12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa, campioană la impresia artistică

Ştiinţa, campioană la impresia artistică

Patronul Adrian Mititelu consideră că Universitatea a arătat în aceste prime etape că este în formă şi poate termina sezonul pe locurile trei-patru.

La Universitatea Craiova s-a trecut repede peste înfrângerea de la Bistriţa, socotită un accident. Oficialii echipei consideră că elevii lui Nicolo Napoli sunt într-o formă bună, jocul prestat în primele două etape stând mărturie, şi că rezultatele se vor vedea în partidele viitoare. Mai mult, finanţatorul alb-albaştrilor crede că Ştiinţa a punctat şi la impresia artistică, lucru cu care doar Rapid se mai poate mândri în acest început de sezon. „Mi-a trecut repede supărarea după eşecul de la Bistriţa, pentru că am jucat la ora 18.00, pe căldură, dar am avut ocazii şi acţiuni elaborate. Însă, se mai întâmplă să ai şi ghinion. Consider că rezultatul din meciul cu Gloria este mincinos. Echipa a dovedit că este în formă, iar asta se va vedea în următoarele trei meciuri. Craiova a dominat autoritar în ambele partide şi a avut 12 ocazii de a marca. La impresia artistică stăm cel mai bine, poate doar Rapid a fost peste noi în primele două etape“, a afirmat Adrian Mititelu.

Dorel Stoica: Victoria cu Farul este vitală

De aceeaşi părere cu patronul este şi căpitanul Dorel Stoica. Acesta crede că eşecul cu Gloria Bistriţa a fost o învăţătură de minte pentru întreaga echipă, iar în partidele viitoare Universitatea va avea altă atitudine.
„La Bistriţa ne-am bătut singuri, nu îmi explic ce s-a întâmplat. Am tratat jocul cu superioritate în partea secundă, ne-am văzut învingători dinainte. După ce în prima repriză am dominat, am crezut că în partea a doua vom da lovitura, dar nu s-a întâmplat aşa, ci invers. A fost o învăţătură de minte pentru partidele care vor urma. Nu se va mai întâmpla aşa ceva. Avem o echipă valoroasă, iar la Bistriţa a fost un accident. Nu trebuie să facem o tragedie din acest eşec. Din contră, lumea să aibă încredere în noi. Până acum am jucat fotbal, dar am avut şi neşansă, însă ghinionul nu poate să ţină la nesfârşit“, a precizat Stoica.
Primul pas spre demonstrarea spuselor sale este partida de sâmbătă, cu Farul Constanţa, despre care căpitanul Ştiinţei spune că echipa este gata să o câştige.
„Nu va fi uşor meciul cu Farul, dar noi trebuie să fim concentraţi la maximum pentru a-l câştiga. Constanţa are cam acelaşi stil de joc cu Bistriţa şi tocmai de aceea trebuie să tragem învăţămintele de rigoare după ultimul joc. Trebuie neapărat să câştigăm, dar nu oricum. Să jucăm şi fotbal. Victoria în meciul cu Farul este vitală pentru parcursul nostru în campionat, mai ales că avem după aceea deplasări la CFR şi Dinamo“, a mai spus Dorel Stoica.
La Ştiinţa, obiectivul a rămas acelaşi: participarea în cupele europene. Dacă sezonul trecut acesta nu a putut fi realizat, acum conducătorii clubului cred că Napoli şi elevii săi vor ajunge în Cupa UEFA. Patronul susţine că Universitatea nu este pregătită să ia campionatul, dar poate termina pe locurile trei-patru.
„Echipa este mult mai puternică faţă de anul trecut. Nu mi-e teamă decât de neşansă. S-a văzut şi în returul trecut, când ne-a dominat doar Steaua. Universitatea nu este pregătită să ia campionatul, dar este capabilă să termine în primele trei-patru locuri. Greşelile copilăreşti vor fi tot mai puţine. Dacă evoluăm cu spectatori şi în nocturnă, facem spectacol în fiecare meci“, a afirmat Mititelu.

Abonamente după preferinţe

Patronul alb-albaştrilor s-a declarat neimpresionat de jocul prestat de echipele cu pretenţii la titlu: „Cu mici excepţii, aşa-zişii granzi ai campionatului au jucat ţurca până acum. Abia aştept să văd cum se vor descurca evoluând în aceleaşi condiţii în care noi am fost nevoiţi să o facem în primele două etape, pe o temperatură de 40 de grade Celsius. Să vedem ce ritm vor avea şi celelalte echipe ca Dinamo, Steaua, Rapid sau CFR Cluj. Unele formaţii nu au arătat că pot lua campionatul, nu au dat zece pase la rând ca noi. Le merge în cinci-şase meciuri, până când dau de o echipă care joacă fotbal“.
Mititelu i-a atacat şi pe suporterii care au criticat jocul echipei: „Nu înţeleg de unde atâta supărare la fanii Craiovei, pentru că eu sunt mulţumit de jocul echipei. Am observat că unii suporteri naivi subestimează calitatea jocului practicat cu Gloria. Au uitat că adversarul nu prea reuşea să atingă mingea în prima repriză şi că, dacă la pauză ar fi fost 2-0 pentru noi, nu ar fi obiectat nimeni. Mulţi dintre aşa-zişii fani nu ştiu decât să latre, nu se pricep la fotbal, iar noi plătim miliarde pentru ei. În perioada următoare o să eliberăm abonamente doar persoanelor de încredere“.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII