22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCostea îi aşteaptă pe ieşeni la cotitură

Costea îi aşteaptă pe ieşeni la cotitură

Ştiinţa porneşte ca favorită în confruntarea de mâine cu Poli Iaşi, moldovenii reuşind de puţine ori să plece cu puncte din Bănie. Din 22 de confruntări la Craiova, trei s-au terminat la egalitate. O singură dată s-au impus ieşenii (2-1, pe 9 octombrie 1983), de 17 ori ieşind învingători oltenii, ultima dată în returul sezonului trecut (2-1, pe 15 decembrie 2007), când Mitchell (’73) şi Rose (’82) au adus victoria Universităţii, după ce moldovenii au condus cu 1-0 (Cernoch ’44). Trupa lui Ionuţ Popa a plecat neînvinsă din Bănie ultima oară pe 15 septembrie 2006, în acel 3-3 de infarct, când Ştiinţa condusă de Ovidiu Stîngă a revenit de la 0-2 şi a fost egalată în minutul 87, dintr-o lovitură liberă acordată uşor de arbitrul Viorel Sandu.
La acel joc a debutat în Liga I actualul golgheter al Universităţii, Florin Costea, el marcând atunci golul de 3-2. Atacantul oltean a punctat apoi şi în retur (scor 1-1; Bâlbă ’89-p. / Fl. Costea ’45), acestea rămânând însă singurele sale reuşite în poarta ieşenilor. „Am avut ceva emoţii atunci, era primul meu joc oficial la Universitatea şi a fost unul cu gol. Mi-a părut însă rău că nu am învins, dar reuşitele au venit puţin mai târziu. Am marcat şi în retur, iar unii s-au grăbit să spună că sunt naşul ieşenilor. Însă, sezonul trecut nu am mai marcat contra lor, dar sper să o fac acum. Până la urmă nu contează cine va înscrie, importante sunt cele trei puncte. Sper să începem cu dreptul acest campionat, pentru a prinde încredere. Dacă vom evolua aşa cum trebuie, cred că vom reuşi să ne clasăm în primele şase“, a afirmat „Briliantul“ din Bănie pe site-ul clubului.
Revenit după o accidentare, Costea a precizat că nu se află încă la capacitatea maximă. „Voi intra în teren să dau totul pentru Universitatea. Sper să joc cel puţin la fel de bine ca în sezonul trecut. Mai simt ceva înţepături, însă sper să treacă repede. Voi reveni cu siguranţă la capacitate maximă într-o săptămână sau două“, a adăugat fotbalistul de 23 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII