Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Inverness n-a primit banii pe Niculae
Graeme Bennett, directorul sportiv al clubului de fotbal Inverness, a anunţat că banii pentru transferul atacantului Marius Niculae la Dinamo, 500.000 de lire sterline, nu au ajuns încă la gruparea scoţiană, dar nu crede că vor fi probleme în perfectarea tranzacţiei. „Transferul nu a fost realizat încă, pentru că mai sunt o grămadă de hârtii de completat. Ne-am înţeles asupra unei sume cu Dinamo, însă banii n-au ajuns în bancă, pentru că nu se poate face totul peste noapte. Sper totuşi să nu existe probleme şi transferul să se perfecteze. Durează mai mult, pentru că nu este un club din Anglia şi actele se rezolvă mai greu“, a spus Bennett, pentru cotidianul scoţian The Press and Journal. FC Dinamo a anunţat vinerea trecută, pe site-ul oficial, că transferul lui Marius Niculae a fost perfectat, prezentând actele prin care s-au plătit 475.000 de euro grupării scoţiene Inverness pentru achiziţionarea internaţionalului român.

Ghioane, victorios în Liga Campionilor

Echipa ucraineană Dinamo Kiev, la care Tiberiu Ghioane a jucat până în minutul 80, a învins în deplasare, cu scorul de 2-1, formaţia irlandeză Drogheda United, în prima manşă a turului II preliminar din Liga Campionilor. Dinamo a luat astfel o opţiune serioasă pentru calificarea în turul al treilea preliminar al competiţiei, ultimul, unde ar putea întâlni vicecampioana României, Steaua. Iată rezultatele înregistrate marţi seară, în prima manşă a turului II preliminar: FK Inter Baku (Azerbaidjan) – FK Partizan Belgrad (Serbia) 1-1; SK Brann Bergen (Norvegia) – FK Ventspils (Letonia) 1-0; Drogheda United (Irlanda) – FC Dinamo Kiev (Ucraina) 1-2. Celelalte 11 partide din această fază a competiţiei s-au disputat aseară. Meciurile retur vor avea loc pe 5 şi 6 august.

Dinamo este interesată de Sepsi
Dinamo este interesată de serviciile fundaşului Laszlo Sepsi de la Benfica Lisabona şi negociază cu formaţia lusitană împrumutul acestuia, informează cotidianul O’Jogo. Internaţionalul de tineret a fost anunţat marţi de antrenorul Quique Sanchez Flores că nu mai face parte din lotul Benficăi pentru noul sezon, alături de Zoro, Nelson Oliveira şi Bruno Costa. Conducerea lui Benfica a anunţat că este dispusă să se despartă de Sepsi doar sub formă de împrumut. Antrenorul lui Dinamo, Mircea Rednic, a recunoscut interesul pentru Sepsi, afirmând că şi-l doreşte în lot. „E un jucător interesant şi vom face tot posibilul pentru a-l avea în echipa noastră“, a afirmat Rednic în O’Jogo. Presa portugheză a anunţat marţi că Lazslo Sepsi este foarte aproape de un împrumut la echipa greacă PAOK Salonic, unde ar urma să fie pregătit de antrenorul care l-a cerut la Benfica, Fernando Santos.

Vis împlinit pentru Robbie Keane
Atacantul irlandez Robbie Keane susţine că, odată cu transferul la FC Liverpool, şi-a împlinit un vis. „Începe un nou capitol din viaţa mea. Nu puteam să las să-mi scape o asemenea oportunitate, am aşteptat dintotdeauna să ajung la Liverpool. De când eram copil am avut acest vis şi acum mi s-a împlinit. Am vrut întotdeaua să port acest tricou. Liverpool este un club imens. Voi profita şi mă voi bucura de fiecare secundă jucată pentru Liverpool“, a declarat jucătorul, care a evoluat timp de şase ani la Tottenham înainte să ajungă la gruparea de pe „Anfield Road“. La Liverpool, Keane va purta numărul 7 pe tricou, la fel ca alte două foste glorii ale „cormoranilor“, Kevin Keegan şi Kenny Dalglish, şi s-a declarat bucuros că-l va avea coleg în atac pe spaniolul Fernando Torres. „A fost excepţional în sezonul trecut, este unul dintre cei mai buni atacanţi din lume“, a spus irlandezul.

Milan a luat trofeul TIM
AC Milan a câştigat trofeul TIM, în urma unui miniturneu disputat pe stadionul „Olimpic“ din Torino, la care au mai participat Juventus Torino şi Inter Milano. Cele trei combatante au jucat după sistemul fiecare cu fiecare, în partide care au durat 45 de minute. În primul meci al competiţiei, Milan a învins pe Juventus cu 6-4, după loviturile de departajare, la finalul întâlnirii scorul fiind egal, 2-2. Pentru Juve au marcat Trezeguet şi Marchionni, iar pentru „rossoneri“ a punctat olandezul Clarence Seedorf, ales cel mai bun jucător al turneului. A urmat partida dintre Juventus şi Inter, câştigată de gazdele turneului cu 1-0, prin golul înscris de Iaquinta. În ultimul meci, Milan s-a impus din nou la penaltiuri, cu 4-3, în faţa lui Inter, la finalul celor 45 de minute scorul fiind egal, 0-0. Căpitanul României, Cristian Chivu, nu a evoluat pentru Inter Milano, deoarece este în perioada de recuperare după operaţia suferită la umăr. Milan a triumfat pentru a treia oară în această competiţie, precedentele victorii consemnându-se în 2001 şi 2006. Cupa TIM este unul dintre cele mai puternice turnee amicale din Italia, alături de trofeul Berlusconi, programat pe 17 august între Milan şi Juventus, şi Cupa Birra Morretti (21 august), la care vor juca Napoli, Juventus şi Milan.

Manchester îl vrea pe Henry
Managerul echipei Manchester United, Sir Alex Ferguson, intenţionează să-l cumpere pe atacantul Barcelonei, Thierry Henry, deoarece tratativele cu Tottenham pentru achiziţionarea internaţionalului bulgar Dimitar Berbatov au intrat în impas. Presa din Anglia susţine că Manchester e dispusă să plătească Barcelonei în schimbul lui Henry suma de 19 milioane de euro. Publicaţiile britanice au scris în mai multe rânduri că Sir Alex Ferguson îşi doreşte să aducă pe „Old Trafford“ un atacant central, principalul vizat fiind vârful lui Tottenham, Dimitar Berbatov, însă oficialii londonezilor nu sunt de acord cu cedarea bulgarului la o echipă rivală. În prezent, campioana Europei are în lot doar doi fotbalişti de acest profil, Wayne Rooney şi Louis Saha, acesta din urmă fiind mai mult accidentat în ultimul an. Henry (31 de ani) a trecut, în 2007, de la Arsenal Londra la FC Barcelona pentru 26 de milioane de euro. El a marcat 19 goluri în primul său sezon la gruparea spaniolă, deşi fostul antrenor Frank Rijkaard l-a folosit mai mult pe flancul stâng al ofensivei. Noul tehnician al catalanilor, Josep Guardiola, a afirmat, în urmă cu o săptămână, că are mare încredere în atacantul francez, din partea căruia aşteaptă evoluţii foarte bune în stagiunea viitoare.  

Se strâng bani pentru înlăturarea lui Domenech

După ce suporterii echipei Olympique Marseille au reuşit să strângă două milioane de euro pentru achiziţionarea lui Didier Drogba de la Chelsea, evaluat la 22 de milioane de euro, alţi fani francezi au avut o iniţiativă asemănătoare. De data aceasta, aşa-numitul „Drogbathon“ a fost înlocuit pe un site de internet cu un apel către persoanele care nu-l mai doresc pe Raymond Domenech la conducerea naţionalei Franţei. Astfel, în câteva zile, 301 persoane au donat în total 23.872 de euro şi se speră ca suma să ajungă la câteva sute de mii, bani care ar urma să-i fie oferiţi lui Domenech pentru a renunţa la postul său. O astfel de metodă încearcă să folosească şi suporterii lui Real Madrid, care intenţionează să facă o chetă pentru achiziţionarea brazilianului Kaka de la AC Milan. Din păcate, fanii spanioli nu au strâns decât 20.000 de euro, în condiţiile în care Milan tocmai a refuzat o ofertă de 100 de milioane de euro de la Chelsea Londra pentru cedarea mijlocaşului sud-american.

Suedia, cu un pas înaintea României
Reprezentativa masculină a României a pierdut meciul cu selecţionata similară a Suediei, scor 30-31 (19-13), primul al tricolorilor în Grupa 1 principală a Campionatului European de tineret care are loc la Bucureşti şi Braşov. Principalii marcatori ai echipei noastre au fost Cristian Radu Ghiţă, cu zece goluri, care a fost declarat şi cel mai bun jucător român din acest meci, şi căpitanul Călin Hagiu, cu opt reuşite. De la suedezi s-au remarcat Jacob Nelson, cu nouă goluri, şi Jonathan Stenbacken, cu şase, jucătorul meciului din echipa Suediei fiind desemnat Mikael Appelgren. Tricolorii urma să întâlnească ieri-seară, în ultimul meci din Grupa 1 principală, selecţionata Spaniei, care nu a reuşit decât un rezultat de egalitate, scor 30-30, în confruntarea cu Franţa, disputată tot marţi.

Ancuţa Bobocel, locul doi la Londra
La Londra, s-a desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute un puternic Grand Prix de atletism, la startul căruia s-a aliniat şi severineanca Ancuţa Bobocel. Participând la ultima cursă înainte de plecarea la Jocurile Olimpice de la Beijing, Ancuţa a condus până în ultima linie dreaptă în cursa de 3.000 m obstacole, fiind învinsă pe final de irlandeza Roisin McGettigan. Cursa Ancuţei a fost bună, timpul realizat, 9:37,45, fiind promiţător pentru realizarea obiectivului propus, respectiv calificarea în finala olimpică la 3.000 m obstacole. „Mă încântă rezultatul pe care l-am obţinut, deşi ar fi putut fi mai bun. Am fost puţin dezechilibrată de atleta irlandeză în ultima turnantă, suficient cât să pierd ritmul de alergare. Cursa de la Londra a fost o repetiţie utilă pentru ceea ce va fi la Beijing, deşi acolo multe lucruri se vor schimba. Sper ca finalizarea stagiului de pregătire la altitudine să-şi pună amprenta asupra evoluţiei mele la Jocurile Olimpice“, a spus Ancuţa. Antrenorul severinencei, profesorul Marin Istrate, apreciază că „a fost o cursă foarte bine gândită tactic de Ancuţa Bobocel. Vom continua pregătirea la altitudine, la Piatra Arsă, iar pe 6 august, Ancuţa va pleca la Beijing, acolo unde obiectivul ei va fi în primă fază calificarea în finala olimpică de la 3.000 m obstacole, apoi să încerce să obţină un rezultat cât mai bun“.

Elena Isinbaeva s-a autodepăşit
Atleta Elena Isinbaieva a reuşit marţi seară, în cadrul Super Grand Prix-ului de la Monte Carlo, să stabilească un nou record mondial la săritura cu prăjina. Rusoaica, cu 5,04 metri, şi-a depăşit cu un centimetru propriul record, stabilit la Roma pe 11 iulie 2008. Este cel de-al 23-lea record mondial stabilit de redutabila atletă rusă, care, cu nouă zile înainte de începerea Jocurilor Olimpice de la Beijing, se află într-o formă remarcabilă. Elena Isinbaieva este campioană olimpică şi dublă campioană mondială. În cadrul aceleiaşi reuniuni atletice, românul Marian Oprea a ocupat locul şapte la triplusalt. În alt concurs de atletism, la Monaco, jamaicanul Asafa Powell a câştigat cea de-a treia cursă de 100 de metri într-o săptămână, cu 9.82, doborând astfel cel mai bun timp din acest sezon, stabilit marţea trecută la Stockholm. Powell a fost urmat de americanul Darvis Patton şi de compatriotul său Nesta Carter. La 400 de metri masculin, englezul Martyn Rooney s-a impus, cu timpul 44.72, urmat de jamaicanul Ricardo Champers (44.90) şi Leslie Djhone (44.95). Şi la 100 de metri feminin, Jamaica a fost la putere. Kerron Stewart (10.94) şi Sherone Simpson (10.95) s-au clasat pe primele două locuri, podiumul fiind completat de americanca Torri Edwards (11.02).

Irakul va participa la Olimpiadă
Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a ajuns la un acord cu guvernul irakian şi va permite participarea unei mici delegaţii de sportivi la JO de la Beijing. „Un acord între guvernul irakian şi CIO, încheiat marţi, a deschis calea participării Irakului la JO de la Beijing. În cursul unei întâlniri fructuoase la sediul CIO de la Lausanne, CIO şi guvernul irakian au ajuns la un acord în privinţa unei serii de etape care va duce la înfiinţarea unui comitet naţional olimpic independent în Irak“, informează CIO, care iniţial interzisese Irakului să participe la JO din cauza „amestecului“ guvernului în mişcările sportive. Din cauza întârzierilor la înscriere, doar doi sportivi irakieni urmează să participe la competiţia care va debuta pe 8 august, fiind vorba despre aruncătorul de disc Haidar Nasir şi sprintera Dana Hussein, deoarece doar înscrierile la atletism nu s-au închis încă.

Chinezii se jură că nu fură
În urma insinuărilor făcute de presa chineză şi de New York Times, cu privire la vârsta a două sportive, antrenorul lotului olimpic de gimnastică al Chinei a luat atitudine, Zhang Peiwen afirmând că He Kexin şi Jiang Yuyuan au peste 16 ani. „Echipele noastre olimpice au fost recent anunţate şi am înregistrat vârstele sportivilor în funcţie de cărţile de identitate şi de alte documente legale prezentate de asociaţiile regionale de gimnastică“, a spus Zhang Peiwen. Mass-media locale şi internaţionale şi-au exprimat îndoiala asupra faptului că sportivele He Kexin şi Jiang Yuyuan, două gimnaste care fac parte din lot, au 16 ani, devenită, din 1997, vârsta minimă pentru gimnaste la JO. Potrivit listelor şi informaţiilor din presa locală, He şi Jiang nu ar avea mai mult de 14 ani. Conform unor copii ale cărţilor de identitate trimise AFP, He s-a născut pe 1 ianuarie 1992 şi Jiang pe 1 noiembrie 1991, astfel că ambele au 16 ani.

Dulgheru s-a calificat în optimi
Tenismana română Alexandra Dulgheru (295 WTA), de 19 ani, a reuşit calificarea în optimile de finală ale turneului de la Rimini, după victoria lejeră obţinută în faţa italiencei Federica Quercia (479 WTA), scor 6-3, 6-2. Viitoarea adversară a româncei, care şi-a asigurat deja şapte puncte WTA, va fi tot o italiancă, Mara Santangelo, jucătoare care ocupă locul 181 în ierarhia mondială. Alexandra Dulgheru este angrenată în luptă şi în proba de dublu, unde face pereche cu Simona Halep, cele două reprezentante ale noastre dispunând în primul tur, cu un dublu 6-3, de cuplul italian Francesca Balsamo / Valentina Sulpizio, în sferturi urmând să întâlnească a treia pereche favorită, Margalita Chakhnashvili / Kyra Nagy.

Federer s-a chinuit cu Ginepri
Liderul clasamentului ATP, Roger Federer, a avut şansă în meciul cu americanul Robby Ginepri, elveţianul fiind la un pas să fie eliminat de jucătorul poziţionat pe locul 64 în clasamentul mondial. Tenismanul elveţian s-a impus în cele din urmă în turul secund al turneului de Masters Series de la Cincinnati, după mai bine de două ore de joc, cu 6-7 (2), 7-6 (5), 6-0. „Cred că am fost jucătorul mai bun în timpul partidei. Am fost condus cu 1-0 la seturi, iar adversarul a servit pentru meci. Deci, am fost într-o situaţie critică, fără îndoială, dar am crezut în şansa mea tot timpul“, a spus Federer la finalul partidei. În optimile de finală, elveţianul îl va avea ca adversar pe croatul Ivo Karlovic. O victorie mult mai lejeră în optimile de finală ale turneului american a obţinut-o suedezul Robin Soderling, care a trecut, în două seturi, scor 7-6 (6), 6-4, de spaniolul Tommy Robredo, al 12-lea cap de serie. Soderling va lupta pentru un loc în sferturi cu germanul Philipp Kohlschreiber. Alte rezultate din turul doi: I. Karlovic – J. Acasuso 6-3, 7-6 (3); P. Kohlschreiber – . S. Jun 6-2, 6-2.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version