doreşte să înveţe în permanență lucruri noi.
Exit mobile version