Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Craiovenii, medaliaţi la Campionatul Balcanic
Atleţii de la CSM Craiova au reuşit să obţină multe medalii la  Campionatul Balcanic, desfăşurat weekend-ul trecut la Kastoria (Grecia). Patru dintre alergătorii din Bănie au devenit campioni balcanici: Marius Ionescu – 5.000 m, Cosmin Sorescu – aruncarea ciocanului, Mihaela Neacşu – 800 m şi Andreea Ispan – săritura în înălţime. Mihaela Neacşu a mai urcat o dată pe podium, cucerind medalia de argint cu ştafeta de 4×400 m. Tot argint a obţinut şi Ionuţ Vădeanu, la 400 m garduri, în timp ce singura medalie de bronz din delegaţia craioveană a fost adjudecată de Dănuţ Ceici, cu ştafeta de 4×100 m. Şi CS Olimpic Sport Craiova a obţinut la Kastoria două titluri balcanice, prin Cristina Vasiloiu – 1.500 m şi Daniela Donisă – 3.000 m.

România are şanse la titlul continental

În oraşul ungar Debrecen va debuta mâine Campionatul European de baschet masculin pentru juniori, Divizia B. Naţionala României, pentru care evoluează şi craioveanul Cristian Corneanu, va evolua în grupa C, alături de Belarus, Polonia, Portugalia şi Anglia. România are o poveste ciudată la această categorie de vârstă. În 2006, naţionala de juniori a României avea să câştige medalia de aur la Divizia B şi, implicit, să promoveze în prima divizie europeană. Din echipa care câştiga în 2006 titlul continental la Sibiu făceau parte vedetele Cezar Stănescu, Vlad Moldoveanu şi Titus Nicoară, toţi trei fiind atunci la ultimul lor an de juniorat. În 2007, în Austria, România avea să piardă toate partidele de la CE Divizia A şi să retrogradeze de pe ultima poziţie a clasamentului.  Şansele ca tricolorii să reuşească în acest an o nouă promovare sunt destul de mari. În grupă, România va întâlni adversari de nivel mediu. În primul joc, naţionala noastră va întâlni Belarusul, care din 2004 nu a mai avut echipă de juniori. Portugalia a terminat în 2007 pe poziţia a 12-a, iar Anglia a fost a 18-a, din 20. Singura echipă care poate să pună probleme naţionalei României este Polonia, care în 2007 a ratat la limită promovarea. 

Ultimatum pentru BC Vâlcea
Prim-divizionara de baschet masculin BC Râmnicu Vâlcea se pare că a primit un ultimatum cu privire la soarta clubului. Acesta nu vine din partea Federaţiei de Baschet, ci a jucătorilor. Chiar dacă unii dintre aceştia, cum ar fi Silviu Lupusavei sau Isleam Shenai, au anunţat că sunt dispuşi să aştepte până la soluţionarea problemei, se pare că aşteptarea are o limită şi pentru ei. Din surse apropiate clubului, jucătorii au anunţat conducerea că până la mijlocul săptămânii viitoare, cel târziu, trebuie să primească un răspuns clar cu privire la viitorul echipei. Majoritatea jucătorilor au oferte de la alte cluburi din ţară, iar dacă nu vor reuşi să semneze nici un contract până în prima săptămână din august, ei riscă să piardă un sezon sau, în cel mai bun caz, să evolueze în liga a doua. La fel ca şi până acum, conducerea clubului nu a fost de găsit pentru a da o explicaţie.

21 de sportivi, decoraţi de Băsescu

Preşedintele Traian Băsescu a decorat ieri cu Ordinul şi Medalia „Meritul Sportiv“ clasa I 21 de sportivi medaliaţi cu aur la Jocurile Olimpice şi trei antrenori care s-au impus în istoria sportului românesc. În cadrul festivităţii de ieri, de la Palatul Cotroceni, preşedintele a decorat următorii sportivi: Elisabeta Lipă, Olga Bularda-Homeghi, Ioana Olteanu Călin, Sanda Toma, Magdalena Dumitrache (canotaj), Andreea Răducanu, Marius Urzică, Maria Olaru, Loredana Boboc, Cristina Grigoraş, Lavinia Miloşovici, Simona Amânar, Ecaterina Szabo şi Daniela Silivaş (gimnastică), Ivan Patzaichin, Leon Rotman, Serghei Covaliov, Florin Popescu, Mitică Pricop (canoe), Diana Mocanu (nataţie) şi Ion Corneliu (tir). Antrenorii lotului de gimnastică ai ultimelor ediţii ale Jocurilor Olimpice, Mariana Bitang şi Octavian Bellu, au primit şi ei cele mai înalte decoraţii ale sportului românesc, altături de antrenorul lotului de canotaj, care a participat la Jocurile Olimpice de la Sydney în 2000, Nicolae Gioga. Preşedintele Băsescu a precizat că îşi doreşte să creadă că „tinerii care au preluat ştafeta“ şi vor merge la Olimpiada de la Beijing „vor completa lista de mari campioni ai României“.

Meci demonstrativ Federer-Nadal
Primii doi tenismeni ai lumii, Roger Federer şi Rafael Nadal, se vor întâlni pe 18 noiembrie într-un meci demonstrativ în Malaiezia, în cadrul turneului Countdown of Champions, în care se va mai disputa un meci între foştii lideri mondiali Bjorn Borg şi John McEnroe. Partidele sunt programate pe 18 noiembrie, pe arena Bukit Jalil din Kuala Lumpur. În 2007, în cadrul acestui turneu s-au întâlnit Federer, Nadal, Gasquet şi Sampras. Federer şi Nadal au jucat în 2008 două finale de turneu de Mare Şlem, la Roland Garros şi la Wimbledon, ambele fiind câştigate de spaniol. Borg şi McEnroe vor reedita finala din 1980 de la Wimbledon, când s-a impus suedezul. Borg are 52 de ani şi s-a retras din viaţa sportivă în 1983, la vârsta de 26 de ani, după ce câştigase 16 titluri de Mare Şlem şi 62 de turnee ATP. McEnroe are 49 de ani şi s-a retras din sport în 1992. În toată cariera sa a adunat şapte titluri de Mare Şlem şi 77 de turnee ATP câştigate.

Alonso dă vina pe ghinion
Dublul campion mondial în Formula 1, spaniolul Fernando Alonso, a fost afectat de ghinioanele din acest sezon, mai  ales din cadrul Marelui Premiu al Germaniei, de la Hockenheim, unde a terminat pe locul al 11-lea. „Sper ca toate aceste ghinioane să ne ajungă pentru restul sezonului, iar anul viitor să nu ne mai lovim de ele. Am fost norocos în 2005, 2006 şi 2007, dar în acest an am avut ghinion, iar acest lucru s-a putut vedea în fiecare cursă“, a spus campionul din 2005 şi 2006, într-o conferinţă de presă. Pilotul spaniol s-a arătat preocupat şi de „problemele de tracţiune“ ale monopostului său Renault. „În duelurile unu la unu şi încercările de depăşire, pierd foarte mult la ieşirea din virajele lente şi apoi, pe linia dreaptă, nu mai pot recupera teren“, a explicat Alonso. În acest sezon, ibericul a obţinut 13 puncte din cele zece Mari Premii disputate până acum, cea mai bună clasare a pilotului spaniol – locul 4 – fiind reuşită în cursa din Australia, prima a ediţiei din acest an.

Noua Zeelandă are 182 de participanţi la Jocurile Olimpice
Noua Zeelandă va trimite la Beijing 182 de sportivi, aceasta fiind cea mai mare delegaţie din istoria participărilor acestei ţări la Jocurile Olimpice. La Olimpiada din anul 2004, ce a avut loc la Atena, Noua Zeelandă a fost reprezentată de 148 de sportivi, cu doi mai puţin decât la JO de la Sydney, din anul 2000. Numărul mai mare de competitori la ediţia din acest an a Jocurilor se datorează şi calificării, în premieră, a selecţionatelor olimpice de fotbal ale Noii Zeelande (masculină şi feminină), fiecare având în componenţă 18 jucători. Din delegaţia neozeelandeză care va participa la JO 2008 fac parte, între alţii, Mahe Drysdale (canotaj) şi Valerie Vili (aruncarea greutăţii), ambii campioni mondiali en-titre, Rob Waddell (canotaj), fost campion olimpic, şi Mark Todd (echitaţie).

Germanii s-au săturat de fiţele lui Claudiu Niculescu
Oficialii cluburilor germane din Liga a doua au avut probleme în ultima perioadă cu jucătorii români, pe care i-au acuzat de lipsă de profesionalism. După ce FC Kaiserslautern a decis să-i rezilieze contractul lui Victoraş Iacob, pentru că acesta nu a respectat termenele fixate şi a întârziat de mai multe ori la convocările echipei, alt atacant român, Claudiu Niculescu, este în război cu formaţia la care este legitimat, MSV Duisburg. Conform presei germane, Niculescu a eşuat, la sfârşitul săptămânii trecute, în tentativa de a semna un contract cu FC Kaiserslautern, iar în prezent are probleme la Duisburg, formaţie care vrea să scape cât mai repede de atacantul român. Oficial, Claudiu Niculescu nu a plecat vineri în cantonament cu MSV Duisburg din cauza unor probleme la spate. Prestigioasa publicaţie germană Bild a dezvăluit însă că, de fapt, Niculescu a negociat cu Kaiserslautern şi că transferul a picat în ultimul moment, după ce atacantul a ridicat noi pretenţii financiare, care au fost considerate exagerate de oficialii clubului din 2. Bundesliga. „Acordul era ca şi semnat, cluburile erau de acord, testele medicale erau efectuate. Brusc, atacantul a ridicat noi pretenţii salariale, care l-au enervat pe managerul Stefan Kuntz“, a notat sursa citată. „Nu-l mai vrem pe Niculescu“, s-a mărginit să declare Stefan Kuntz. Ratând transferul la Kaiserslautern, Claudiu Niculescu urma să se alăture coechipierilor săi de la MSV Duisburg în cantonament, însă antrenorul Rudi Bommer nu a vrut să-l primească. „Vrem să promovăm, aşa că nu ne permitem să ţinem la echipă jucători fără chef“, a spus Rudi Bommer. Managerul Bruno Hubner a afirmat că pe adresa clubului din Duisburg au sosit mai multe oferte pentru internaţionalul român. „Avem oferte din străinătate pentru Claudiu Niculescu. Sper ca în următoarele zile să rezolvăm transferul“, a spus Hubner.

Ucraina nu e capabilă să organizeze Euro 2012
Tentativa preşedintelui UEFA, Michel Platini, de a readuce în prim-planul fotbalului european ţările din est nu are succes. Se pare că oficialul forului fotbalistic european a început să regrete că a acordat Poloniei şi Ucrainei dreptul de a organiza Campionatul European din 2012. Conform presei britanice, Germania are mari şanse să fie desemnată una dintre gazdele Euro 2012, în locul Ucrainei, în timp ce Polonia îşi va păstra statutul de ţară organizatoare. Inspectorii forului european au vizitat Ucraina acum două săptămâni şi pregătesc un raport în legătură cu modul în care se fac pregătirile, iar acesta va fi prezentat înainte de şedinţa Comitetului Executiv din septembrie. Ziariştii britanici susţin că UEFA a decis deja ca Ucraina să nu mai organizeze meciuri la Euro 2012 din cauza problemelor politice din ţară, dar şi a întârzierilor mari la construirea stadioanelor şi a infrastructurii. În aceste condiţii, reprezentanţii UEFA au discutat săptămâna trecută cu cei ai Federaţiei Germane de Fotbal (DFB), iar Germania ar putea găzdui un anumit număr de partide alături de Polonia în oraşe precum Berlin sau Leipzig. Surse din cadrul UEFA au precizat că alegerile prezidenţiale, care vor avea loc anul viitor în Ucraina, au avut un impact puternic asupra pregătirilor pentru Euro 2012, iar situaţia s-a complicat din cauza implicării mai multor „oligarhi controversaţi“ în comitetul de organizare din cadrul Federaţiei de Fotbal din Ucraina, lucru pe care UEFA nu îl acceptă.

Real Madrid nu-l mai lasă pe Robinho la Olimpiadă
Conducerea clubului spaniol Real Madrid a cerut Confederaţiei Braziliene de Fotbal (CBF) să nu îl convoace pe atacantul Robinho pentru Jocurile Olimpice de la Beijing, deoarece acesta a suferit o leziune a pubisului. Accidentarea a fost diagnosticată luni de echipa medicală a clubului, iar gruparea spaniolă a trimis un fax către CBF, în care a cerut anularea convocării lui Robinho pentru turneul olimpic de fotbal, se arată pe site-ul oficial al formaţiei din Primera Division. Robinho este unul dintre cei trei jucători de peste 23 de ani convocaţi la naţionala olimpică a Braziliei, alături de Ronaldinho (AC Milan) şi Thiago Neves (Fluminense). Brazilianul lui Real Madrid a plecat luni alături de restul lotului spre Austria. Robinho a declarat că vrea să evolueze în continuare la Real, deşi este dorit la Chelsea de antrenorul Luiz Felipe Scolari. „Vreau să rămân aici o lungă perioadă. Sunt foarte fericit, am un moral excelent şi îmi doresc să am parte de o pregătire bună înaintea sezonului“, a spus atacantul campioanei Spaniei. Presa iberică a anunţat că Robinho şi directorul sportiv al madrilenilor, Predrag Mijatovic, au purtat recent o discuţie, în timpul căreia oficialul lui Real i-a propus jucătorului sud-american de 24 de ani prelungirea contractului.

Ronaldinho va purta numărul 80 la AC Milan
Proaspăt transferat la AC Milan, brazilianul Ronaldinho va purta în sezonul viitor la gruparea italiană tricoul cu numărul 80, deoarece cel cu numărul 10 este al olandezului Clarence Seedorf. AC Milan a prezentat echipamentul pentru sezonul viitor, iar surpriza a fost constituită de faptul că Ronaldinho va avea numărul 80, chiar dacă şi-a dorit numărul 10. „Nu am cerut nici unui jucător să renunţe la numărul de pe tricou şi nu vom face acest lucru nici cu Seedorf. Ar fi o lipsă de respect“, a explicat vicepreşedintele lui AC Milan, Adriano Galliani. Ronaldinho ar mai fi putut alege unul dintre tricourile cu numerele 11 şi 20, dar acesta a dorit să îşi treacă pe spate anul în care s-a născut. Formaţia italiană a profitat deja de transferul lui Ronaldinho, iar fanii au comandat 11.000 de tricouri cu numele fostului jucător al lui FC Barcelona, chiar dacă noul echipament nu era încă prezentat. Ronaldinho va pleca marţi la Paris, alături de Pato, pentru a se alătura echipei olimpice a Braziliei. Galliani a comentat şi situaţia altui brazilian din lot, Kaka: „Nu există nici o ofertă de 150 de milioane de euro din partea vreunui club. Aceste lucruri sunt legende care se autoalimentează. Mâine poate cineva scrie de 200 de milioane, iar apoi o să se ajungă la 300 de milioane. Ne-au sunat şi de la Real Madrid pentru Kaka, dar jucătorul rămâne cu noi“.

Cluburile spaniole, datoare cu 38 de milioane de euro

Asociaţia Fotbaliştilor Spanioli (AFE) a primit mai multe plângeri din partea jucătorilor iberici din prima şi a doua divizie, care nu şi-au primit la timp salariile, iar suma totală ajunge la peste 38 de milioane de euro, potrivit cotidianului AS. 233 de fotbalişti au depus în ultimul timp plângeri pentru că nu şi-au primit la timp salariile, iar suma cerută de aceştia este de 38.465.376 de euro. Şase dintre cluburile reclamate sunt din prima ligă şi au datorii de peste 21 de milioane de euro, iar 16 echipe din Segunda Division au restanţe către jucători în valoare de aproximativ 16 milioane de euro. Formaţia cu cele mai mari datorii este Levante, cu 16.056.784 de euro, iar preşedintele asociaţiei, Geraldo Gonzalez Movilla, a spus că nu vrea să dezvăluie numele tuturor cluburilor cu restanţe din respect pentru ele, dar speră ca majoritatea să-şi achite sumele până la finalul lunii. Fotbaliştii ameninţă că vor intra în grevă dacă nu le vor fi plătite salariile până la începutul lunii viitoare.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version