17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCodrea, îndrăgostit de Siena

Codrea, îndrăgostit de Siena

Internaţionalul român a devenit unul dintre cei mai importanţi jucători ai Sienei, o formaţie care a supravieţuit în Serie A în ultimii ani, şi susţine că nu doreşte să plece în altă parte.

Paul Codrea este unul dintre jucătorii români care evoluează în Serie A, dar care este mai puţin mediatizat atât în Peninsulă, cât şi la noi, în prim-plan fiind de obicei Adrian Mutu şi Cristian Chivu. Şi toate astea se întâmplă în condiţiile în care mijlocaşul, aflat de opt ani în Peninsulă, a jucat aproape meci de meci în ultimul sezon pentru Siena şi a devenit unul dintre cei mai importanţi jucători ai grupării toscane. Cotidianul La Nazione, unul dintre cele mai citite din Italia, a realizat un interviu cu timişoreanul de 27 de ani, aflat în prezent cu echipa de club în cantonament la Norcia. Românul a mărturisit că se simte bine la gruparea de pe „Artemio Franchi“, la care evoluează de doi ani, şi nu intenţionează să plece. „Vreau să rămân la Siena, mă simt bine aici, atât la echipă, cât şi în oraş. Voi analiza însă eventualele oferte de transfer, dacă vor fi, dar Siena rămâne prima opţiune. Foarte greu voi pleca de la această echipă“, a spus internaţionalul român.
Codrea a vorbit şi despre antrenamentele pe care le efectuează cu Siena în prezent şi susţine că este în urmă faţă de colegii săi la capitolul pregătire fizică: „M-am întors cu o mare dorinţă de a mă antrena alături de coechipierii mei, dar sunt şi puţin obosit. Am rămas în urmă cu pregătirea fizică, deoarece colegii mei au început antrenamentele pe 7 iulie, iar eu am revenit la echipă abia pe 16 iulie“.

Îi pare rău că a plecat Beretta

Codrea are, începând din această vară, un nou antrenor la Siena, pe Marco Giampaolo, numit în locul lui Mario Beretta, cel care l-a adus pe român în Toscana, dar speră să se înţeleagă şi cu noul tehnician. „Cu Beretta am lucrat timp de doi ani şi lucrurile au mers bine, am amintiri plăcute cu el. Îmi pare rău că a plecat. Acum avem alt antrenor şi pot spune că este profesionist, antrenamentele decurg bine. Noul tehnician a schimbat destul de multe lucruri şi la rândul nostru va trebui să ne adaptăm la cerinţele lui“, a spus Codrea.
Jucătorul Sienei a vorbit şi despre participarea României la Campionatul European şi susţine că, deşi România nu a reuşit să treacă de faza grupelor la Campionatul European, tricolorii au jucat bine la turneul din Austria şi Elveţia. „Cred că am făcut un Campionat European bun. Din păcate, nu am reuşit să trecem de grupe, dar, cu toate acestea, am lăsat o impresie bună“.

Toscanii mizează pe tineri în 2008/2009

Internaţionalul român a explicat că în lotul Sienei au apărut mai mulţi tineri pe care antrenorul Giampaolo doreşte să mizeze în sezonul 2008/2009. „Sunt câţiva băieţi tineri la echipă care nu au prea multă experienţă, dar sunt foarte talentaţi, foarte tehnici. Nu vreau să dau nici un nume, nu-i cunosc bine pe toţi, mulţi au venit din Serie C“, a spus jucătorul. Chiar dacă în sezonul trecut a fost titular la Siena, Codrea susţine că în stagiunea care va debuta pe 31 august nu este sigur că va juca în primul unsprezece. „Nimeni nu este titular sigur. Fiecare trebuie să muncească pentru a prinde un loc în echipă, la fel şi eu. Pe postul meu este mare concurenţă, pentru că sunt alţi doi jucători, Coppola şi Barusso, care se descurcă foarte bine. Ne aşteaptă un sezon la fel de greu ca precedentul, dar, de data aceasta, ne avantajează oarecum programul. Anul trecut am jucat cu Milan şi Roma în debutul campionatului“, a adăugat românul. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS