24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Vinerea erorilor

Universitatea Craiova a fost învinsă de Gloria Bistriţa după două goluri primite în repriza secundă, ambele venite pe fondul unor greşeli în defensivă.

Ştiinţa a plecat optimistă spre Ardeal, dar s-a întors cu mâna goală, elevii lui Nicolo Napoli părăsind învinşi terenul din Bistriţa. Universitatea a fost aseară o echipă cu două feţe. Sigură pe ea în prima repriză, când Gloria nu s-a putut apropia periculos de poarta lui Bornescu, dar fără orizont în partea secundă, cele două goluri primite în interval de şapte minute descumpănindu-i pe olteni. Alb-albaştrii nu au mai găsit acea forţă de revenire care îi făcuse celebri în returul sezonului trecut, iar Napoli s-a declarat pentru prima dată nemulţumit de jocul echipei.
Pe noul gazon din Bistriţa, oltenii şi-au arătat repede intenţiile ofensive prin Wobay, care a pătruns în două rânduri periculos spre careul Gloriei. Mai întâi, leonezul a fost blocat după trei driblinguri consecutive (’9), pentru ca apoi să nu se înţeleagă cu Baird, plecat prea târziu spre întâlnirea cu balonul (’10). Tot Wobay s-a aflat în centrul atenţiei şi în minutul 14, când a reluat acorbatic din careu o centrare a lui Dilevski, mingea trecând cu puţin pe lângă bară. De altfel, leonezul le-a făcut zile fripte bistriţenilor, Panc, adversarul său direct, ţinându-i cu greu piept, spre disperarea lui Sabău. Coroian i-a încercat vigilenţa lui Bornescu cu un şut centrare, dar portarul craiovean a fost la post (’20), de partea cealaltă, Tătăruşanu reţinând mingea trimisă cu pământul de Dorel Stoica.
Cele mai mari ocazii de gol ale Ştiinţei s-au consemnat spre finalul reprizei. Rose a şutat în diagonală din afara careului, dar mingea a trecut cu puţin pe lângă bara porţii lui Tătăruşanu (’30), tânărul portar al Gloriei având şase minute mai târziu o intervenţie salutară, cu piciorul, la şutul lui Baird, după o acţiune începută de Costea şi finalizată de australian. Gazdele s-au dovedit periculoase abia în ultimul minut, prin Diogo, scăpat singur în careu, şi Coroian. Şutul primului, telefonat, a fost reţinut fără probleme de Bornescu, execuţia celui de-al doilea trecând departe de poartă.

Bistriţenii au înviat după pauză

Repriza secundă a avut altă faţă. Gazdele au ieşit mai decise de la cabine şi Miclăuş, aruncat în luptă de Sabău, a trimis mingea cu capul pe lângă poartă (’49). În minutul 58, Gloria a deschis scorul după o lovitură liberă de pe partea stângă executată de Hora, mingea căzând în faţa porţii şi poposind în plasă. Oltenii au dat impresia că revin în joc prin Wobay, dar şutul leonezului din lovitură liberă a fost scos de Tătăruşanu de lângă bară. Însă, pe contraatac, ardelenii au punctat pentru 2-0. Miclăuş a scăpat pe partea stângă, a intrat în careu şi a pasat în centru, mingea lovindu-l pe Mitchell şi intrând în poartă.
La acest scor, Ştiinţei nu i-a mai ieşit nimic, iar bistriţenii au devenit tot mai siguri pe ei. Elevii lui Sabău au controlat jocul, devenind periculoşi la fiecare atac, în timp ce craiovenilor nu li s-a mai legat nimic. Napoli a forţat, aruncându-l în luptă şi pe Dina, dar şi acestuia i-a lipsit inspiraţia. Baird, care în ziua partidei a împlinit 25 de ani, a fost blocat în careu, şutul lui Dina trecând pe lângă poartă (’81). În schimb, Gloria putea face 3-0, dar mingea lovită cu capul de portughezul Diogo a lovit bara (’84). Wobay a fost cel care s-a zbătut cel mai mult, dar leonezul a fost lipsit de şansă, Tătăruşanu opunându-se şutului acestuia de la 22 de metri. În cele cinci minute de prelungiri, oltenii au forţat măcar golul de onoare, dar nu au găsit soluţii în faţa careului bistriţean.

Napoli, supărat de inconstanţa elevilor săi

Ca şi sezonul trecut, Universitatea nu a putut lega victoria din meciul de debut cu un rezultat pozitiv în deplasare, evoluţia echipei din repriza secundă dându-i de gândit antrenorului Nicolo Napoli. „Am văzut două reprize diferite. Dacă pe prima am dominat-o şi puteam să marcăm, în cea de-a doua am primit gol din fază fixă şi n-am mai controlat jocul. Am încercat să echilibrăm meciul şi să egalăm, dar am făcut o greşeală în apărare şi am luat gol din nou. După aceea, mulţi jucători au încercat să rezolve singuri meciul şi asta nu e bine. Nu mi-a plăcut acest lucru. O să discutăm în zilele viitoare ceea ce este de făcut, pentru că nu este în regulă ca jucătorii să ia pe cont propriu acţiunile de atac şi să nu evolueze pentru echipă“, a afirmat italianul.
De partea cealaltă, antrenorul Gloriei, Ovidiu Sabău, a punctat: „Echipa mea a jucat crispat, cu emoţii. Ştia că întâlneşte o formaţie bună, bine pregătită şi cu relaţii de joc formate. De aceea merită felicitată pentru ce a reuşit. Am meritat victoria, dar trebuie să facem rapid o echipă competitivă pentru că vin meciuri grele, iar timpul nu este de partea noastră“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

36 COMENTARII